Imam temna kafeava kosa, nakaj crna. Temni vegi isto taka, kafeaci oci i belo lice. Se custvuvam monotono so temnava kosa uste poveke da me zatvara. Mislite bi mi stoelo posvetla boja na kosa, nekoja ubava kafeava cokoladna?
Да ,да , зошто да не. Секоја промена е убава. Јас имав исто црна фарбана коса над 10 години , од лани ја носам плава
Дефинитивно.Јас имам сличен опис ко твојот со црна коса, црни веѓи, црни очи и бело лице. Воопшто не ми се истакнуваше лицето и се офарбав плава.Како нова личност сум сега.
Искуство со деколорант за коса? Се зезнав со бојата минатиот пат, претемна ми е, сакам да ја извадам, да си продолжам со таа нијанса што претходно ја користев. Се работи за црвена боја, порано користев поцрвени нијанси, оваа последнава што ја зедов да ја пробам ми е претемна, накај бордо, па сакам да ја извадам. Го знам ColorB4, ама да не си ја упропастам косата, да не ја суши претерано.
Јас се имам фарбано и презадоволна бев. Трајни се, не ја сушат косата и даваат сјај. Малце се поскапи ама стварно вредат.
Супер Подобро така отколку да морам да ја обновувам бојата на две недели... Колку пакувања се доволни за долга и густа коса?
Па минимум 2 ама најубаво да си земеш 3 за секој случај да не не ти стигне. Па ако остане ќе си имаш за следен пат
Немаш утка тогаш. Како што ти кажа Ана, две би требале да се доста, ама имај си и трета за секој случај.
Ме нервира, темна ми е, башка природната боја ептен ми двои, плус белите влакна Претходната црвена не беше толку на бордо, баш црвена си беше, не ми двои толку од мојата. Ништо тогаш, колор шампон ќе ставам на израстот...бар да не двои многу. Не сакам нова фарба да ставам, оти нема да излезе ко што сакам да биде. Ум за другпат, дека скапото не значи квалитет. Се залетав по Л'Ореал и на крај ни бојата, ни косата ми се ко што сакам.
Сега се сетив дека на Keune има шампон за вадење на боја, ама тој мора да го земеш од фризер што работи со нив.
Мојот фризер работи со Keune. Па ќе видам, може кај него ќе отидам. Арно си одев јас за фарбање кај него, со коронава почнав дома да се шлакам и се зезнав. Ум за другпат.
А со што фарба се фарбаше пред да ја направиш бордо? Чисто ме интересира бидејќи знам дека црвените се доста комплицирани.
На фризер прво со Keune 7.46ri. Дома кога почнав, прво со Аура Експлицит 7.66, неколку пати со неа, ама многу лошо мирисаше, па ја сменив со Сајос Олео Интенс, не паметам што бројка беше. Ги начекав Кастинг на Л'Ореал на некој попуст, и ја зедов cherry red како единствена црвена нијанса. Грешка! Ептен бордо излезе. Ама имам ептен приемчиво влакно, а природната боја ми е класична дарк блонд. Па сега да чекам да израсте...или да си закажам на фризер.
Јас имав прелошо искуство со деколорант, ми ја уништи. Или фарбај поначесто со светла или чекај да падне со капење или да порасне па да ја потшишуваш. Јас не би користела уште еднаш