Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.149
    Допаѓања:
    175.053
    Па така ја праев порано. Дел бланш, дел на моја коса со фарбата и ептен фино иди ама еднаш да научам да фарбам, не пробвам со бланш. Еве сега сега да помини времето па ќе видам дали промаршив или не. :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    8.422
    Здраво
    Дали некоја ги има користено овие "loreal casting" и како сте задоволни?

3. Xeniah

Xeniah Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Девојки препорачувате ли да се фарбам црно, немам искуство со фарбање на коса до сега ми треба помош?

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    108.105

Па зошто да не? Каква ти е сега косата? Ако имаш светол тен особено ќе ти стои ептен црна коса. :) имаш два типа црна обична и со тегет сјај. Мене втората ми е фаворит :)

5. Xeniah

Xeniah Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Темно кафена коса имам и среден тен, единствено нешто што ме предомислува е тоа што мн тешко е префарбувањето ќе ја уништам косата од друга страна па ептен сакам црна

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    108.105
    Епа тешко е да , ама па на фризер се се решава ако си решена да се префарбаш. А промените се убави. Еве јас до вчера бев плава и тоа платине плава , и бев на фризер да ме офарбаат чоколадно кафена.Исркена да бидам кога ис се фарбав црна , косата ми беше најздрава ама ете пустото да сменам :D Мене ми се уништи косата од бланшот , а без тоа не може да бидеш плава.
    На крај краева коса расте , јас сум за промени (fingers)

На LejlaD, ~Allure~ и Xeniah им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.950
    Еднаш, и никогаш повеќе. Бојата темна ми излезе, ај тоа е моја грешка, ама самата фарба ми ја затести косата, не можев убаво да ја мијам, цело време ко мрсна ми беше, тоа траеше месец дена. После стана ок, ама никогаш пак не би купила Кастинг. И скапи се некако, не вредат за парите.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    8.422
    И мене темна ми излезе. Ама не знам дали е до лореалот или до нешто друго од кога почнав да ставам во коренот ми се изретчи косава ми се познава скалпот.

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.950
    Такво искуство немав. Ама цело време косата ко сплескана, без форма ми беше, ко немиена, ко да имам еден тон средства за коса ставено, и неизмиена. Ужас. Никогаш повеќе!

На LejlaD и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  10. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    8.422
    Која фарба ти е најдобра?

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.950
    Моментално Syoss Oleo Intense, пошто се фарбам црвена, нивната црвена ми е погодена. И не мириса многу како другиве, некои смрдат.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    8.422
    А дали фаќа добро бојата? Еднаш одамна се фарбав и знам ми излезе потемна. Мене ми е најбитно да не ми ја оштети многу косата во коренот.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.950
    Мене ми фаќа супер, баш каква што сакам, не е претемна. И убав сјај има.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  14. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    1.101
    Искуства со балајаж во однос на самиот квалитет на косата и влакното? :)
    Многу почнав да се премислувам иако закажав и фризерката ми објасни дека работи со 3% бланш и прелив ( нијансата јас што ја сакам ) и дека оштетувањето ќе е минимално.:sweat:
    Имам тенко влакно, средна густина на коса, квалитет на влакно..просек..си цвета иако не се пеглам ни фарбам ни ништо. Во страшна дилема сум, би била благодарна доколку споделите искуство и ми помогнете да се одлучам :wasntme::inlove:

15. ~Allure~

~Allure~ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2019
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    560
    Се префарба? Мн ме интересира како изгледа :) јас сум на раб тоа да го направам, ми се испокина косата од бланшот нема шанса веќе да ја оддржувам толку светла, бар не во догледно време.. а и ми здосади веќе

На LejlaD и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    108.105
    @~Allure~ да , се префарбав :) отидов на фризер со цел да ми го изедначи горниот дел со долниот зошто со миењето ми се осветли каде што ставив од фарбата со бланшот и ми излезе пак портокаловото. Фризерката кога ми ја виде косата ми рече дека пола и надоле ми е прегорена дека не се нафаќа да ми ја доосветли едноставно , такво ми е влакното не фаќа и нели се си зависи од коса на коса. Ми рече дека пред моментот да ме направи плава косата ми била многу здрава и тука пресеков дека мора да ја затемнам. Е сега бидејќи ми беше скоро бланширана мешаше две нијанси на кафена за да не излезе некоја нијанса зелена. Јас можев да се исфарбам и дома ама ми беше страв да не стане некоја непожелна нијанса. :lol:Косава ми е нешто посветла од костен , ми рече дека 2-3 пати треба да се исфарбам за да ја добијам посакуваната боја. Мене нешто не ми прави мерак каква ми е сега , не елоша ама се чувствувам некако чудно.Најверојатно за две недели ќе се офарбам црна тегет како што си ја носев долги години :lol: барем знам дека ми стои највеќе , јас сум многу бела во тенот и има баш некој контраст да речам. Да се вратам дома и ќе ставам слика тука на постот да видиш како изгледа со едно фарбање :)

На LejlaD и ~Allure~ им се допаѓа ова.
  17. ~Allure~

~Allure~ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2019
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    560
    Ај баш ме интересира, и мене ми недостасува мојата здрава коса. Јас мислев да ја раснам како омбре дур не израсне нешто така се мислев, ако ја стемнам веројатно тоа ќе биде со некоја од оние регенератор бои колку да не штрчи плавото, пошто во моментов мислам веќе ништо нема да истрпи готова ми е :D

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јас сум кафеава ама не се допаѓам некако во последно време па решив да си се вратам црна.

19. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Blansiraniot del e malku zoltenikav, sto znaci deka ako sakas da go napravis bel, ke treba blans a potoa da go oddrzuvas so violetov sampon. Ako sega stavis violetov sampon na zoltite delovi ke nema da fati a na svetlite delovi ke osvetli...najdobro e da probas so farba, ako nesakas blans, kupi ja Loreal (mislam deka bese exelence nesto taka) so sino na pakovanjeto, taa im e najsvetlata plava na Loreal. Ili vo edna od plavite na palete ima i prasok koj e blans i osvetluva, se stava vo farbata. Razgledaj gi vo DM

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    108.105
    20201221-225406.jpg

На ана.1230, LejlaD, kristina.k и 6 други им се допаѓа ова.