Совет ве молам. Вчера се шатирав на плаво со капа. (барем така сакав).Кога фризерката ме инфенира се беше само плаво не. Бојата на косата ми е многу сива и дури личи како да е фарбана а не шатирана. Претходно имав направено омбре, но премногу ми беше изразнато (скоро до ушите) и сега имам драстична промена. (бар така се тешам). Прашањето ми е дали има начин за плакнење на косатам со оглед на фактот дека премногу сум тазе шатирана и дека по некое време ќе ми се исплакне. Однапред Ви благодарам.
Баш свежа промена супер изгледа. Плавото одоздола делува како прамени .. и убав контраст ти дава. Со здравје да си ја носиш
Zdravo, ako i pokraj izmivanjata ne ti se dopaga kosata, togas moj sovet e da ja probas farbata od DM na Loreal Exellence (so plavo na pakovanjeto e i e najsvetlata od plavite farbi) taa ke go izednaci izgledot, i ke nemas zolti sivi beli prameni, no sepak golema uloga igra prirodniot pigment na kosata.
Здраво девојки. Не сакам да ја фарбам мојата коса, затоа што имам премногу ретка коса, но морам затоа што имам премногу бели влакна. Сакам да ве прашам, да ми предложите некоја квалитетна фарба (не сакам да ја менувам мојата природна боја на коса ).. И дали е можно после фарбањето, косата уште повеќе да ми паѓа и да ми стани поретка??
Ima edna parfimerija Aleksandar Kozmetik kaj tc beverli (vo zgradata karsi beverli, do stokomak) i tamu imaat ubavi prirodni farbi od koi mozes da ja odberes tvojata nijansa, no sepak skoro e nevozmozno da ja dobies bas taa prirodnata no mnogu blisku do tvojata ke bide. Isto taka farbite na Logona, gi ima mislam vo centar blizu kineskata ambasada, kako prodavnica, no se malku skapi, a mene od BioKap ne mi gi pokri belite vlakna...sepak zavisi od vlaknoto, farbata, nijansata..probaj, no ako ne ti se dopagaat farbite i ako si brineta probaj so kna so smegata kafena boja, izleguva normalna kafena boja na kosa (negde br 7 na kartata za boi)
Se zavisi od hormonite i genetika, moj sovet e ili so kna, a ako se plasis od kna, togas stavi farba, ubava kvalitetna, profesionalna po moznost i ne e loso da kupis ubav sampon. Ako ja gubis kosata i vaka bez farbanje kupi go aktivatorot za rast na kosa od tiande ke se spasis. Ako toa ti e skapo za sega, stavaj si zelatin rastvoren vo caj od kopriva kako maska na skalpot da stoi, bidejki od proteinite raste kosa, istoto vazi i za belka od jajce ako zolckata ti mirisa gadno. Jas so zelatin i ponekogas belka od jajce koristev, celo leto i mi porasnaa novi ama so aktivatorot na tiande mnogu pobrzo mi deluvase. Znaci, ubava kvalitetna farba ili prirodna farba (obicno se ili bez amonijak ili bez drugi materii) ili kna i obavezno smeni sampon.
@koritsaki бидејќи те читав уназад дека сакаш темна тегет да ја правиш сакав само да ти кажам немој..бидејќи вака ти е прееубава Бојава е буквално сон и преприродно изгледа. И јас сум скоро две и пол години плава и нешто ме тера пак да отидам на кафеава светло. Сега и ме мотивира некако
Која фарба е најдобра? Фризерката ми рече да земам 6ка од било која, костенлива. Бев во маркет и 6ка е црвено-лилаво. Збунета сум.
6ка е нивото на темна/светла а нијансите се различни, ако сакаш кафена боја одбери таква некоја што ти се свиѓа нијансата а да е 6ка.
Јас кна не ти препорачувам. Поготово ако имаш слаба/тенка коса. Јас црна кога се фарбав ми текна да ставам кна демек да ми ојаќа косата , кога тоа обратен ефект додека сватив од што ми паѓа косата , касно беше пола ми беше испопаѓала. Мислев без коса ќе останев. Најдобро фарба , каква боја и да ставаш на косата.
Crnata kna ne e kna, toa e indigo i ne se vadi. Knata ima crven sjaj a nijansite variraat od samiot pigment na vlaknoto. Kafenata kna e dobiena od drugi bilki. Crnata e od indigo. Sum se farbala so se do sega i jas bi odbrala farba kako najuspesno sredstvo.
Не знам искрено, поодамна беше, од ДМ го земав, првиот што ми дојде при рака, мислам дека беше 60 денари.