Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. хОхси

хОхси Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2016
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    176
    Совет ве молам.
    Вчера се шатирав на плаво со капа. (барем така сакав).Кога фризерката ме инфенира се беше само плаво не. Бојата на косата ми е многу сива и дури личи како да е фарбана а не шатирана.
    Претходно имав направено омбре, но премногу ми беше изразнато (скоро до ушите) и сега имам драстична промена. (бар така се тешам).
    Прашањето ми е дали има начин за плакнење на косатам со оглед на фактот дека премногу сум тазе шатирана и дека по некое време ќе ми се исплакне.
    Однапред Ви благодарам.

2. ~Allure~

~Allure~ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2019
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    560
    Баш свежа промена :) супер изгледа. Плавото одоздола делува како прамени .. и убав контраст ти дава. Со здравје да си ја носиш :)

На LejlaD и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Сива ти е од преливот. После неколку миења ке ти падне сивото.

На хОхси му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.900
    Допаѓања:
    108.047
    @~Allure~ да баш така , фала ти :inlove:

5. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Zdravo, ako i pokraj izmivanjata ne ti se dopaga kosata, togas moj sovet e da ja probas farbata od DM na Loreal Exellence (so plavo na pakovanjeto e i e najsvetlata od plavite farbi) taa ke go izednaci izgledot, i ke nemas zolti sivi beli prameni, no sepak golema uloga igra prirodniot pigment na kosata.

6. Sel_in

Sel_in Нов член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки. Не сакам да ја фарбам мојата коса, затоа што имам премногу ретка коса, но морам затоа што имам премногу бели влакна.
    Сакам да ве прашам, да ми предложите некоја квалитетна фарба (не сакам да ја менувам мојата природна боја на коса :()..
    И дали е можно после фарбањето, косата уште повеќе да ми паѓа и да ми стани поретка?? :?:

На Lindaa90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Ima edna parfimerija Aleksandar Kozmetik kaj tc beverli (vo zgradata karsi beverli, do stokomak) i tamu imaat ubavi prirodni farbi od koi mozes da ja odberes tvojata nijansa, no sepak skoro e nevozmozno da ja dobies bas taa prirodnata no mnogu blisku do tvojata ke bide. Isto taka farbite na Logona, gi ima mislam vo centar blizu kineskata ambasada, kako prodavnica, no se malku skapi, a mene od BioKap ne mi gi pokri belite vlakna...sepak zavisi od vlaknoto, farbata, nijansata..probaj, no ako ne ti se dopagaat farbite i ako si brineta probaj so kna so smegata kafena boja, izleguva normalna kafena boja na kosa (negde br 7 na kartata za boi)

На Sel_in му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sel_in

Sel_in Нов член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    А дали е можно уште повеќе да ми стани ретка косата? И дали после треба почесто да се фарбам?

9. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Se zavisi od hormonite i genetika, moj sovet e ili so kna, a ako se plasis od kna, togas stavi farba, ubava kvalitetna, profesionalna po moznost i ne e loso da kupis ubav sampon. Ako ja gubis kosata i vaka bez farbanje kupi go aktivatorot za rast na kosa od tiande ke se spasis. Ako toa ti e skapo za sega, stavaj si zelatin rastvoren vo caj od kopriva kako maska na skalpot da stoi, bidejki od proteinite raste kosa, istoto vazi i za belka od jajce ako zolckata ti mirisa gadno. Jas so zelatin i ponekogas belka od jajce koristev, celo leto i mi porasnaa novi ama so aktivatorot na tiande mnogu pobrzo mi deluvase. Znaci, ubava kvalitetna farba ili prirodna farba (obicno se ili bez amonijak ili bez drugi materii) ili kna i obavezno smeni sampon.

На Sel_in му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    @koritsaki бидејќи те читав уназад дека сакаш темна тегет да ја правиш сакав само да ти кажам немој..бидејќи вака ти е прееубава:inlove:
    Бојава е буквално сон и преприродно изгледа.
    И јас сум скоро две и пол години плава и нешто ме тера пак да отидам на кафеава светло.
    Сега и ме мотивира некако :lol:

На LejlaD и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.402
    Која фарба е најдобра?

Фризерката ми рече да земам 6ка од било која, костенлива. Бев во маркет и 6ка е црвено-лилаво. Збунета сум. :smirk:

12. Sel_in

Sel_in Нов член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам. :)

13. ~Allure~

~Allure~ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2019
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    560
    6ка е нивото на темна/светла а нијансите се различни, ако сакаш кафена боја одбери таква некоја што ти се свиѓа нијансата а да е 6ка.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.900
    Допаѓања:
    108.047

Јас кна не ти препорачувам. Поготово ако имаш слаба/тенка коса. Јас црна кога се фарбав ми текна да ставам кна демек да ми ојаќа косата , кога тоа обратен ефект додека сватив од што ми паѓа косата , касно беше пола ми беше испопаѓала. Мислев без коса ќе останев.
    Најдобро фарба , каква боја и да ставаш на косата.

На buba4e89 и LejlaD им се допаѓа ова.
  15. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Crnata kna ne e kna, toa e indigo i ne se vadi. Knata ima crven sjaj a nijansite variraat od samiot pigment na vlaknoto. Kafenata kna e dobiena od drugi bilki. Crnata e od indigo. Sum se farbala so se do sega i jas bi odbrala farba kako najuspesno sredstvo.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pretty Woman

Pretty Woman Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    179
    Можеш ли да ми препорачаш некој поквалитетен бланш, колку чини и каде го има ?

17. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    Не знам искрено, поодамна беше, од ДМ го земав, првиот што ми дојде при рака, мислам дека беше 60 денари.

18. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Кого можам да прашам дали на лицево, тенов ќе ми одговара црна боја на коса?

19. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Нас. :wasntme: :D

20. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на: