Зависи колку светли прамени сакаш, за плави нема шанса без бланш. Ако сакаш една до две нијанси посветли прамени од твојата боја можеш да се обидеш со фарба @ivi1987 јас имав бланш на косата и откако се исфарбав со лешник боја нијансата беше речиси иста насекаде. Но, со понатамошно миење ептен паѓаше бојата кај бланшот Ако имаш и ти бланш, можно е истото да се случи.
@ivi1987 мојата коса беше бланширана т.е. бела да кажам и многу се измачив со префарбувањето. На фризер бев зошто знаев дека ќе имам проблем. И таму ме средија. Тебе штом не ти е бланширана нема да имаш проблем.
Дали полутрајните фарби осветлуваат? Сакам да ставам на долниот дел од косата што ми е претходно бланширан, ама има некоја потемна нијанса сега, а коренот сакам да го растам. Дали ќе фати надолу посветло да се врати нијансата што ми беше со таква фарба? Не сакам да ставам бланш пак или трајна фарба, дури не одам на фризер потаму да ме среди. Пробав со прелив, не фати воопшто.
Чекам слика Во средно така ми се деси, и ми викаат абе шо ти е зелена косата? А ја се немав приметено, ваљда некој сјај имало
Немам пробано ниедна. Се мислам дали воопшто ќе осветли ако пробам, мислам само за иста или потемна нијанса се, а мене светла ми треба.
А да не има црвен отсјај? Сакам темна да ми биде ама да не е скроз црна па после да не можам да се отарасам од неа Оваа би требало таман да е