Здраво женски. Дали некоја ги има користено колор маските Кромаск и дали сте задоволни? Ме интересира за црвената нијанса дали се добри...
Барам убава фарба за коса, што ќе даде сјај на косата. Значи само затоа и сакам да се фарбам. Да и дадам малку сјај и живот на косата. Многу ми е безживотна. Препорачајте ми некоја, за темно кафена боја се работи
Здраво на сите Дали некоја од вас девојки има искуство со природните фарби на Логона? Знам дека се на основа на к'на, ме интересира дали имаат покривање на седи влакна и каква боја може да се очекува од нив, претпоставувам послаба, не многу јака? Инаку имам смеѓа коса и не многу бели влакна, тука таму по некое, досега косата не ми е фарбана.
ај препорачајте ми според вас најубавата топло кафеава фарба? сакам да делува природно и да има топли тонови
Со која фарба можам да ја добијам оваа боја? Дали може да фати на темно кафеава коса со светли прамени на врвовите? Дали можам со оваа фарба?
Се фарбам со темно кафеава. Мојата природна е светло кафеава со сив подтон. Но, последниве 2 или 3 фарбања израснатиот корен излегува некоја светло црвенкаста медова лоша боја а остатокот си е ко што треба. Сменив повеќе фарби, исто е. Што може да е проблемот? Не се фарбам за време на менструација, да се исклучи тоа.
Не знам дали прележаниот ковид е причина. Но еве повеќе од пола година кога и да ставам боја глава ми се прави како рани ме пече и после неколку миења на тие места кожата ми се лупи какп првут. Фризерката ми рече пробај со гарниер и ревлон без амонијак слаби се. Но И со нив така ми се прави. Предлог некоја послаба фарба?
Можеби си станала алергична на некоја од хемикалиите. Плава се фарбаш или? Ако е друга боја пробај со 3 постотен хидроген Мене вака ми се прави (правеше) на долниот дел од главата.
Последниве неколку месеци имав алергија и имав проблем со кожата па ми беше страв да се фарбам. Кога отидов на фризер фризерката ми понуди специјална фарба без амонијак и рече дека таа била најприкладна за алергии бидјки била направена баш за тоа. Не ми кажа како се вика ама побарај на интернет може ке најдеш. Секако ова е за потемни бои, црна, црвена, кафена, за плава нема.
Како се вика фарбата? Инаку јас се фарбав со ревлон и таа е без амонијак ама џабе. Инаку ставам кафеава темна. Кафеава се фарбам. Фала ти. Не знам веќе каква да ставам. Јас ги пробав на логона, Санте фарбите. Не знам дали ја држев малку, но исто како ништо да не сум ставила белите влакна не ми ги покри. Инаку еден час ја чував. Гледам дека имаат уште едни билни фарби освен овие Санте. Некој да сподели искуство ако ги користел тие.
Не знадв кадее па да прашам тука На што се должи што се вака свиткани врвовите а само што ја пеглаав ваква е само кога ми е кратка шишана
Знам дека имаш искуство со бои и нијанси, затоа нема да ти кажам да смениш нешто околу тоа, само пробај да седиш помалку време со фарбата, или коренот последен фарбај го.
А дали ако ставам 3% хидроген тоа нема да се случи? Гледав некој клип на јутјуберка каде зборуваше дека нема потреба од таа јачина за темна боја зошто тој прво ја осветлува косата (што кај мене нема потреба имам светла коса) па после пигментот од фарбата ја затемнува??? И јас и додека се фарбам гледам дека не прима добро. Колку пократко да ја држам? Некои 30ина мин јас ја држам