Епа пробај. Во право е таа што си ја гледала, хидрогенот го осветлува влакното и како што се измива фарбата со тек на време, така косата ќе е сѐ посветла во однос на хидрогенот што си го користела. Обично 6% е океј за темни нијанси, меѓутоа ти чим имаш светла коса можно е да ти е јак.
Никогаш до сега не сум ја бојадисувала / фарбала косата, ама знам дека наредното лето ќе и направам нешто за промена. Секако, ако не се премислам до тогаш
Zdravo sakam sovet Se farbav snosti i imav kafeava kosa i sakav da mi ispadne malku posvetla no mi ispadna portokalova. Da se farbam pak mnogu ke mi se osteti pa se prasuvam dali na frizer mozat da mi stavat nekoj preliv i kolku ke bide cenata za toa otprilika
Ајде некој нека даде како да го средам шаренилото дома не сум фарбана од април месец на врвот мојата коса плус бели влакна мислам зека е време да се средам... сакам ова жолтото од бланш да го тргнам и да добијам нормална боја некоја давајте совети што и како да правам знам само дека и црна да се исфарбам пак ќе се познава жолто на бланшот. Спојлер: Kosa
Секако ќе се познава посветло од бланшот, најдобро е да се фарбаш како твојата природна боја и да се познава посветлото тоа ќе биде на врвовите и со тек на време ќе го истрижиш
Девојки има ли некој нарачано фарба од hairshop.mk? Конкретно сакам да нарачам осветлувач од fanola no yellow линијата, ама стварно не ми е јасно што се треба да се нарача во комплет, бидејќи се продава само бојата во тубичка, а на нивната страна не најдов хидроген за една употреба....ако некој има искуство ќе бидам ептен ама ептен благодарна!
Има некој фризер на форумов? Да прашам имам бели влакна кога и да ставам фарба и со посветли и со потемни нијанси беливе влакна секогаш ми излегуваат златни и тоа ме нервира. Јас се фарбам единствено поради таа причина за да ги покријам беливе и пак на крајот се познаваат. Каква фарба да ставам?
Feminki da ve prasham,sakam da se farbam medova boja,megjutoa kosata mi e skroz crna boja,preporacajte mi frizer vo skopje ili kazhete mi dali premnogu bi se oshetila kosata dokolku ja pravam takva boja.Pozdrav
Ми треба фарба со ваква боја која нема многу да ми ја изгори косата и ќе трае. Некој да ми предложи бренд?
Барај intense copper нијанса. Каква е твојата природна боја? Ако е светла, може и без бланш да фати ова. Јас се фарбам со copper blonde на Аура, без бланш, ама мојата природна е dark blonde. Вака ко на сликава ми е десетина дена после фарбање. Потоа паѓа сјајот, бојата стои, не е вака интензивна.
Јас почнав да се фарбам прво со црвена, ама баш црвена. После тоа ја осветлив косата со витамин Ц, и ми дојде портокалова, па почнав да се фарбам со таа на Аура. Не дека не ја оштетува косата, ама со правилна нега е добра. Еднаш месечно се фарбам, некогаш и на месец и пол ми се фаќа. Ама бојата не трае толку, се измива и сјајот и самата боја, израстокот после две до три недели се познава убаво, плус имам и бели влакна. Користам повремено шампони за фарбана коса за да не паѓа бојата, кај црвените нијанси ептен паѓа, на секое миење крпата знаеше да биде црвена. Сакам да најдам начин да се задржи сјајот и бојата подолго, ама тешко тоа. Сите фарби се измиваат.