Мене баш ми е задоволство да се фарбам. Фарбана сум црна ама со хена,помалку пари повеќе фаќа и помалку време стои така да кој сака може да ја смени побрзо... А инаку природна ми е нечисто плава онаа dirty blonde што ја викаат
ај што е мачно и штетно за косата плус тоа е губење на нерви и пари и плус тоа со фарбање сњ осветлува природната боја на косата,барем мене тоа ми се случи.....природно си е природно
jas prv pat se satirav na 14 a se farbav na 15 godini. imam prirodno kafeava kosa i prv pat se ofarbav plava. mi izleze portokalova i nabrzo ja smeniv vo crna. 3-4 godini taka ja nosev i pred 1 mesec resiv sama da ja smenam. Kupiv 2 sisenca hidrogen 9% pomesav so prasak za osvetluvane na kosata i potoa ja isfarbav kafeava. inaku planiram da ja napravam med boja
па јас не ти препорачувам бојадисување на косата бидејќи со текот на времето ке ти изгори од фарбите јас имав природно плава коса и со текот на времето бојата ми премина во златна многу си ја сакам старата боја на косата па сакав да ја бојадисам плава но сите ми велат луда си а и плус многу тенко влакно имам така да нема да ја бојадисам нека е каква што е
На Гарние,Колор енд Шајн се без амонијак,баш прашував на форумов и таа ми ја кажаа.Ја најдов,ја има во сите маркети,арно ама нема избор на бои,неколку се само.Трае до 28 миења,ама не е точно дека потоа паѓа и се враќа старата боја што сте си ја имале,затоа што мене ми рекоа дека е како колор шампон,само подобро фаќа и се враќа старата боја,но не е така.На неа пишува перманент,што значи ја менува бојата,а потоа паѓа пигментот баш од таа боја и потоа има излитен сјај и боја,впрочем како и боите со амонијак. Има многу светли нијанси и многу темни,нешто помеѓу нема.
Јас не се фарбам и не сум ни помислила на тоа затоа што сите што се фарбат велат дека не е убаво а и мачно е, трошиш пари, губиш време.....Но во последно време ми се појавија бели влакна и тоа многу имав и пред тоа ама не ми се познаваа многу , а сега па нема некој што не ми рекол ее ама ти побелела косата и незнам што да правам а не сакам да се фарбам да не ја оштетувам косата и онака ми е сува. Мојот фризер ми препорача имало нешто што се ставало на косата како сјај не било штетно за косата а и плус можиш или ко твојата боја да се исфарбаш или некоја друга(не било фарба). Е сега ме интересира дали знаете нешто во врска со тоа, а цело лето се мислам дали да го направам. Но не би требало да е нешто не убаво бидејќи не е ни ефтино околу 1500 ден, не е се до цената знам али сепак неможам да се одлучам. Па кажете ми ако знаете нешто во врска со тоа. Фала ви ,поздрав
Црна ми треба мене. Доста ми е од фарби веке 6 години се фарбам редовно, жал ми е за кутрата коса Па ете да пробам со нешто за помалку да се оштети, ако не па к'на ќе пробам.
Probuvam daj a poplavam,ali tesko s e uspeva,osven da ja izblansiras prvo.Pocnav so Pallete,pa sega stavam Evolution 11.10 so 9% hidrogen.E poplavena vo odnos na prethodno ama ja nemam onaa boja sto ja sakam.Mozda ima vrska pigmentot,so ogled na toa sto prirodna mi e temnokafena,taka sto sekogas korenot mi e poinakov od ostanatata kosa. Se nadevam ke uspeam za skoro.
природно сум смеѓа и тоа темно смеѓа сега имам некоја мед боја на коса со плави прамени и ми се свиѓа како ми стои иначе се фарбам со Кeune 10.21 ама откаго се ифрабав прв пат и извадив прамени само коренот си го фарбам за да не ми се изгубат прамените,а нив ги вадам на 2 месеци кога ќе ми зараснат, тогаш и си ја префарбувам целата коса
imam temnokostenliva kosa , ednas se farbav so farba bez amonijak i kosata ne ja smeni bojata tuku sjajot . sakam da ja osvetlam kosata , da ja imam taa med boja , no neznam kako.. :/
И јас сакам медова боја на косата, инаку имам темно кафеава. Мајка ми се фарба плава скоро цел живот и ја прашав, ама женава нема поим како да дојдам до таа боја. Мојот фризер па, ми вика да не ја фарбам, бла бла... Работата е што не сакам да ми излезе како шатирана, онака ефтино, туку баш онака убава мед боја.
mojata prirodna boja e mnogu svetla kafeava duri nakaj pepel boja ide imav mn zelba da se napravam plava... i bev so plavi prameni i vo 3ta sredno resiv da se napravam skroz plava i taka bev edno 3 godini... no mn mi se osteti kosata i se prefarbav temna i si ja izrasnav mojata - koja sega e dolga do polovinite, gusta i so sjaj... i za nisto na svetot ne bi stavila farba povtorno
мене природна ми е смеѓа, прилично светла сакав да се направам црвена ама имам мноогу долга коса и не сакав да ја оштетам со фарба, плус тоа некако две фарби месечно премногу ми дојде решението си го најдов во палете колор шампоните во кесички е, една кесичка една фарба. нема амонијак хидроген ништо и трае од 6-8 миења презадоволна сум иако во последно време тешко ми е да го најдам :/
Ако може некој да ми препорача салон каде што ке можат да ми ја направат косата виолетова.. веќе 3 години пробувам да ја добијам нијансата која ја сакам и тогаш кога ќе ја добијам ми паѓа бојата со 2-3 миења. Па ако знаете да ми препорачате нешто )