Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    329
    фарби - трошење пари, време и нерви! Се откажав од нив, пред година и пол! Засекогаш.. :devil:

2. KejtiKaulitz

KejtiKaulitz Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43
    Мене баш ми е задоволство да се фарбам. Фарбана сум црна ама со хена,помалку пари повеќе фаќа и помалку време стои така да кој сака може да ја смени побрзо...
    А инаку природна ми е нечисто плава онаа dirty blonde што ја викаат :)

3. fejsbuk

fejsbuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    ај што е мачно и штетно за косата плус тоа е губење на нерви и пари и плус тоа со фарбање сњ осветлува природната боја на косата,барем мене тоа ми се случи.....природно си е природно :D

4. KejtiKaulitz

KejtiKaulitz Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43

имам другарки кои плачат за посветла коса од таа што ја имаат ;)

5. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.930
    Допаѓања:
    108.217
    jas prv pat se satirav na 14 a se farbav na 15 godini. imam prirodno kafeava kosa i prv pat se ofarbav plava. mi izleze portokalova i nabrzo ja smeniv vo crna. 3-4 godini taka ja nosev i pred 1 mesec resiv sama da ja smenam. Kupiv 2 sisenca hidrogen 9% pomesav so prasak za osvetluvane na kosata i potoa ja isfarbav kafeava. inaku planiram da ja napravam med boja :D

7. zanes35

zanes35 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    za plava kosa ja preporacuvam TINTA KEUNE 1517

На legallyblondee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kate-84

kate-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    14
    taa e obicnata keune sto ja ima sekade ili nekoja druga e?

9. plavusha

plavusha Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    124
    па јас не ти препорачувам бојадисување на косата бидејќи со текот на времето ке ти изгори од фарбите јас имав природно плава коса и со текот на времето бојата ми премина во златна :o многу си ја сакам старата боја на косата па сакав да ја бојадисам плава но сите ми велат луда си ;) а и плус многу тенко влакно имам така да нема да ја бојадисам нека е каква што е :rofl:

10. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Дечки, кои фарби ги прават без амонијак знаете ли? Која марка

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.760
    Допаѓања:
    162.815
    На Гарние,Колор енд Шајн се без амонијак,баш прашував на форумов и таа ми ја кажаа.Ја најдов,ја има во сите маркети,арно ама нема избор на бои,неколку се само.Трае до 28 миења,ама не е точно дека потоа паѓа и се враќа старата боја што сте си ја имале,затоа што мене ми рекоа дека е како колор шампон,само подобро фаќа и се враќа старата боја,но не е така.На неа пишува перманент,што значи ја менува бојата,а потоа паѓа пигментот баш од таа боја и потоа има излитен сјај и боја,впрочем како и боите со амонијак.
    Има многу светли нијанси и многу темни,нешто помеѓу нема.

12. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Јас не се фарбам и не сум ни помислила на тоа затоа што сите што се фарбат велат дека не е убаво а и мачно е, трошиш пари, губиш време.....Но во последно време ми се појавија бели влакна и тоа многу имав и пред тоа ама не ми се познаваа многу , а сега па нема некој што не ми рекол ее ама ти побелела косата :worried: и незнам што да правам а не сакам да се фарбам да не ја оштетувам косата и онака ми е сува. Мојот фризер ми препорача имало нешто што се ставало на косата како сјај не било штетно за косата а и плус можиш или ко твојата боја да се исфарбаш или некоја друга(не било фарба). Е сега ме интересира дали знаете нешто во врска со тоа, а цело лето се мислам дали да го направам. Но не би требало да е нешто не убаво бидејќи не е ни ефтино околу 1500 ден, не е се до цената знам али сепак неможам да се одлучам. Па кажете ми ако знаете нешто во врска со тоа.

Фала ви ,поздрав

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Црна ми треба мене. :) Доста ми е од фарби веке 6 години се фарбам редовно, жал ми е за кутрата коса |( Па ете да пробам со нешто за помалку да се оштети, ако не па к'на ќе пробам.

14. fibimk

fibimk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Probuvam daj a poplavam,ali tesko s e uspeva,osven da ja izblansiras prvo.Pocnav so Pallete,pa sega stavam Evolution 11.10 so 9% hidrogen.E poplavena vo odnos na prethodno ama ja nemam onaa boja sto ja sakam.Mozda ima vrska pigmentot,so ogled na toa sto prirodna mi e temnokafena,taka sto sekogas korenot mi e poinakov od ostanatata kosa. :tmi:
    Se nadevam ke uspeam za skoro.

15. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    природно сум смеѓа и тоа темно смеѓа :) сега имам некоја мед боја на коса со плави прамени и ми се свиѓа како ми стои :D иначе се фарбам со Кeune 10.21 ама откаго се ифрабав прв пат и извадив прамени само коренот си го фарбам за да не ми се изгубат прамените,а нив ги вадам на 2 месеци кога ќе ми зараснат, тогаш и си ја префарбувам целата коса :)

16. nutella

nutella Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    imam temnokostenliva kosa , ednas se farbav so farba bez amonijak i kosata ne ja smeni bojata tuku sjajot :worried:. sakam da ja osvetlam kosata , da ja imam taa med boja , no neznam kako.. :/

17. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    И јас сакам медова боја на косата, инаку имам темно кафеава.
    Мајка ми се фарба плава скоро цел живот и ја прашав, ама женава нема поим како да дојдам до таа боја.
    Мојот фризер па, ми вика да не ја фарбам, бла бла...
    Работата е што не сакам да ми излезе како шатирана, онака ефтино, туку баш онака убава мед боја.
    :?:

18. MissDesertRose

MissDesertRose Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    83
    mojata prirodna boja e mnogu svetla kafeava duri nakaj pepel boja ide :) imav mn zelba da se napravam plava... i bev so plavi prameni i vo 3ta sredno resiv da se napravam skroz plava i taka bev edno 3 godini... no mn mi se osteti kosata i se prefarbav temna i si ja izrasnav mojata - koja sega e dolga do polovinite, gusta i so sjaj... i za nisto na svetot ne bi stavila farba povtorno :)

19. wanda.q

wanda.q Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    мене природна ми е смеѓа, прилично светла :) сакав да се направам црвена ама имам мноогу долга коса и не сакав да ја оштетам со фарба, плус тоа некако две фарби месечно премногу ми дојде :) решението си го најдов во палете колор шампоните :) во кесички е, една кесичка една фарба. нема амонијак хидроген ништо и трае од 6-8 миења :) презадоволна сум иако во последно време тешко ми е да го најдам :/

20. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    6.650
    Ако може некој да ми препорача салон каде што ке можат да ми ја направат косата виолетова.. веќе 3 години пробувам да ја добијам нијансата која ја сакам и тогаш кога ќе ја добијам ми паѓа бојата со 2-3 миења. Па ако знаете да ми препорачате нешто :))