Мислам дека да. Таква боја на коса подобро би стоела на темни очи него ли на плави. Ама многу е битно какви ти се веѓите. Ако ти се темни и си црнокоса не.
Не не, и тие блонд ми се. Веѓите не се проблем само ме интересира оти никогаш не сум имала апла светла коса, а сега ми се појави желба. Неќам да се каам
Имај во предвид дека многу може да ти се оштети косата и многу нега и често фарбање бара таа коса. Со тек на време да не ти се изретчи од бланшот.. Ако сакаш пробај
Хелооу. Огромно важно прашање имам до вас. Хелп ми ако сакате. Ќе се фарбам црвена и да ми кажете како да го добијам она што го сакам, да ми летен која нијанса на црвено ќе се добие со мешање на овие фарби и како и дали ќе можам да ги измешам овие две ? Дали е во ред да го користам ова второво после фарбање со првото или поединечно само фарбата да ја употребат како на сликата да ми испадни? А каква ќе добијам помешана со тоа другото што е потемна нијанса на црвено? Дали е во ред да се користат двете едно по друго ?
Зависи каква ти е основата на косата? Мојата основа беше темно кафена па за да добијам црвена прво бланш ми ставаа ,па потоа се фарбав црвена.
Мојата е темно кафена ама пола прамени на врвовите ми е светло кафена од претходната плава бланш што имав. Јас кога ја правев црвена за прв пат на фризер испадна многу убаво на мојата коса без бланш. Дали може ваква да дојде ?
Ваква мислам само со бланш може да добиеш ако имаш темно кафеава боја на коса. Мојата е дарк блонд, па ваква црвена добив само кога на фризер ми правеа прамени со бланш и ме фарбаа со Кене, чинам 7.46ri беше. Веќе две години се фарбам црвена, вака интензивна не сум добила, иако со фарбата на Аура е баш црвена, само е потемна од оваа што ја сакаш.
Таму каде што е бланшот може да ти фати посветло црвена, според мене на фризер да си одиш ти е најсигурно особено кога се работи за менување боја
Пак се зезнав Помош! Ги измешав боиве и ми искочи на портокалово, и засебно сум ги ставала иста нијанса добивам... Сеа со која нијанса да си ја вратам мојата смеѓа боја? Тешко на фризер пред нова година
Пример сега ставив на гарниер 8ца да земам 7ца? Ич ннакрајсо фарбиве, овие ми ги кажа фризерката али ете и така се утнав накрај
А може е подобро прелив некој сега па после празниците да си појдам кај фризерката Дали е добра маскава? Ја видов во дм сега
За било која од овие да ти фати убава нијанса, посебно ако ја осветлуваш, треба да додадеш отприлика 1/3 или 1/4 графитна нијанса за да не излегуваат портокалови и бронзени нијанси.
И двете ти се осумки како што гледам. Оваа графитна инаку ја викаат и бебешка плава, јас таа што ја земав на Гарниер мислам и дека немаше бројка. Се става затоа што го неутрализира портокаловиот отсјај, и фризерките истото го прават, само ретко која ќе ти каже
Хахахахах не сум уште плавуша а не укапирав Фала ти за советот ама мислам дека веќе фарба сама тешко да ставам освен ако измислат шампон за измивање фарба што не ти е по мерак
Ххахаха...значи, не е тешко воопшто. Можеш и со овие две или во една да додадеш за да излезе баш каква што е нијансата на сликата. Јас само пазам да се од иста марка фарбите.
А од други фирми на фарби има ли такви графитни или коректори?? Еве јас се осветлував со еволушн, на сајтот има коректори ама кај нас не