@JanaMrava јас го користев одамна, пред можеби 5-6 години. Сега не би го користела, подобро би се исфарбала. Нијансата зависи од твојата природна боја, плус зависи колку пати ќе го ставиш. Со повеќе користења се добива посветла нијанса која на крај личи на фарбано. Сите што знам дека го користеле вклуќувајќи ме и мене сме добиле некоја жолтеникава нијанса што сега мене не ми се допаѓа. Но во секој случај ти одлучуваш колку пати ќе го искористиш, после првото користење има мало природно осветлување. Инаку мојата коса природно е темно плава, вака нешто.
За фаќање - фаќа ама сигурно нема да биде како на сликата (секако, зависи каква ти е моментално бојата на косата). Пиши после каква ти е и како излегла
Многу добро ти фатила плус личи дури и како да е нијансирана Сега само силвер шампон во случај да почне да ти жолтее и таман си
Валва ладно кафена нијанса како коренот некој да ми предложи? Скроз сум плава, бела,ама не можам веќе да го бланширам коренов,ми се распадна косата.Па сакам да го затемнам,а да не е црвеникав тон
Разгледај ги Olia на Garnier , мислам дека имаат ваква боја , или нешто потемна беше .. Ја сум тука бидејќи ќе се фарбам ваква : Дали на темно кафена коса би добила ваква нијанса без бланш , или ќе мора бланш ? На свадба сум кај блиски луѓе и не би сакала да ја утнам работава .
@jarec6 има на Л'Ореал една еш браун (поточно ultra ash light brown, 5 11) од љиљаковите, само со таа не ми излегува на црвено да мава, и од време на време прелив ставам за да изгледа природна, многу луѓе мислат дека и не се фарбам (а ја обеленаа...)