Јас ја затемнував постепено, прво со кна од лаш, мешав кафена и црна, подлога да направам дека фарбата ми се измиваше одма, па повторно со фарба. Имав прамени. Сега ми е скроз еднаква после неколку месеци, и поради подлогата не ми оксидира брзо. Број 5 на фарба сум.
Здраво девојки, плава сум се фарбам од корен и се бланширам и сакам малку да ја затемнам накај природно плава или светло кафена, препорачајте ми фарба. П.с знам дека на бланш не стојат долго фарбите ама тоа и ми е поентата малку да се смени нијансата, па потоа пак да осветли само ми е страв да не добијам портокалови тонови.
Сакав да извадам прамени, црвени прамени. Фризерката ми рече дека ќе паѓа брзо и за цена ми рече 3000 ден што реално е многу и тоа на секои 3 недели. Дали има некој искуство со лилави прамени? Како иде тоа? Мора бланш да се стави па потоа фарбата или директно фарбата?
Zdravo. Dali farba od evelution 7ka so 3% hidrogen ke mi ispadne mnogu temna? Imam temno kafeava prirodna kosa
Бев на фризер и ме направија со бланш-balayage техника. Значи коренот ми е оставен, само од пола надолу ми е со бланш. Што понатаму? Фризерката ми рече да одам секој месец за прелив. Страв ме фаќа, дали си ја оштетив косата? Досега никогаш ја немам фарбано.
Тоа не знам, јас најобичен користам. Ако ти се даваат пари може шампон и маска професионални, или само маска. Го фалат и еден црвен спреј од Ревлон.
Ако сакаш да не ти жолтее понатаму , лилјаков шампон и маска ќе си купиш. Плус пред сушење средство за заштита од топлина ќе аи земеш. Јас овие на Керастас ги користам , сега ги земав и овие од Ice professional не сум ги пробала се уште верувам ќе се добри. Тие на Керастас се исто одлични професионални, ама поскапи , зависи колку сакаш да потрошиш
Тие на Керастас ги има во Еликсир парфимеријата https://e-elixir.mk/product-category/brands/kerastase/ Јас живеам во Грција и од тука ги земам ,тука се доста поевтини Другиве ги имаш во Белина https://www.bellina.mk/search?search=Keep my blonde&submit= И во нивните продавници, јас од нивната продавница во East gate ги земав. Јас ги имам шампонот и регенераторот а пред некое време ја донесоа и маската , и маската ќе ја земам
На грешка купив боја,без да видам дека осветлува неколку нијанси(има ќесички додаток за осветлување).Прашањето ми е,дали можи тие ќесички да не ги ставам во бојата,да ја искористам,значи само тубата и хидроѓенот,нема да има проблем,ќе си фати вака?Еве ја бојата(на попуст беше,затоа ја зедовне ни видов што и како)
Кои фарби најмалце ја оштетуваат косата? Палет и гарниер пепел ми ја правеа порано. Нешто асално ми треба.
Предлог кај да се фарбам во карпош 3-4,влае, ѓорче? Секаде кај шо прашав по ск е прескапо, не планирам 5-6к за коса да дадам