Еве слика од мојава пример како е .. ја фарбам со оваа фарба на Loreal . Прво користев Garnier Olia 7.4 ама многу оди на портокалово
Не , имам природно темно кафеава коса . Почнав со Garnier Olia 7.4 и хидроген 9% и на крај за неколку месеци стигнав до посакуваната нијанса . Ама никако не сакав да користам бланш и да ја оштетувам
Да може , првите 2 пати бев разочарана ама после тоа многу убаво ми испаѓаше , на секое фарбање се поубава стануваше бојата. Инаку ваквите бои обично брзо се измиваат , мене на секое бањање ми паѓа боја , инаку се фарбав на 20 дена додека не дојдов до посакуваната нијанса . Почнав со Garnier Olia фарбите немаат амонијак и имаат масла многу така да косата речиси и да не ми се оштети . Ако ти е од помош од оваа девојка видов , има во постарите видеа убаво објаснето и низ коментарите ( исто од темно кафеава коса без бланширање дошла до оваа нијанса ) https://vm.tiktok.com/ZMFLDxedo/
Sakam da te prasam Dali koristis 6% blans ili 9? Pravev prameni na plavo I premnogu mi se dopaga. Prirodna boja mi e temna, ama ona najtemno kafeavo nakaj crna. I mnogu grdo mi stoi. Deka imam Bel ten, potemni vegji I kafeavi oci crnoto ne mi stoi. Prasanjevo mi e kako ja odrzuvas kosata blansirajki sekoj mesec? Koristis posebna maska, sprej?
Значи ја користиш само бојата од фарбата без активаторот за боја што е во кутијата? И претпоставувам дополнително купуваш 9% хидроген? Прашувам да видам дали добро сфатив, бојата е прекрасна
Да ти кажам, не знам што ставаат дека на фризер ја правам секој месец. Коренот го бланшираат, па ставаат прелив. А вака користам маска обавезно , силвер шампон или силвер маска еднаш неделно. И пред сушење средство за заштита од топлина. Би ти препорачала професионални производи да користиш, јас лично Kerastase или Loreal professional користам
Се фарбав плава пред неколку дена, косата ми делува многу сува и разлетана сега. Што да користам да ми биде поубава?
Во стидио sener ,има убави шампони и маски по пристапни цени... Јас и мноогу други ги користиме и сме задоволни...Само кажи им што ти е проблемот тие ќе ти понудат..
Пред неколку години од плава бланширана се исфарбав во кафеава со Loreal excellence 5 и 5.1. Само малку поскапа е, тогаш беше 550 ден, ама задоволна бев.
Чоколадните нијанси уствари се со црвен пигмент. @CameliaMiller @Dreamsdocometrue, или фарбите со UC на Keune, или NB на Evolution. Камелија ако сакаш нешто потемно од сликата, мислам да пробаш со 6ка, а на другата членка не можам да кажам, не знам каква е моментално. @koritsaki, дали знаеш фризерот дали користи 9 или 12 хидроген кога те бланшира? Бојата ти е феноменална.
Благодарам @Ketchup Дали има врска тоа колку ми стои бланшот на косата и % на хидроген? Бланшот 45-50 мин ми стои на косата, можно е да става послаб хидроген? Или нема врска? нареден пат ако можам ќе ѕирнам и ќе ти кажам