Devojki ovie farbi gi ima li kaj nas? Na tiktok ja vidov, vo komentari pisano bas ovoj brend i boja, ama ne veruvam Mk deka gi ima nekade. Nesto slicno da preporacate? Nijasnava e Light copper chestnut . Kako sto prebaruvav po net, se se ili chestnut ili copper, vaka kako mix nema
Каме, јас оваа ја користев кога се исфарбав од плава во кафена. Ако пишува light brown, темна е. Има и потемни од оваа линија ash.
Тенкју нај на свет Да, да, темна ама и со ладен или бар златен подтон, не црвена на сонце. Јас имав ваква, до душа малце потемна од оваа, искрено најубава ми е така, но и највеќе се уништува косата на толку бланш, а мојата природна е светло кафена. Ова не е боја, него бланшираат максимум, баш е бело-жолтеникава косата, па преку бланшот прелив, колор шампон итн.
Сивиот тон паѓа, така да после некое време секако на златно ќе ти мава сјајот. Исто и ако имаш бланш одоздоле, тоа ултра побрзо паѓа.
Имам, бев шатирана, ама повеќе плава него моја боја, 7 години така : ) На бланшот ми фати потемно него на мојата природна. Можам да шибам после од силвер шампонот, или џабе?
Фризер што работи со Кене, може да ти персонализира шампон со ладен тон пигмент, кој ќе има улога ко силвер шампонот за плава коса. Јас го имам користено и не е лошо. Ама пак, ладни тонови тешко се одржуваат, дали на плава, дали на кафеава коса, кога веќе ќе ја допре хидроген, секогаш оди накај жолто, или црвенкасто ако имаш таков пигмент.
На бланшот дефинитивно само силвер шампон и беше баш сива, ама зборуваме за години бланширање, дури некои прамени беа сосема бели. Мене ми е ash природната, светло кафена но немам жолтеникав/црвен пигмент. Се зезнав со фарбата, dark chestnut ставив, очигледно самата е со црвен подтон, башка ептен светла ми е на сонце. Ќе барам некоја потемна врз оваа да ставам.
Ооо, јас не сфатив дека веќе си ја офарбала со фарба која има црвен сјај. Тоа што ми се допаѓа во каталозите на Кене е што е подреден по сјајот кој го даваат фарбите. Јас еднаш бев паметен и ставив чоколадно кафеава, кога се видов црвен во коренот. Штета не можам да најдам поголема резолуција, ама и по дрогерииве треба да остават каталог кога продаваат професионални фарби. Друга работа што сакам да ти ја кажам е, на бланширано, овие ash кафеавиве фаќаат зелено и многу ружно изгледа. Така да, сега ти препорачувам од кој бренд и да зимаш, само нека е обична бројка, без додатоци ко .1, .11 и слично. Ама мислам дека тоа што го бараш е 6NI, или 7NI на Evolution.
Да, ставив слика погоре. Иначе поима немам каде се купуваат фарбиве, 7 години со силвер шампон бев Во ДМ ги има?
Ја видов сликата, ама не се познава многу црвен пигмент на неа. Повеќе природно делува. Иначе да, ги има во ДМ.
Здраво Пред 3 години бев бланширана, но година после тоа си ја потемнив косата со фарба бр.4 Сега сакам повторно да ја осветлам косата, последно се фарбав пред месец дена, но да не е наеднаш светла фарба, одам постепено, за да не дојде некоја х нијанса, па измешав 5 и 6 број. Дали имате искуства од темна ФАРБА (не природно темна коса) во осветлување, на колку време да се фарбам следно и со каква нијанса? Сакам да добијам светла лешник боја
Дали е тоа некоја ваква нијанса? Единствено да пробаш со деколоратор. Имаше едно време во космо јас го имав користено colour b4 се викаше, и 90% црната фарба ми ја извади па постепено ставав потоа светли фарби.
Очигледно едитирана слика, него поентата ми е вака темна да е, а сепак да не е црна Ќе се најдам некаде кешки
Devojki kosata ja blansirav pocetokot na August, na temna kosa so plavi prameni. Realno bese top. I celo vreme ja blansiram na sekoi 3meseci so 9procenti. Prasanjevo mi e dali so farba bi imalo ubav efekt od koren, nesto temno plava na koe ke mozam korenot sekoj mesec da go farbam? Ili ke bide zolto... Jas sekako ke odam na frizer, no mozebi ima nekoj iskustvo. Frizerkata ke me ubeduva za blans, a mene mi e preku glava blansot. Deka mi e dolga redovno ja sisam, no sepak se kine I celo vreme blansiranje na 2meseca ne vlijae ubavo, a nemozam da nosam temen koren.
Ако ставиш плава фарба на темен корен ќе излезе жолто, секако нема да излезе исто како што би излегло со бланшот. Јас секој месец се бланширам и еднаш фризеркава ми спомна , ај пробај со фарба овој пат да видиме како ќе излезе и воопшто не бев задоволна коренот стана некоја жолто беж нијанса, останатото бело и толку реков повторно само фарба , нема шанси. Така да јас не ти препорачувам. Инаку знам како е , се кине косата од бланшот, затоа и ја носам пикси
Evolution farbi ima vo DM ,cosmo ,i drugi parfimerii,za da ti zileze vaka ,sovet za prvat na frizer da odis,posle ke mozes i sama da si pogoduvas nijansa na kafeno,ova mi lici na kosten boja ama bez sjaj.