@koritsaki ама јас вака сакав. Зарем ова со фарба неможи? Плус надолу ми е ваква само на корен темна. Коренот сакав вака нешто. Но портокалово светло..нејкам никако бланш
Ќе ти двои пак коренот со останатиот дел. Јас пак би ти рекла на фризер да си одиш, да те направи ко што треба па потоа дома ќе си се фарбаш ќе знаеш и која фарба да земеш и хидроген..
Ova ne e samo farba,nijansirana e devojkata na korenot i na vnatresniot del,za da ne se razocars frizer,ako ne ti se davaat pari ili nemas momentov ,podobro ne eksperimentiraj.Duplo ke te kosta farbanje edno plus prefarbuvanje,od iskustvo si kazuvam,ti kako ti drago.Ova ti e nekoj bajalaz, zatoa e tolku dobro,ne samo farbanje koren.
@CameliaMiller А да пробаш со оваа боја? Мислам дека е можда баш она што го бараш во моментов. Јас досега најзадоволна од кафена фарба сум била од Кене и стварно ми беше топ косата, ама не се сеќавам ни бројче ни ништо. Пред можда 10 години беше тоа, плус на фризер. Ако можеш да одиш кај некој фризер кој работи со тие фарби и да ти измеша, бидејќи јас се сеќавам дека тогаш фризерката мешаше фарби.
Луѓе шо мислите дали на темно кафена коса би фатила бордо боја? Сакам некоја промена да и направам, уште црвена не сум била. Црна ме затвора многу, плава не ми седи воопшто. Сакам да експериментирам дома, мајка да ме фарба. Ако има можност експериментот да е успешен, предложете некоја јака марка на фарба, шо би можела да ми заврши работа. Мојата коса отприлика со оваа боја е.
Дали боја како на сликата би фатила на темно кафеава коса? (Исто така дајте ми предлози за кои фарби изгледаат најблиску до сликата)
Пред еден месец се фарбав посветла бакарна супер ми фати пред пет дена се фарбав ама ја утнавме нијансата јас не го знаев бр на фарбата зошто на фризер се фарбав ми покажа каталог но ептен ја утнав многу темна е па за колку дена би можела пак да се префарбам да ја осветлам малку ако може? Некоја да не имала слично искуство?
Со неколку миења, ќе падне бојата и пак ќе ти осветли. Не ја префарбувај за брзо. Почекај барем 3 недели и после пак посветла бакарна стави, ќе се врати бојата. Доброто кај црвени бои е што брзо паѓаат и осветлуваат
Мене ми беше нешто вака слична пред неколку години. На фризер ме средија, брендот само го памтам беше Игора ројал, на бројчето ич не се сеќавам.
Девојки дали некоја од вас има проблем кога се фарба одкога ќе ја измие да има на косата како мозолчиња што чешат и тече од нив како некоја леплива течност. Тоа од неколку марки на фарби, не е од една?
Можно е. Но зошто на фризер кога одам не се случува тоа? И се бланширам и се. А дома од сите фарби проблем
Палетр и гарниер ги имам користено и од двете имам пробем. А на фризер прамени вадам и фризерката бидејки не допира скроз до корен вика затоа немало проблем. Сега и на неа и е страв бидејќи било алергија