Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.892
    Допаѓања:
    107.975

Тоа е друго веќе, штом не го допира коренот. А со фарби без амонијак си пробала? Има по фризерниците професионални фарби што не содржат амонијак , може немаат толку штетни состојки, најдобро да се консултираш со фризер

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    И јас тргнав кафена природна да се правам, испаднав скоро црна (бакарно црвенкаста бев). А баш се мислев дали оваа ти што си ја ставила, ама ја земав оваа received_845440786593247.jpeg

Се надевам по неколку миење ќе стане покафена. Сега сум баш црна со кафена сјај :D Надоле сум поцрна, ама ај за шишање сум па ќе дојде арна за месец дена :D (ваљда). 20221106_190104.jpg

На poi, NarCis@, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    277
    Во гарниер фарбите пример во 8н знаете ли колку посто е хидрогенот?

4. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.013
    Kosata mi e temna kosten. Prameni vadam so blans I posle 4meseci crnoto so ne e crno ama za mene e pretemno mi smeta. Celo vreme blans iako 6% I na 3meseci, kosava mi se osteti dosta.
    Bev na frizer I frizerkava me utna edno dvapati. Sega tret pat stavam farba na koren I okej e, no nisto zadovolitelno.
    A da ne spomnuvam na mesec kolku mi zema za farbanje koren samo.
    Pa tuka pisuvam da mi preporacate farba za koren koj e prirodno temen a nadolu mi e blansirana. Znaci nesto grafitno, svetlo kokos kafeavo....
    Frizerkava me napravi svetlo kafeava so crven/portokalov sjaj a nadolu blansot kaj so e. Ne mi se sviga taka.
    Soveti

5. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.262
    И јас приметив дека боите се многу потемни од прикажаното. И јас излегов скоро црна а требаше кафена.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Ќе ти дојде кафена по неколку миење, еве приметувам после секое миење се поубава кафена ми е, како природната моја скоро.. а тоа ми беше целта :) Да ја направам како мојата, да се фарбам поретко..

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Јма ли некој бустер на црвена боја низ Ск?

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    @kolovoz ќе ја мијам баш после (со масла ми е сега), па ќе ти сликам. Преубава кафена нијанса ми е како што сакаше и @CameliaMiller :)

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Еве после неколку миења, баш е кафена кафена :) Може ептен во просторија каде нема светло многу, да изгледа потемно од ова. Немам некој сјај што ми боде очи, природно делува. Е наредно кога ќе излезат бели и ќе бидам за фарбање, ќе земам нијанса што е пред таа.
    20221120_134148.jpg 20221120_134402.jpg 20221120_133952.jpg 20221120_134017.jpg

Иначе две фарби ставив јас, после 10тина години сама се исфарбав :D

На cresa-jagoda, Coco31, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Ова само на фризер, сама ако се фарбаш не верувам дека баш ваква ќе ти фати.

@mariz, каква ти беше претходно што доле ти фатила потемна, а горе посветла? Обично обратно е. :D

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Иста беше секаде темна, само зависи од која страна со каква светлина ја гледаш :D Може нешто малку да се разликува корен со долен дел ама кај сите е така скоро... иначе бев темна бакарна со некој црвенкаст сјај... нов тел и немам слика, не сум се сликала баш :)
    Слика.jpg

20221106_190021.jpg

На LejlaD, poi, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Убава е нијансата многу.

На poi и mariz им се допаѓа ова.
  13. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.013
    Preubava nijansa. Sto farba koristese, mene sekogas kafeava mi ispaga na crvenkasto..

14. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Преубава ти е косата! Може да споделиш што користиш за нега по фарбањето и како ја обликуваш? Прекрасна, сјајна и здрава коса имаш :)

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Фала! Да ти кажам долг период избегнував фен, пегла (ја носев полуфатена и сл, ретко користев), за да ја пораснам убаво по страшно опаѓање во февруари... Ама од секогаш сум како опседната со препарати за коса и само нешто и ставам :D Обавезно сум опремена со разни капки, масла, креми за коса. Немам нешто што константно користам, па да е од тоа.. нон-стоп менувам. Исто и шампон, маска нон-стоп што ми текне купувам. Ставам и рицинусово, ореово, бадемово чат пат од оние на Lea, ги оставам 1ч и ја мијам. Да ти кажам 2г почупава коса не сум имала, тек почна да ми се средува... ми била и многуу поубава. Ја мијам иначе на 4,5 дена и ја обликувам различно. Некогаш само ја фенирам, некогаш плетенки и правам на мокра, некогаш ретко фен и пегла, некогаш фенирана и ја виткам со пегла (како погоре, тоа е виткана со пегла). На вакво влажно време не ни ми текнува да ја горам многу, зошто ќе е џабе :D Еве сега малку ја зафенирав и и ставив витлери на сува, да ми биде онака малку како прекршена :) Ова моментално ставам по миење (од кремите или на Loreal или на Garnier, не двете одеднаш), маслата по сушењето ги ставам
    20221120_193815.jpg
    Практикувам спиење со пуштена коса. Дали се гени, дали од што и се замарам незнам :D

@Bellaa1234 Лореал се, наназад ја имам ставено која точно. Во неа има purple mask, баш за таа намена, да нема портокалови тонови, 60ml е маската. Јас дека две фарби земав и имам две маски, значи околу 120ml и на секое 2ро 3то миење само ставам од таа маска :)

На Bellaa1234, poi и UnordinaryOne им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.695
    Допаѓања:
    273.812
    Ова со Лореалот? Која нијанса? Леле преубава е :inlove:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    4.11 :) Ама со неколку миења :D Башка сигурно зависи и бојата пред тоа... ама не би требало да се разликува ептен..

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    @mariz а претходно за бакарната боја која фарба ја користеше?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Е тоа на фризер... Имав пишано во темата слики од косите, сум заборавила...

20. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Која фарба од темниве кафени сте приметиле дава најмногу сјај кога ќе се офарбаш? Порано кога се фарбав со Еволушн ептен ја правеше убава и сјајна, сега последниве години се што пробав косата исгледа сува без никаков сјај.