Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.522
    Допаѓања:
    106.047

Тоа е друго веќе, штом не го допира коренот. А со фарби без амонијак си пробала? Има по фризерниците професионални фарби што не содржат амонијак , може немаат толку штетни состојки, најдобро да се консултираш со фризер

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.225
    Допаѓања:
    76.220
    И јас тргнав кафена природна да се правам, испаднав скоро црна (бакарно црвенкаста бев). А баш се мислев дали оваа ти што си ја ставила, ама ја земав оваа received_845440786593247.jpeg

Се надевам по неколку миење ќе стане покафена. Сега сум баш црна со кафена сјај :D Надоле сум поцрна, ама ај за шишање сум па ќе дојде арна за месец дена :D (ваљда). 20221106_190104.jpg

На poi, NarCis@, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    274
    Во гарниер фарбите пример во 8н знаете ли колку посто е хидрогенот?

4. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    951
    Kosata mi e temna kosten. Prameni vadam so blans I posle 4meseci crnoto so ne e crno ama za mene e pretemno mi smeta. Celo vreme blans iako 6% I na 3meseci, kosava mi se osteti dosta.
    Bev na frizer I frizerkava me utna edno dvapati. Sega tret pat stavam farba na koren I okej e, no nisto zadovolitelno.
    A da ne spomnuvam na mesec kolku mi zema za farbanje koren samo.
    Pa tuka pisuvam da mi preporacate farba za koren koj e prirodno temen a nadolu mi e blansirana. Znaci nesto grafitno, svetlo kokos kafeavo....
    Frizerkava me napravi svetlo kafeava so crven/portokalov sjaj a nadolu blansot kaj so e. Ne mi se sviga taka.
    Soveti

5. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.242
    И јас приметив дека боите се многу потемни од прикажаното. И јас излегов скоро црна а требаше кафена.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.225
    Допаѓања:
    76.220
    Ќе ти дојде кафена по неколку миење, еве приметувам после секое миење се поубава кафена ми е, како природната моја скоро.. а тоа ми беше целта :) Да ја направам како мојата, да се фарбам поретко..

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    Јма ли некој бустер на црвена боја низ Ск?

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.225
    Допаѓања:
    76.220
    @kolovoz ќе ја мијам баш после (со масла ми е сега), па ќе ти сликам. Преубава кафена нијанса ми е како што сакаше и @CameliaMiller :)

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.225
    Допаѓања:
    76.220
    Еве после неколку миења, баш е кафена кафена :) Може ептен во просторија каде нема светло многу, да изгледа потемно од ова. Немам некој сјај што ми боде очи, природно делува. Е наредно кога ќе излезат бели и ќе бидам за фарбање, ќе земам нијанса што е пред таа.
    20221120_134148.jpg 20221120_134402.jpg 20221120_133952.jpg 20221120_134017.jpg

Иначе две фарби ставив јас, после 10тина години сама се исфарбав :D

На cresa-jagoda, Coco31, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Ова само на фризер, сама ако се фарбаш не верувам дека баш ваква ќе ти фати.

@mariz, каква ти беше претходно што доле ти фатила потемна, а горе посветла? Обично обратно е. :D

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.225
    Допаѓања:
    76.220
    Иста беше секаде темна, само зависи од која страна со каква светлина ја гледаш :D Може нешто малку да се разликува корен со долен дел ама кај сите е така скоро... иначе бев темна бакарна со некој црвенкаст сјај... нов тел и немам слика, не сум се сликала баш :)
    Слика.jpg

20221106_190021.jpg

На LejlaD, poi, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Убава е нијансата многу.

На poi и mariz им се допаѓа ова.
  13. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    951
    Preubava nijansa. Sto farba koristese, mene sekogas kafeava mi ispaga na crvenkasto..

14. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Преубава ти е косата! Може да споделиш што користиш за нега по фарбањето и како ја обликуваш? Прекрасна, сјајна и здрава коса имаш :)

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.225
    Допаѓања:
    76.220
    Фала! Да ти кажам долг период избегнував фен, пегла (ја носев полуфатена и сл, ретко користев), за да ја пораснам убаво по страшно опаѓање во февруари... Ама од секогаш сум како опседната со препарати за коса и само нешто и ставам :D Обавезно сум опремена со разни капки, масла, креми за коса. Немам нешто што константно користам, па да е од тоа.. нон-стоп менувам. Исто и шампон, маска нон-стоп што ми текне купувам. Ставам и рицинусово, ореово, бадемово чат пат од оние на Lea, ги оставам 1ч и ја мијам. Да ти кажам 2г почупава коса не сум имала, тек почна да ми се средува... ми била и многуу поубава. Ја мијам иначе на 4,5 дена и ја обликувам различно. Некогаш само ја фенирам, некогаш плетенки и правам на мокра, некогаш ретко фен и пегла, некогаш фенирана и ја виткам со пегла (како погоре, тоа е виткана со пегла). На вакво влажно време не ни ми текнува да ја горам многу, зошто ќе е џабе :D Еве сега малку ја зафенирав и и ставив витлери на сува, да ми биде онака малку како прекршена :) Ова моментално ставам по миење (од кремите или на Loreal или на Garnier, не двете одеднаш), маслата по сушењето ги ставам
    20221120_193815.jpg
    Практикувам спиење со пуштена коса. Дали се гени, дали од што и се замарам незнам :D

@Bellaa1234 Лореал се, наназад ја имам ставено која точно. Во неа има purple mask, баш за таа намена, да нема портокалови тонови, 60ml е маската. Јас дека две фарби земав и имам две маски, значи околу 120ml и на секое 2ро 3то миење само ставам од таа маска :)

На Bellaa1234, poi и UnordinaryOne им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.764
    Допаѓања:
    266.722
    Ова со Лореалот? Која нијанса? Леле преубава е :inlove:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.225
    Допаѓања:
    76.220
    4.11 :) Ама со неколку миења :D Башка сигурно зависи и бојата пред тоа... ама не би требало да се разликува ептен..

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.607
    @mariz а претходно за бакарната боја која фарба ја користеше?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.225
    Допаѓања:
    76.220
    Е тоа на фризер... Имав пишано во темата слики од косите, сум заборавила...

20. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Која фарба од темниве кафени сте приметиле дава најмногу сјај кога ќе се офарбаш? Порано кога се фарбав со Еволушн ептен ја правеше убава и сјајна, сега последниве години се што пробав косата исгледа сува без никаков сјај.