Ај една мала помош Имам правено балајаж на косата. Е сега сакам плава да се направам ама дали ќе може со некоја фарба за да не ја оштетам многу косата и така после пораѓајот ми се уништи цела.
Mene mi bese takva I si rekov istoto. Otidov na frizer I me upropasti skros, so farba ne fakalo, a toa mi go rece posle tri farbanja
Јас еднаш се фарбав со Кене ама не ми текнува кој број беше. И ми искочи плава ама кај коренот жолто беше и после два дена се исфарбав со гарниер 111. И ми дојде плава убава. Ама тогаш коренот ми беше пократок сега ми е подолг и малце ми е страв.
Mislam deka samo so blans ke treba. Korenot ni e ist temen, sto se somnevam deka so farba ke e okej. I da e okej, sekoi Tri nedeli ke treba za ovaa nijansa. I vo ovoj slucaj sekako ke se osteti kosata, podobro so blans na 4meseca nego vaka. Edno, jas na frizer bev, ni priblizno plava ne ispadna
Јас кога се исфарбав со кене па со гарниер после секој месец се фарбав со гарниер и супер си беше не бев жолта во коренот. Само тогаш коренот беше помал сега ми е поголсем и малце се плашам да пробам пак така да не неможам да ја оправам после па да се шетам таква
Ако ти е темен коренот бланш мора на корен секои 3-4 недели. Или евентуално , некоја осветлувачка крема не знам ни како е името, значи не е бланш не е ни фарба, последно мене со тоа ме фарбаше и потоа прелив ми стави. Само да се распрашаш каде фарбаат со такво нешто
Здраво, имам црвена коса и сакам да ја фарбам сина. Ми треба да ја избланширам само или да ја тргнам фарбата, можам сама да се исфарбам. Дали знаете некој добар фризер што нема да ми ја руинира косата и употребува квалитетен бланш/ третман и не е прескап? Колку се движат цените?
Здраво Дали знаете да ми препорачате фризер за шишање и фарбање (balayage) за виткана коса? Ги знам стандардниве “познати” фризери но не знам дали знаат да работат со виткани коси и затоа ми треба искуства
Дали знаеш отприлика како се движат цените за балајаж? Дали има некоја искуство со Hair salon Sener Ago во Охрид за балајаж или да ми предложи друг салон во Охрид?
Здраво имам темно кафена коса, сакам да направам бордо-кафеавкаст прелив. Дали некој има слично искуство, ме интересира дали ќе ми фати бојата или ќе мора да се осветли малце.
Што мислите дали на ретка и опадната коса ќе изгледа добро црна боја? Моментално ми е никаква , со балајаж од пред 1 година , и сакам да сменам. Имам светол тен и сини очи, бев и плавуша , но тешка ми е за одржавање. Природна ми е темно кафеава
Не мора црна, може некоја чоколадна кафена темна да ја офарбаш, зошто црната тешко се вади да сакаш да смениш од долгогодишно искуство ова И зошто ретка, опадната?
Имам алопеција ареата и напред веќе ми се познава , исто и кај патецот ми е доста проширен. фала можда пак ќе ја направам балјаж така ми е најлесно и да ме го чепкам коренот зошто тука ѓми е најкритично.
За прелив не сум сигурен дали ќе фати, меѓутоа може да ја офарбаш косата со некоја махoгани нијанса. После некој месец ќе обледе црвенкастиот сјај и пак ќе ти е кафена.
Мала помош од поискусни. Дали на коса тазе фарбана со колор шампон ќе фати фарба или да почекам да падне бојата од колор шампонот?
Дали некој знае како да се отстрани црна кана од коса? И каде може да најдам добар отстранувач на фарба?