Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. elena-luka

elena-luka Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Kosa-zenska opsesija :D

Vaka devojki se imam farbano crna pred 1 mesec korenot veke mi e podrasnat poveke od normala mn mi brgu raste kosata a sakam da ja dobijam ovaa boja [​IMG] ve molam sakam od 1 da ja dobijam bojata doznav za nekoj preparati za vadenje na bojata sto znam mislam ne se mn razbiram deka samo ja farbav kosata i samo ve molam ne mi preporacuvajte nis od palete otkako ja koristam kosata mi opaga nenormalno blagodaram odnapred

2. crna1

crna1 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    dali nekoj se ima farbano so ovaa farba od palette ....? jas sakam za prvpat da se farbam ali nemozam da se odlucam koe broj ovaa mi izgleda ubavo ali nezz dali taka izleguva kako sto e na silikata ..inaku imam smega kosa
    smagja....dokolu imate nekoj dr predlog za vakva nijajsa na boja pisete mi salkam da slusnam vase mislenje

Прикачени фајлови:

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.560
    Допаѓања:
    106.285

оваа од палете е без амонијак , јас истата ја имам пробано и не сум задоволна да ти кажам. не ми се смени бојата на косата а природно сум смеѓа ( а сакав приближно вака да испадне ко на сликата ) јас сега сум плава и ја користам најсветлата плава од сајос и сум задоволна. и од фарбите на гарниер сум задоволна.eve nekoi слични како оваа од палете

а ако сакаш баш ко на сликата да ти излезе бојата треба да се исфарбаш повеќе пати со која и да било фарба да се исфарбаш нема да фати одма исто.. :)

4. crna1

crna1 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0

a od garnier sto br imas koristeno ?

5. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Дали некој се има фарбано со ваква Subrina Charm 85?

Јас ја купив, ама бидејќи косата ми е темно кафеава, сакам заедно со фарбата и бланш да ставам. Ама незнам каква ќе ми излезе. :?:

П.С. Се надевам дека мислењево нема да биде избришано, бидејќи истото го постирав во темата за црвена коса. Тука го напишав затошто темава е попосетена па се надевам дека побрзо ќе дпбијам одговор од некој?! :)

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    anneyy, дали првпат ставаш фарба на косата, таа темно кафеава ти е природна или од претходна фарба?
    И ако ти е фарбана - кога последен пат се фарбаше?

Ако ти е природна - ќе ти фати. Можеби нијанса потемна од сликата, но со секое миење ќе паѓа, а веќе со второто фарбање би требало да добиеш посакувана нијанса.

Ако ти е фарбана темно кафеава - малку потешко. Мислам дека ќе добиеш само црвеникав сјај, а ќе фати убаво само на подраснатиот корен, па можно е да бидеш и малку шарена.

Во секој случај, јас не би мешала црвена фарба со бланш.
    Мислам дека ќе излезеш портокалова, или некоја чудна цигла нијанса.
    Плус што многу ќе ја оштетиш косата.
    Субрина се многу јаки фарби, тука се некаде со Кене и Палете во јачината, па и бланш... пепел.

7. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    ^Фала Трендафилка.
    Инаку природно ми е темно кафеава. Вака нешто:
    Пред 6 месеци бев црно фарбана (со субрина), па затоа ме мачи да не не излезе црвено баш како на сликата од фарбата.

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.560
    Допаѓања:
    106.285

гарниер 111 ја користев

еве и др бои

9. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Бојава...прекрасна е.Некоја фарба ваква...? И од каква боја на коса може да се добие ваква? :tmi:

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. crna1

crna1 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    ovaa na garnier sto e 8.1 dali se dobiva vakva nijansa kako sto e na slikata ?ili ?

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.560
    Допаѓања:
    106.285
    од прв пат неможе ниедна фарба да фати одма. а и викаш дека косата ти е смеѓа. мораш да се офарбаш неколку пати со истава фарба ако сакаш да ти излезе како на кутијата.

12. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Малку ме засмеа...но како и да е,никогаш не сум се фарбала,а и нема во близа иднина...На 14 години многу ми се допаѓаа природните црвенокоси(мислам не се многу драчливи,они онака повеќе на пртокалово,имав една другарка со таква коса,многу и се воодушевував, малку и љубооморна и бев на косата :$ )

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    девојки ај кажете некоја фарба без амонијак , некоја подобра за плава коса ,се фарбав со палете,ама ми е многу јака сакам да пробам како ке ми излезе без амонијак

14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Добро бе девојки, ама за тепање сте! Стајлиш, ќе тепам :P :D
    Па изгледа стварно ве мрзи да листате низ темава, нема смисла едни те исти прашања :(

Барем јас се сеќавам дека сигурно едно 3 пати сум повторила - боја без амонијак - Лореал и ги препорачувам. Таа пенастата - Sublime Mousse. Лесно се нанесува и убаво фаќа. Евентуално Casting creme.

Имаат фини плави нијанси.

15. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    :$ не ме тепај плс ,,, пишав подобра сите различни кажуваат затоа ,а лореал имам пробано ми ја суши косата,ги прочитав кна не сакам затоа што потоа ко ке продолжам со боја нема да ми фаќа на кната , а се мислев на ревлон и затоа сакав подобро мислење

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Дали некој ги пробал овие бои за коса, кои се природно органски, не содржат амонијак, ниту парабен?
    Ги има во продавницата на Голден Роуз на Рекорд, цената им е 450 ден.

Дали убаво фаќаат, дали се трајни, некој коментар?
    http://www.alibaba.com/product-tp/12024 ... ,114879116

17. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Дали турското кафе стварно ја потемнува косата или да не се мачам одма да си земам колор?

18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    конечно си ја најдов идеалната фарба за оваа нијанса сеа што ја фурам. :emo: :)
    а сите што се фарбаат знаат каква среќа значи тоа :)
    Revlon 20 brown black 410 денари.
    посебно ми е битно што е без амонијак.
    God bless Vero и сите производи што ги донесе, за кои порано можевме да сонуваме. :rofl:

19. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    ај да прашам дали некоја ги има користено фарбите на Palette ама оние што се Deluxe?Сакам да ја осветлам косата а иначе имам некоја нијанса на чоколадна боја(секако фарбана)

20. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Девојки, на реклама видов дека и Палете исфрлиле трајна фарба за коса во облик на пена, најверојатно слична на онаа од Лореал.
    Дали сте виделе негде кај нас и колку чини? Онаа на Лореал од 430, според мене е прескапа.

Прикачени фајлови:

• 499_big.jpg
      499_big.jpg
      Големина на фајлот:
      12,7 KB
      Прегледи:
      585