Здраво девојки сакам да се шатирам, дали некој има искуство со шатирање кај Фиторе или Додона, сакам баш убаво квалитетно да ми биде шатирана косата. Фала однапред.
Zdravo devojki pak jas se predomisliv plava ne se farbam, pa sakav da ve prasham za sovet dali znae nekoj koja farba bi ja stavila za da ni izleze vakva kosata ovaa mi e nekoja neopredelena boja i mnogu ubava Inace mojata kosa ja ima pogore malce nadole mi e plava gore temno kafeava
Јас би ти препорачал тонер, наместо фарба. Коренот и надоле косата ти се скроз спротивна нијанса, со една нијанса не верувам дека ќе ја изедначиш, уште помалку дека цела ќе ти излезе ко на сликата. Плус, ова е беж нијанса, после неколку миења ќе почне да ти станува некоја чудна боја на бланшираното, вака со тонер, кога ќе ти падне, ќе си се врати плавото, што дава предност ако понатаму одлучиш да се вратиш плава.
Да, најчесто се користи без, или со многу слаб хидроген(зависи за кој бренд станува збор) и функционира само на веќе хемиски третирана коса. На нејзиниот бланширан дел ќе баш супер ќе изгледа, нешто ко омбре. И сликата што ја дала за пример, дефинитивно прво бланширана е, па потоа е ставена таа нијанса. Кога ги гледам фризерите во странство, освен за кафеава коса(некогаш и за таа), за сите други бои прво ја бланшираат косата па потоа одат со боја.
Има во HairShop некои тонери, мислам дека и во Космо треба да има? Знам дека членки од тука користеа, ако знае некоја подетално нека сподели. Еве од HairShop.
Додека сликнам... Не подреди стомачен, па после малата ми изби сипаници и се бев хаос во косава @CameliaMiller Ама еве од викендов, сликав на различна светлина за да доловам убаво. Фарбано на веќе кафена коса - претходно фарбана со 4.11. Спојлер: Лореал 5.11 Иначе јас од Дм ги купувам. Претходно на попуст ги начекав околу 300 и нешто, а сега по редовна цена... и по 2 фарби ми фаќаа, ама сега едвај стигнаа и 2, за 3 сум Само сега наредно фарбање (тек за 3,4м), ќе ставам само на коренот. Не би се фарбала ич, ама бели почнав да имам.. не многу, ама 10тина имам..
Јас сега само корен фарбам, баш денес се шишав ова малце од малце црнилово над бланшот да се тргне. А корените вака ми се баш, тотално сме ја погодиле бојава, прекрасна е. И да, не е ефтина, ама ефтина ни една вака не фаќа. Последниот пат и јас во ДМ ја начекав на попуст, следен пат ќе купам неколку оти редовно се доста поскапи.
Фарбана сум со палете 4 ама после 3 недели белите влакна многу ми осветлија и повторно се познаваат. Која фарба ги покрива добро белите влакна
Zdravo devojki dali ima nekoja iskustvo so dekolarnt colour removal na prirodna temno kafeava kosa mnogu kje mi znaci bidejki taka sakam da si ja pravam toest samo goniot del
Da dolniot del mi e balansiran a gorniot mi e priroden malku pogore ima moi sliki konkretno sakam da go osvetlam gorniot del pa zatoa me interesira dali ima nekoja iskustvo so dekolarnt
@koritsaki ти си искусна со црната фарба. како да добијам ваква убава црна? се мислам за гарниер олиа црна