Imam prirodna temno kafena nakaj crna kosa, taka i se farbam, e sega sakam da ja osvetlam da dobijam nekoja svetla kafenkasta boja, dali so 9% hidrogen ke mi e uspesno da pomesam kafenkasta farba so 9% hidrogen?
Плавуши, прашање до вас што се бланширате секој месец. Дали при бланширање ве горел/пржел скалпот ? Ми се случувало и др пат , некогаш повеќе некогаш помалку или воопшто, а вчера вечерта ме бланшираа пак (а на месец дена се бланширам) и мнооогу ме пржеше скалпот што се фаќам сега и имам корупки како може ова да се избегне
Imam prameni vadeno I prekrasna mi e kosata. Odam redovno na prelivi za da ne pozolti. Sakam nekoja varianta doma kolku da ja odrzuvam kosava. Dali ako go stavam ovoj colour shampon ke se dobie ubava nijansa ili ova e Kako farba? Zasto korenot si e moj
Имам темно кафеава коса, сега ми се појавија малку бели влакна сакам да се фарбам.Дали е убава REVLON од Зеигн без амонијак пишува дека е? Сакам да ја задржам кафеавата боја но малку писветла која нијанса ја препорачувате?
За ваква боја можам ли сама дома, дали треба бланш? Кажете ми некоја најдобра марка баш со ваква боја, не ми е битна цената само да е навистина добра
Сметај дека кожата може да има зголемена сензитивност и да имаш иритација кога фарбата и бланшот ќе ја допрат кожата. Исто ако си уште во првите недели не знам колку е паметно да ги вдишуваш сите тие хемикалии.
Се шатирам неколку години по ред, прамените ги обновувам на 5-6 месеци но коренот ми е многу црн, и грдо изгледа кога ќе потпорасне косата. Дали некој се фарба или става некој прелив за коренот да не се разликува толку?