Фарбите без амонијак функционираат одлично за темни нијанси, меѓутоа ако одбереш нешто над 6 мислам дека ќе ти се двојат белите влакна. Немам искуство со Ревлон, ама пробај, ништо не те чини, нема кој знае какво оштетување да направиш. Или фарбај ја цела, или не го чепкај коренот. Ако го чепкаш сама, ќе направиш ко дел кој никако после нема да може да се изедначи ни со прамени, ни со твојата коса.
Дали интензитетот на фарбата се менува во зависност од каков хидроген користиш? Пример на темно кафеава коса ако ставам жешка џинџер фарба со 6% хидроген, дали ист ќе е интензитетот и со ставање на 9% хидроген? Исти ќе се тоновите?
Косата ми е шатирана, но сакам да ја осветлам без фарбање, дали е можно? Колор шампон или маска што би помогнале?
Ништо. Ако нема хидроген, или било каква киселина, нема моќ за осветлување на влакното. Имаш во дм спрејови базирани на хидроген за осветлување. Друго не верувам дека би ти помогнало.
Можно е, е сега зависи какво влакно имаш, мене косата лом ми се направи и не можам да ја донесам уште у ред
Што ќе се деси ако шлакнам фарба на тазе нијансирана коса? Нема месец. Не ми се свиѓа што не ми ја направија плава ко што сакав, има шанси да се осветли повеќе со некоја плава фарба?
После одмор, бидејќи сонцето ем ја оштетува косата, ем тазе офарбана побрзо обледува бојата на сонце.
Каде може да купам Schwarzkopf Igora Royal фарба? Или Инебрија? Перфектниот тон на фарба на инебрија го нема во Hairshop. И дали ако купам фарба од фризер поефтина е или поскапа од продавница?