Епа фризерката ми спомна оној пат дека порано имало црвен бланш и не паѓала толку црвената. Вака бланш па фарба и едно миење портокалова е.
Мислам дека уште постои тој бланш, само можеби она од каде што набавува роба да го нема. Ама ако ставиш црвена фарба, или колор шампон верувај нема да го добиеш истиот резултат ко црвениот бланш. Многу различни формули се. Ако ти е светло црвена косата, мислам дека засега нема некое подолго решение, бар колку што знам јас. Колку посветла боја, толку побрзо опаѓа. Посебно на бланширана коса...
Се фарбав плава, но веѓите ми се темно кафени, како да ги осветлам? Не мора трајно, но барем да трае неколку дена.
Луѓенца каде можам во Скопје да ја направам оваква како на сликата косата? Само не сакам да ја оштетам повеќе од што е сега. Мојата коса е плава бланширана.
Види ако ти е бланширана веќе, зависи колку е осветлена и колку е оштетена. Побарај мислење со фризер ама чисто совет, ако не е осветлена до платинеста не ја бланширај пак пошо во раце ќе ти остане после некој месец бланшираното
Дали со деколоратор можам да го извадам преливот? Косата ми е бланширана но премногу е бојата сива, дури сјае сребрено, а природната ми е средно кафена, па можете да замислите како двои од коренот. Знам дека ќе остане плаво бланширано, но барем да не изгледа толку вештачки. Два пати ја измив со сјај (така видов на јутуб) и потоа ставав маски и спрејови за да ја расчешлам. Сосема минимално падна бојата. Дали да продолжам вака уште неколку пати, мислите ќе може само така да го извадам сивилото или ќе мора деколор?
На каков деколор мислиш? Ако неколкупати си ставала на бланшираното прелив, или силвер шампон, после некое време се создава ко билдап што не се трга од влакното со миење, најчесто на фризер бланш купка прават. Многу е битно на каков деколор мислиш бидејќи можно е да има само оксидирачка реакција и да ја промени бојата од преливот.
Препорачајте фарба за коса black-blue ,сакам да се фарбам црна после 15 год и незнам која да ја земам...
Женски, ај совет сакам некоја промена па дали да се фарбам вака нешто, или само прамени ваква боја да ставам? Сестра ми има така направено и преубаво и е.. Страв ми е да не ја изгорам, а кога и да сум се фарбала бојата веднаш ми паѓа .
Здраво Дали некој ја има користено Аура 8 light blonde ? Сакам за нијанса да осветлам само ми е страв да не претерам ))
Не е темна иако подлогата ми беше потемна ,ниво 5 некаде. Ја мешав со 9% хидроген и ја земав во хаиршоп. 440 ден,ја искористив половина.следно би земала и 7/9