Здраво во летото бев на фризер и косата ја правев со хани светли прамења на кафена коса. Немам сега да си дозволам пак да идам на фризер но косата ми изгледат доста лошо грдо и ефтино дали знаете некој домашен третман да ги осветлам тие хани прамењата ?
@Frestonia тешко е да си направиш сама прамени во домашни услови , зошто треба да мешаш бланш дома и може да ја изгориш косата. Евентуално да ставиш фарба на цела коса , некоја посветла..
Како можам да ја потемнам косата? Направен ми е со бланш. Два дена поминаа, косата ми е пресветла... Аман!
Сакам да се фарбам во плаво, но барам опција што помалку да ми биде уништена косата. Имам доста густа коса, но малку е под раменици и ќе чекам да потпорасне. Ме интересира која опција е подобра, да ја исфарбам или шатирам? Или и двете ќе ми ја уништат косата? Овие нијанси би ги избрала ако се одлучам за едно од нив.
Мене ова баш фино ми изгледа, природно изгледа ептен. Ако не си се допаѓаш така, тоа веќе е друго. Нема да падне бланшот, ќе оди надоле како ќе расте косата. Јас не би чепкала засега ништо сама. Прашај на фризер што совет ќе ти дадат, не знам каков би бил ефектот ако сама се префарбаш во потемно, може после да ти двои од твојата природна боја и ќе си отвориш поголема работа.
Зависи колку одржување можеш да си дозволиш. Ако сакаш да бидеш константно плава, на 15-20 дена треба да фарбаш корен. А ако извадиш прамени, пола година, до година можеш да не ги чепкаш.
Фала Само ми е страв од фарбање да не почне почесто да ми опаѓа косата или да почне да се кине, но би пробала.
Јас како тапа за фарбање, за мои години прв пат овие 2,3 месеци се фарбав 2 пати. Првиот пат фризерката, се плашев немој да утнам ама вториот пат дома сама. Цела фарба ли користите за коса под раменици некаде, не долга. Ај првиот пат за да ми фати беше, ама сега сама кога се фарбав некако како многу ми се виде фарба, плескај, плескај не се дотрошува Фризерката вика цела треба ама некако многу ми се виде таа фарба за мојта должина.