Гледам оваа тема е најактивна па затоа пишувам овде. Ме интересира дали овој шампон е за секојдневна употреба? И кој кератин го предлагате за домашна употреба. Гледам Катива сите го користат но не можам да најдам кај нас
Ова ми личи на махагони боја и модар патлиџан .Да видиш на Еволушн фарбите баш има избор на нијанси. Мене многу ми се допаѓа оваа боја.Но не знам со која да експериментирам да мешам како да добијам ваква нијанса.Може ли помош ако некоја знае?
Од мое искуство жива превара се оние од зелено пазарче каните што се продаваат во плава боја. Тоа фаќа само ако си русокос во спротивно 5 стави џабе. Затоа најубаво бланш ама па и оваа малку ретка коса што ја имам ќе ја изгубам.
Од искуство, од кната ми опадна пола коса па моја препорака е никако кна, а до бланш што се однесува сама не можеш дома да ставаш , можеш да ја земеш фарбата што содржи бланш на Сајос , јас лично ја имав користено , на темата за руса коса ја имаме зборувано , одлична замена за чист бланш е
Предпоставувам сестра ти е на сликава? Во кој салон ја има правено косата? Нешто вакво слично сакам да пробам, па собирам рецензии за да се одлучам каде.
@Cosmi јас денес ја земав оваа нијанса исто што ја спомна ти.Сега дома видов дека продавачката ми утнала хидроген на Вела од 60мл, а треба тој на Алфапарф од 90мл.Хидрогенот е од 6% дали е ок или да не треба појак?Утре ќе одам да заменам.Имам земено и Деколор прво да ја извадам малце фарбата претходна дека ми е потемна, па потоа со оваа ќе се исфарбам.
9% земи за да не ти испадне темна.После деколорантот обавезно исплакни ја со вода каде има лимон исцедено за да се затвори влакното инаку кога ке ја офарбаш потемна ке ти излезе.
Не знам дали е претходно одговорено, ама дали знаете да не има по Скопјево привремена црвена фарба? Нешто што би паднало за две три миења? Бланширана ми е косава, сакам да сменам малку, ама после тоа страв ми е да не ми остане па да се мачам да ја извадам....