Ај да прашам и тука, бидејќи поактивна е темата. Дали некоја се фарбала скоро кај Октај, да сподели искуство и цени?
Да продолжиш да ставаш од шампонот би требало да се неутрализираат портокаловите тонови,ако не стави кафена.
fala na odgovorot ... inace na samponot vika ednas nedelno samo da se koristel ... nema gajle ako klavam 3 pati nedelno ?
Ако ставаш 3 пати неделно косата ќе ти биде сува зависи од фирма има и шампони што се ставаат два пати неделно,штом пишува еднаш неделно така ставај
За жал, ладни тонови не остануваат на влакно. Или офарбај се некоја чоколадно кафеава нијанса, или шатирај ја косата. Не верувам да не ти стои убаво, напротив. Ако веќе ти е фарбана и е некоја златеста нијанса, со прамени ќе добиеш уште подобра димензија. @DragonA420, силвер шампон нема да ти помогне. Осветлувана копер нијанса, прашање е дали и светла фарба ќе ја покрие. Јас мислам во овој случај најпаметно е на фризер да отидеш.
Да споделам искуство од HAIR HOUSE воопшто не сум задоволна денес бев и на темно кафеава природна боја ми ставија 12% хидроген а се фарбам иста боја како мојата најмногу и ради прикривање бели влакна на корен. Мислам косата сега ми е пепел Како ќе се опрааааам
12ка за тоа е многу.. Најди друг фризер пошо очигледно не ги бива. Не знаат што прават. Користи маски од кокосово масло, добар ефект даваат.
Жени Кажувајте марка за фарбање на коса но да е костенлива боја.И да не е Miss Magic . Важно е да ми дава светлина и убаво да ми стои на глава. Фала однапред Dali imaat kosten boja na farba?
Да се вмешам во дискусија, зашто од фарбање дома веќе станав профи. За ваква нијанса, мора прво бланш, па тонер, па боја.