iskreno do polovinata mi e kosata ne mi se svidi da ja skratam , planiram da probam uste ednas iako iskreno pojma nemam sto da pravam
@www123 зошто се зафркавате со кнава кна не се вади со ништо, кај опаѓа косата од неа , а ниту бланш не ја вади. Од искуство. Не знам дали ќе можеш фарба одозгора да ставиш некоја кафена, и секој месец да тераш така. Ако знае некој нека каже.
Оштетеното мора да се скрати. Коса секако расте, јас не знам како ви е жал да ја кратите, кога расте. Оштетеното изгледа многу грдо и непривлечно и со ништо не може да се маскира. За к'ната не знам совет. Јас имам црвен пигмент на косата, тоа го забележав откако почнав да се фарбам, со било каква фарба косата ми има црвен сјај. Тоа не е нешто што можеш да го смениш.
ne znam, ja vidov baba mi se isfarba nejze ubava boja i faka svetlo kafeava si vikam aj da vidam i se k'nosav i jas , a ista staviv kako mislis paga kosata od nea? baba mi cel zivot samo so kna se farba, ne i paga a i mojata kosa nekako poubava e lesno se rasceluva sega, pred toa pola raka kosa mi pagase so ceslanje sega ne, se kine, za ponatamu ne znam no ovie nekolku dena poubava e samo sto bojata e strasna pa ja kratam po 2-3 cm no cela ? nema sansa, a ova stom ne se vadi treba da se istrizam e boga mi ne mi se svidi a za crven pigment ne znam no mozno e da imam stom vakva mi stana
@www123 јас неколку месеца ја користев и цела коса во рака ми остануваше а и така си имам слаба коса , правев испитувања да не е друг проблемот ама испадна се ок, па почнав пак со фарба да се фарбам и потоа не ми опаѓаше. И фризерката кај што одам ми рече никако кна, дека не е за мене бидејќи имам слаба коса и дополнително ќе ја уништи. Со фарби , а безброј имам користено сум немала проблеми. За нијансата не знам да пробаш со фарба од горе, ама да знаеш дека која било нијанса да ставиш ќе ти остане црвениот сјај и од фарба црвена никако не се вади ц.сјај. А за шишањето коса расте, зошто толку се грижиш
Некој да каже фарба која ја користел а да покрива бели влакна? Не сум во можност на фризер а некако прескапо е само за корен.
А да пробаш со колор шампон? Мислам тоа ти е подобро наместо да ставаш повторно кна, зошто потешко се вади после. Ќе треба да почекаш барем 2 месеци после кнта па да ја фарбаш косата со нормална фарба. За да избледи малку и да фати фарбата. Затоа ако не е многу шарена мислам да пробаш со колор шампон.
posle 2 meseci moze da stavam farba? ee fala ti mnogu, ja nosam celo vreme vrzana kosata ke izdrzam 2 meseca a sum prilicno sarena
Ако си се фарбала со перманентна фарба и немаш бели влакна, ќе треба префарбување после месец и нешто. Ако имаш бели влакна, на 2 или 3-4 недели. Зависи и од фарбата и на колку дена ја миеш косата. Тие поевтините побрзо искачаат со почесто миење.
Мене со ножици само ми падна бојата. Земав една фарба од ДМ, со сиво тенко пакување, и на капачето има боја според таа што е во пакувањето. И не падна за жива глава. Ставив уште еднаш после месец и нешто колор шампон колку да ја осветлам. И се додека не се избланширав не падна. Ама мене и самото влакно одма ми впива се. Конкретно за црвена ако не сакаш да се префарбуваш, пробај измеѓу да ја одржуваш со колор шампон. За да не фарбаш корен на секои 2-3недели.