Сакам да сменам боја, ама цел живот сум плава. Елспериментирав со strawberry blonde и ми остаи некој црвен подтон што сеа ме можам да го тргнам никако. Имате некој предлог? Се мислам за honey blonde или нешто светло кафеаво.
Доколку не можеш да го тргнеш црвениот подтон, не знам дали би можела лесно да добиеш honey blond, без претходно да треба да ставиш бланш. Најдобро би било да се консултираш со стручно лице. Мислам дека полесно би добила некоја светло кафеава нијанса, доколку сметаш дека добро би ти стоела, бидејќи рече дека цел живот си плава.
Тоа прашај си на фризер, јас кога прашував за мајка ми, фризерката ми кажа имало некое средство за вадење на фарба.
Ја има ли некој користено оваа фарба? Јас ја бирав по бојата на сликата а отпосле видов дека пишува silver blush ili srebreno ruzicasta. Несакам розова да ми излезе ниту со розов сјај. На сликава нема воопшто розова нијанса чудно ми е
Hii,imam temno kafena kosa bi sakala da znam so koja farba mozam da ja dostignam ovaa nijansa..i dali voopsto e vozmozno?
Здраво, би сакала да споделите искуства со фарби за тенка коса што не пецкаат и не го оштетуваат скалпот и косата.Долго време користев Гарниер но брзо се измиваше, а од Палете ми изгоре косата.Размислувам зa Стил или Аура фарбите, и која е разликата помеѓу експлицит и велвет тон?
@Darknest beauty зошто не пробаш од поквалитетните има на hairshop избор на добри фарби, што не ја оштетуваат косата. А тоа пецкање може да ти е и од хидрогенот
Од Гарниер немав пецкање а од Палете да, па размислував да порачам така но често се фарбам и би сакала да можам директно да си купам
Јас се фарбав со таа нијанса пред неколку години, јас од Палете ама овие поточно бев презадоволна Не ме печеше скалпот. Велвет тон немаат мислам blue black нијанса, јас black ја користев со 6ка хидроген, исто супер ми беше. Разликата е тоа што експлицит содржи хидроген внатре, а велвет тон не па треба,да си докупиш хидроген.
Кои фарби се најдобри кај нас, од кај фризерката нема баш нешто посебни. Ако имате страна некоја ама да се подобри, користев на Лореал и навистина има разлика од тие тука и во странство затоа ги откажувам. Барам нешто што овде ќе ми е достапно.
Ajde sovet Vadev pramenı, mı ızlese skroz razlıcnko kako sto sakav.. Dalı so prelıv bı mozelo da se sredı, ako ne barem bojata ? Nekako mn zolta mı e.. Sılver sapmonıve ne mı pomagaat bas
И јас не сум задоволна од последното фарбање на фризер. На Syoss земав фарба и многу сум задоволна. Убав сјај ми доби косата, не ми ја исуши и не мирисаше на амоњак како тие фарбите на фризер што ми ги ставаа. И економично ми дојде зошто околу 300 денари чинеше а внатре имаше туба со боја која беше доволна за цела коса, хидроген, маслена маска за после фарбање и ракавици. Додека на фризер само за фарбање со нивна фарба ми земаа 1300 денари.
Која фарба најубаво покрива бланш? Бев плава ама сега си ја враќам природната боја, горе сум потпорасната ама ја фарбам ради плавото што ми е надоле меѓутоа после многу брзо време бланшот пак почнува да 'ѕирка' низ прамените. Еднаш ставив сајос, втор пат лореал. Дали можеби оние фризерските фарби што не се box dye подобро би покриле?
Здраво, ај некој со искуство околу бланширање. Моментално сум темно кафеава сакам плаво, колку %хидроген ми треба и каква фарба ке фати по светло, сакам сама да пробам ?? Некоја фризерка да има тука