Здраво луѓе! Како машко на 33 години со црна коса и маслинест тен, за прв пат одлучив да се фарбам откако почнаа да ми излегуваат многу бели влакна, повеќето поради стрес, и луѓето почнаа да ми префрлуваат у стилот "па млад си ти за бела коса". Но, не сакам само поради каширање на белите влакна да се фарбам, туку сакам да внесам некоја промена во мојот живот, мојот лик, едно ново јас. Првично имав идеја да го следам трендот на сребрена коса особено тренд помеѓу мажите поради Џорџ Клуни ефектот или па пепел плава боја мислејќи дека ако ми порасне природната црна коса ќе има убав ефект на шатирање и убав контраст на плавата и црната боја. Но, мојата фризерка ми препорача да одам со прашнав кром боја. Па ме интересираат ваши мислења и идеи Пепел плава боја на AURA: https://rs.auramakeup.eu/files/thum...proizvoda/thumbs_800/FKBEXB11A_800_1089px.jpg Прашнав кром боја на syoss: https://licilasicdn.s3.amazonaws.com/public/product_images/47840/main/original.jpg
Ако е за Сајос фарба, после три миења белите влакна се гледаат пак. Многу брзо паѓа, јас поради тоа не ги сакам Сајос, иначе се ок фарби.
Garnier мене не ми ги покрива белите. Затоа прашав. Моментално ја користам таа. Може повеќе од 2 години константно. Ама изгледа појака фарба е косава ем ми стана многу сува ама и ми се изретчи многу. Па барам некоја варијанта што не а гори многу косата ама да ги покрива белите. Баш горе ми се и се гледаат од авион.
Ја најдов на интернет. Баш оваа ја користев -> 4-60: https://www.dm.de/syoss-oleo-intense-haarfarbe-4-60-goldbraun-1-st-p4015100339895.html
Разгледај ги кафеавите нијанси од L'Oreal Excellence ash supreme линијата. Виолетова е кутијата и внатре има и кесичка виолетов шампон колку што се сеќавам.
Zdravo devojki, napraviv nijansiranje slicno ko na slikata. Kakov sampon, maska da zemam? Ja zedov na Fanola penata no nemam nikakov rezultag na vakvi prameni....
Колестон 6/1 таа ја користам и убава и трајна е ,ама во последно време почна да ми опаѓа косата кога ја фарбам со неа
Сакаш шампон/маска силвер? Или? Оти Фанола е за неутрализирање на жолти тонови односно за да ти ја направи поладна нијансата,а инаку јас мислам дека за вака на сликата офарбано не треба ништо да користиш освен професионална линија за нега на коса за да не ти се оштети. Ако фризерот си ја направил работата не треба да ти пожолти, барем така мислам, еве јас сум плава па никогаш не ми е пожолтела косата, е сега ти ако сакаш да си ептен сива/бела тогаш може да ставиш силвер ама мислам дека нема потреба.
Sakam sampon I maska, ti stavaat preliv uli farba? Mene prelivot za 3mienja I tolku mu e.... I ne mi e zolta no e cudna nijansa
Мислам пената нема толкава пигментација како шампонот, тој е по пигментиран. Но најважно е нијансирањето да е направено како што треба. Како да објаснам. Јас еве минатиот месец бев кај една фризерка прв пат , јас бланширам корен секој месец месец ипол и не излезе баш како што треба и иако одозгора нели стави прелив, по неколку миења премногу пожолте што овие 3 години никогаш не ми се случило. И сега бев кај фризеркава кај што си одам , ми рече ако бланширањето/нијансирањето не е направено како што треба џабе е се што ќе стават после од преливи, тонирања и др. Се надевам дека добро си ја завршила работата фризерката твоја. За с.маски и шампони јас с.маски земам зошто шампоните мн ја сушат косата и се кине, а маската плус дава хидратација.