Штом имаш искуство во фарбање ,морам да те прашам, а сигурно и други може ти досаѓале Имено, имам природна кафена коса, не фарбана, е сега..сакам малку светли прамени, значи не цела фарбана, и не од корен, него да му дојде како од средина на коса, и не мора да биде плава, него може и малку да ја осветли, нешто ко лешник кафена. Дали ќе успее барем малку да се осветли со светла боја ако земам, и со 30 минути да ја оставам да стои. Навистина не сакам ептен светла, да му дојде ко осветлена од сонце, е така сакам
Ќе ти успее да, ќе ти осветли неколку нијанси, АМА ќе ти удира на портокалово/жолто, ќе мораш да ги тонираш тие прамени со тонер или силвер шампон. Би ти рекла да не земаш ептен светло плава, пошо ви тие фарби хидрогенот е појак и ќе ти ја направи ептен портокалова. Земи некоја така лешник, мед, карамел нијанса за почеток. ИЛИ, оној спрејот More Blond во dm што го има, тој осветлува постепено, јас порано тој го користеев, тој дава баш така како од сонце природно осветлени прамени.
На фарбата пишува цела боја цел хидроген, мене не ми треба толку. Пола фарба пола хидроген таман ли е ?
Тоа зависи од должината на косата. Ама количината на хидроген не е важна, туку колку % е, кај плави фарби е појак и може да ти ја направи портокалова ептен. Јас би ти рекла сепак да пробаш со спрејот за осветлување од dm.