Оваа боја да се добие прво би требало бланш, па после прелив. Но со бланшот не би ти препорачала да си играш во домашни услови. И редовно ќе треба да одиш на прелив, ако сакаш да ја одржуваш нијансата. Вака фарбава да ти фати на твојава природна коса од прв пат, тешко. Но и воопшто е дискутабилно како и дали би те фатила после неколку мачкања.
На фризер само, и тоа некој кој добро знае со бои. Тешко со фарбање и нијансирање се добива посакувана боја без прелив.
Ќе се фарбам за прв пат, од кои фарби сте задоволни? Јас сум смеѓа, би се фарбала нијанса по темна. Ако имате и предлози на фарби со таква боја супер би било.
Јас сум задоволна од фарбите на Keune, Loreal dia color Keune ја има во ДМ, Веро и по фризерниците А другава во Мк не знам , јас во Грција живеам и тука ја наоѓам лесно по парфимерии.
Јас во последно време се фарбам со Garnier Color Sensation и сум задоволна. Исто така и цената е поволна.
Прв пат се фарбав некни со боја без амонијак од Гарниер. Покри бели влакна. На силно светло ми се познаваат дека се посветли за нијанса од другите, ама кај мене така е со сите фарби и оние со амонијак.
Na plava prethodno blansirana kosa so podrasnat koren, stavam temna farba kafeava so 3% hidrogen, bojata si izleguva ubavo ama posle treto mienje na kosa paga nijansa, i izblednuva epten. Znae li nekoj dali i sto mozam da napravam da zadrzam nijansa?