Ако се сеќавам добро ти имаше плава бланширана коса , значи на фризер ти ја префарбале со Лореал без амонијак , директно без да направат пигментација? Фризериве често грешат што не ги знаат боиве. Пред да те офарбаат требало да ти стават 5 мин . црвен прелив и не би била зелена. За да ја неутрализираш сега ти треба 5.34 или 5.43. Втор избор .5.53 А 5.32 не ти врши работа. Пример: https://silksolution.mk/product/inebrya-5-4-professional-permanent-color-100-ml/ После веќе ќе можеш и чиста 5.0 да ставаш. Ама дај сликни да не ти е сега претемна. Кое ниво кафена стави?
@Cosmi да, прелив не ми ставија. Малку се каам што дома не си ставив така прелив, ама ми беше страв да не утнам нијанса и затоа и отидов на фризер. Јас значи се фарбав средина на октомври со таа Лореалот на фризер, па истата ја земав дома ноември и се иафарбав, ама пак многу брзо падна бојата. И сега пред некој ден ја земав маскава во боја И тука ми се зезна бојата, тие делови кај што и така беа избледени ми станаа зелени. И сега горе е добра ама надоле е светла и под некоја светлина се гледа зеленото. Еве слики А кажи ми од дрогерискиве фарби , нијансава добра е?
Гледам темно чоколадна пишува, би требало да е добра нијансата, зошто во основа сите чоколадни имаат црвено. Ама да не ти е многу темна? Кое ниво сакаш да добиеш? Од Аура ја имам пробано какао нијансата испадна ко на кутијата, не беше темна.