Лореал , бројката е 600. Фарбата е преубава . Јас порано сум се фарбала со секакви фарби, ама оваа е стварно поквалитетна и преубава , барем за мене. Сега се шишав и и кажав и на фризерката со која фарба се фарбав , рече и она дека е супер фарбата.
Здраво девојки дали некоја од вас ја има користено оваа кна дали покрива седи и не ја оштетува косата? И каде би можела да ја најдам?
Девојкииии , дали некоја користи боја без амонјак Loreal Casting creme gloss? Каде може да се набавии ???
zdr dali nekoj gi koristel farbite na live posebno violetovata boja dali se trajni ili se za nekolku mienja fala
Баш таа не сум, на Шварцкоф имам на виолетово користено и беше преубав, а таа нијанса ја нема кај нас од Германија ја земав ама за 2 недели пагаше бојата и преминував во црвена а јас никако не сакам црвена коса.
Јас имам ставано и океј беше, јака уникатна боја. Само сите тие виолетови, црвени нијанси брзо избледуваат, треба да се одржуваат.
@flower30 Конечно бев во ДМ а да не заборавам фарба да си купам, колку време ја држиш на косата? Немам многу искуство со фарбање
Според упатството, како што пишуваше таму . У јас немам баш искуство со фарбање, ама убаво беше објаснето. Мислам беше се фарбаш на корен па 10 мин стои и после другиот дел уште 20 мин Ама прочитај сепак да не сум утнала
Препораката е фарбите да се држат според упатствата, но некои сепак бараат малку над тоа. Ако пишува 35 минути, држи ја 7 или 10 минути повеќе.
^ Косата преубава со оваа фарба Јас имам ваква природна боја и сакав прамените да ги покријам, ептен профи ме направи, искрено не очекував, кога ја ставив на глава прво малку паника ме фати мислев дека ми ја осветлува Преубава е фарбата и многу природно изгледа
Здраво на сите бидејќи имам доста бели влакна се мислам да направам прамени за да не се фарбам толку често какви се вашите искуства и на колку време треба да се посетува фризер? Дали ви било подобро само со фарба или прамени во ваква ситуација? Бидејќи не сакам косата да се оштети секој совет е добредојден