Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    некако многу се дебели прамените според мене со фолија ама потенки :)

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    мислите дека со потенки е подобро...јас мислев дека да не се забелезува до толку тенки а со фолија мозе потенки..знаете ми казуват некои дека со капа(како било тоа) ако се сатира е понеубаво??не знам затоа ви барам совети...???:...

3. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Се фарбам темно кафена и тоа пошто и природната боја ми е тука некаде слична се фарбам во 2 месеци еднаш и тоа само крените. Баш вчера се фарбав и тоа пошто имам бели влакна корените ми ги исфарба со обична фарба, а додека остатокот од косата за да се освежи бојата и да добие поубав сјај, а имам доста долга коса исфарбаа со семи колор фарба и ептен сум задоволна.

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Со потенки мене многу повеќе ми се допаѓа, а и секако дека ќе се забележува бидејќи баш како што ти сакаш има голема разлика помеѓу основната боја и шатираните прамени.
    Бидејќи имаш темна боја природна, таква боја најчесто се добива со бланш а тој ефект како на втората слика може да се постигне и со шатирање со капа затоа што нема мешање на повеќе бои туку само плави прамени се извадени. Може и со фолии да се направат тенки прамени исто така, само разликата е што на тој начин може да се комбинираат и повеќе бои.

5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    jас се шатирав пред 2 месеци со фолиа и ми излезе мн убаво а со капа не изгледа убаво исто како да си фарбана. се шатирав со бел бланж мн убаво ми фати оти мојата коса е светло кафена

6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.764
    Допаѓања:
    25.082
    Знам за опциите позади,баш ги гледав,ама сите опции што ги има се за посветла коса од мојава т.е. за скроз плава,а мене не ми е :worried: .. па баш поради мислам дека ќе ми испадне портокалева или воопшто нема да има промена.
    Како и да е, ако се решам да ризикувам,ќе ставам слика. :lol:

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Мене пак темна ми излезе, од онаа махагони, таков тип

8. Miss20

Miss20 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    Вака, јас пред една година си ја бојадисав косата црна и од тогаш сакам да ја вратам мојата природна боја која е инаку смеѓо-плава ... Дали некоја од вас знае побрз начин како да си дојдам до мојата природна боја, веќе цела година се немам исфарбано али уште имам црни прамени на косата ... имало некој рецепт со лимон ве молам ако знае некоја нека каже .. Фала однапред :D

9. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Пред некое време сакав да се нијансирам, но фризерката ме убеди со бланш да ме направи и да ме шатира.
    Сега сум моментално како метла со 1.5цм пораснат корен. Сакам да ја стемнам малку, и цела да ми се изедначи, а не како шлакнати тоа прамените (никогаш повеќе нема да вадам прамени :swear: ), премногу се познаваат. Не знам каква фарба да и ставам да ја изедначам и да ми личи на коса понормална, а не на тетикинска...
    вака одприлика изгледа, но каде каде погрдо направена од оваа, буквално шлакнати се прамените.
    Доколку некој ја направил истава грешка нека ми пише како се справил.

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Пробај со некоја плаво-кафена нијанса. Може така ќе се скријат :?:

На Fearless му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.236
    Леле Менди, и јас и' го имам меракот на оваа нијанса.
    Ама некако и не ми се ризикува, сакам да ја добијам баш истата нијанса како на кутивчето. Имам светла коса, мислам дека ќе фати, ама друго ме мачи - што ако не си се свиѓам после со таа медова нијанса ... :?:
    А умирам и убивам за бојава, ептен ми е при срце. :worried:
    Значи, ако се фарбаш стави некоја сликичка барем од праменче. :)

И сакав уште нешто да прашам, во врска со вадењето прамени.
    Сакам да си ја осветлам косата, до сега се немам фарбано, а имам некоја златно-руса нијанса.
    Претходниот пат ми вадеа прамени со бланш, ама ужас ми стана косата кога потпорасна и одвај ја оправив и си реков - пак шатирање, никогаш! Овој пат сакам да пробам со фарба - две до три нијанси посветла од мојата природна нијанса.
    Е сега, муабетот ми беше - иста ситуација е и со фарбата, или подобро е?
    Многу се познава кога ќе потпорасне косата, иако на пример станува збор за нијанси блиски до природната боја? :^)

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  12. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    имав слицен проблем.. и поцнав да се фарабам со лореал .. темно плава ... првиот пат ке ти исоадне и премногу темна но со 2 миенја ке имас прекрасна боја .. Ч) дури ме прасуваа со каква фарба сум фарбана.. и веке 10 месеци постојано се фарбам со темно плава .. дарк блонд..а мозес да пробас од оние без амонијак..јас со нив пробав и веке не је менам .. додека не ја освезам косата од премногуто фарбанје на плава бојаЧ)

На Fearless му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    ^^Медовата нијанса изгледа многу природно, ама јас имам таква боја добив со посветла фарба од таа на сликата (затоа што природно сум со темна боја), само бидејќи имам црвен пигмент малку имам и црвенкаст сјај кај мене али сепак преовладува таквата боја и многу си се свиѓам.
    А за прамени никако со бланш, поготово чим имаш природно светла коса за тебе е многу полесно да ги "уловиш" боите и нормално нема многу да ја оштетиш ако користиш боја наместо бланш. Истретирај ја претходно косата со масла, низ темава мислам дека е препорачано чичково кое е одлично за да не се оштети косата од бојадисување (испробано).
    Кога ќе ти потпорасне косата секако дека ќе ти се познава, колку нијансата е поразлична од природната коса толку повидливо ќе биде.

На Fearless и Mishela им се допаѓа ова.
  14. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    како е подобро за сатирајне со фолија или капа??

јас сакам една промена кај мене за косава е сега имам темно кафеава али незнамсто промена да направам???...
    и дали ке ми одговара?
    мислите дека одговара плава да си направам??
    samo satirana ilida se bojadisam cela kosa pa satiram zgora pak?/
    aj pisete ili nekoja fot da znam kako e ubavo(mislam onaka seksi malce ;) )
    poz feminki

15. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Мислам дека шатирање со фолија е подобро, мене барем повеќе ми се допаѓа како изгледа :)

16. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Јас имав темно кафеава коса, чоколадо боја да речеме, и се решив да ја оплавам. т.е осветлам косата, реков ќе ја мачам па шо сака нека биде, и да ви кажам прво си ставив на моја рака сајос најплавата нијанса, демек така ке добијам капучино боја, карамела, но како да не, жолто бре, плачки дома на сите страни, отечив како од пчела апната, и одма утре дента на фризер и ми ја средија!

Е сега, претходно на косата имав ставено црвен колор шампон, и скроз не ми помина, и затоа, имам две нијанси на косата, кај корењата ми е поплава посветла, а надоле иде коњак боја, карамелка, мх мх мх е ногу си а сакам, еве а!

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
  18. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    ај советувајте и одговорете на прасајнава ..сакам во брзо време да сменам...
    и дали ке одговара имам зеленки оци...

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Според мене со фолија изгледа многу поубаво, но тоа е само мое мислење. Не мораш да ја бојадисуваш цела коса, пробај прво со шатирање-некоја нијанса посветли прамени од твојата боја.

20. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    е па да добро би било да шатирам...имам кафеава коса би сакала золто и бело как оди тоа...мислам како го викат во две бои??
    но незнам дали со капа или со фолија би досло убаво???? :?: