Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.215
    Женски , а јас да прашам , долго време сакам да добијам ваква нијанса , пробав од Гарниер и Палете ваква боја [​IMG] ама никако не се добива , пак плава ми излегува :^)
    Дај кажете дали има некоја тајна се мешаат ли некои бои за ваква нијанса ??

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Коритсаки, едвај најдов две од времето кога јас шетав ваква боја, испревртев милијарда фолдери, ми должиш едно гиро :P
    Ако мислиш на ваква боја, ја гледав фризерката на лице место што прави:
    во плавата фарба, ќе ставиш црна фарба, количина колку ноктот или малку повеќе, и ќе измешаш.
    Ама знај дека постепено со миење паѓа, за 2-3 недели, не изгледа вака подолг период.
    И внимавај основната фарба, т.е. плавата да е некоја ice blond, слична на оваа, да мава повеќе на беж и сребрено, отколку на жолто.

Прикачени фајлови:

• DSCN0095.JPG
      DSCN0095.JPG
      Големина на фајлот:
      234,2 KB
      Прегледи:
      390
    • DSCN0084.JPG
      DSCN0084.JPG
      Големина на фајлот:
      211,3 KB
      Прегледи:
      390
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.215

Леле Трендафилке , навистина ти должам едно гиро па кога сакаш намини ,нема проблем хехе :)
    Баш ке пробам мнооогу ти благодарам , а долго време се чудам како им испаѓа на девојкиве ваква бојата на коса. Уште еднаш благодарам! :clap:

4. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    девојки сакам да ве прашам дали некогас додека ја правите фарбата сте туриле масло(било какво)?сакам да ставам ама сеуште се мислам....

5. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Девојки да ве прашам дали некој некогаш се бојадисувал со к'на како излегува и во какви бои ги има?
    Фала ви однапред :*

6. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Има кафеава,црна,црвена к'на.Веке има тема за kosa/kna-za-revitalizacija-na-kosata-t6500/ тука можеш да прочиташ како излегува.Ина4е и јас се фрабам со црна к’на и многу убаво ми излегува.:*

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879

8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Јас се фарбам со Гарниер црвена и супер ми одговара. На палете боите се катастрофа, кога сум се фарбала знам не сум можела кожата на главата да ја измијам од боја, а тоа стварно грдо личи. Од поскапите бои за коси, ма колку сака нека се квалитетни, не зимам. 500денари секој месец, секако ќе си и угодам на косата на друг начин и без тоа :) Се фарбам некаде отприлика 5 години и ниеднаш немам зажалено, оваа боја дефинитивно подобро ми стои од природната, а со оглед на тоа што си ја негувам косата и не користам секакви сваштарии(пегли, фенови, гелови, лакови...) баш ми е мекана и свиленкаста. Многу грдо изгледа боена коса, без разлика каква боја, а оштетена изгорена, некако чупава :o

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ставам малку маслиново, така ми стасува фарбата за цела коса, и плус потоа косата ми е посјајна :wasntme:
    Во секој случај нема штета ;)

10. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94

Купи си ехотон од кеине, за боичкава мислам дека беше Smoke (дим), поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    od vreme na vreme smese od mlaka voda,sampon i teget farba kolku noktot na vodena kosa kako samponot ke go nanesis i ke pocekas 1 min pa mies,ova e tajnata ;)

12. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Девојки барав наназад низ темава дали има во битола деколоратор,ама не видов.....е сега прашањето ми е дали има и ако има каде? фала

13. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    А колку е цената на Syoss фарбите? :) Стално гледам во маркетите, и заборавам х)

14. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    околу 190 мислам беше,ако не се лажам

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Обично се фарбам еднаш месечно, се случува и поретко, ама сега многу брзо почна да ми се познава коренот, а нема ни цели две недели поминати од последното фарбање. :| Што ме советувате, да се офарбам ли? Ќе и наштетам ли многу на косава? :|

16. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас мислам дека нема да ја оштети многу,ама смени ја фарбата ,зошто можно е да ти се познаваат заради фарбата ако паднала пребрзо на корените,и мене ми се случува така по некогаш....пробај друга фарба....

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Ако ти е погодена фарбата не ја менувај, измешај половина од тубата и помини го само коренот, 1-2см, зависи колку ти пораснал.
    И онака не се препорачува секој месец да се фарба косата по цела должина, туку на еден или два месеци.
    А коренот бара постојано одржување. И не е толку дека паѓа фарбата па се познава, туку тој си расте и нормално дека се наѕира природната боја на косата.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Во последно време, т.е. неколку месеци си се фарбам со истата фарба, многу бев задоволна, и ми стоеше цел месец, ова првпат вака да се случи. :worried: Сепак фала на советот.

19. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Само да ти кажам дека и мене истото ми се случи...незнам зошто....еве и јас треба да се фарбам ...така да ...не си сама уживај :D

20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Јас последно се исфарбав со Гарние, оваа нијанса [​IMG][​IMG] и баш така ми испадна.
    Задоволна сум, само ќе видам колку ќе трае бојата :wasntme: