Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    108.105
    Женски , а јас да прашам , долго време сакам да добијам ваква нијанса , пробав од Гарниер и Палете ваква боја [​IMG] ама никако не се добива , пак плава ми излегува :^)
    Дај кажете дали има некоја тајна се мешаат ли некои бои за ваква нијанса ??

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Коритсаки, едвај најдов две од времето кога јас шетав ваква боја, испревртев милијарда фолдери, ми должиш едно гиро :P
    Ако мислиш на ваква боја, ја гледав фризерката на лице место што прави:
    во плавата фарба, ќе ставиш црна фарба, количина колку ноктот или малку повеќе, и ќе измешаш.
    Ама знај дека постепено со миење паѓа, за 2-3 недели, не изгледа вака подолг период.
    И внимавај основната фарба, т.е. плавата да е некоја ice blond, слична на оваа, да мава повеќе на беж и сребрено, отколку на жолто.

Прикачени фајлови:

• DSCN0095.JPG
      DSCN0095.JPG
      Големина на фајлот:
      234,2 KB
      Прегледи:
      390
    • DSCN0084.JPG
      DSCN0084.JPG
      Големина на фајлот:
      211,3 KB
      Прегледи:
      390
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    108.105

Леле Трендафилке , навистина ти должам едно гиро па кога сакаш намини ,нема проблем хехе :)
    Баш ке пробам мнооогу ти благодарам , а долго време се чудам како им испаѓа на девојкиве ваква бојата на коса. Уште еднаш благодарам! :clap:

4. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    девојки сакам да ве прашам дали некогас додека ја правите фарбата сте туриле масло(било какво)?сакам да ставам ама сеуште се мислам....

5. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Девојки да ве прашам дали некој некогаш се бојадисувал со к'на како излегува и во какви бои ги има?
    Фала ви однапред :*

6. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Има кафеава,црна,црвена к'на.Веке има тема за kosa/kna-za-revitalizacija-na-kosata-t6500/ тука можеш да прочиташ како излегува.Ина4е и јас се фрабам со црна к’на и многу убаво ми излегува.:*

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882

8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас се фарбам со Гарниер црвена и супер ми одговара. На палете боите се катастрофа, кога сум се фарбала знам не сум можела кожата на главата да ја измијам од боја, а тоа стварно грдо личи. Од поскапите бои за коси, ма колку сака нека се квалитетни, не зимам. 500денари секој месец, секако ќе си и угодам на косата на друг начин и без тоа :) Се фарбам некаде отприлика 5 години и ниеднаш немам зажалено, оваа боја дефинитивно подобро ми стои од природната, а со оглед на тоа што си ја негувам косата и не користам секакви сваштарии(пегли, фенови, гелови, лакови...) баш ми е мекана и свиленкаста. Многу грдо изгледа боена коса, без разлика каква боја, а оштетена изгорена, некако чупава :o

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Ставам малку маслиново, така ми стасува фарбата за цела коса, и плус потоа косата ми е посјајна :wasntme:
    Во секој случај нема штета ;)

10. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94

Купи си ехотон од кеине, за боичкава мислам дека беше Smoke (дим), поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    od vreme na vreme smese od mlaka voda,sampon i teget farba kolku noktot na vodena kosa kako samponot ke go nanesis i ke pocekas 1 min pa mies,ova e tajnata ;)

12. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Девојки барав наназад низ темава дали има во битола деколоратор,ама не видов.....е сега прашањето ми е дали има и ако има каде? фала

13. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    А колку е цената на Syoss фарбите? :) Стално гледам во маркетите, и заборавам х)

14. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    околу 190 мислам беше,ако не се лажам

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Обично се фарбам еднаш месечно, се случува и поретко, ама сега многу брзо почна да ми се познава коренот, а нема ни цели две недели поминати од последното фарбање. :| Што ме советувате, да се офарбам ли? Ќе и наштетам ли многу на косава? :|

16. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас мислам дека нема да ја оштети многу,ама смени ја фарбата ,зошто можно е да ти се познаваат заради фарбата ако паднала пребрзо на корените,и мене ми се случува така по некогаш....пробај друга фарба....

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Ако ти е погодена фарбата не ја менувај, измешај половина од тубата и помини го само коренот, 1-2см, зависи колку ти пораснал.
    И онака не се препорачува секој месец да се фарба косата по цела должина, туку на еден или два месеци.
    А коренот бара постојано одржување. И не е толку дека паѓа фарбата па се познава, туку тој си расте и нормално дека се наѕира природната боја на косата.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Во последно време, т.е. неколку месеци си се фарбам со истата фарба, многу бев задоволна, и ми стоеше цел месец, ова првпат вака да се случи. :worried: Сепак фала на советот.

19. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Само да ти кажам дека и мене истото ми се случи...незнам зошто....еве и јас треба да се фарбам ...така да ...не си сама уживај :D

20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Јас последно се исфарбав со Гарние, оваа нијанса [​IMG][​IMG] и баш така ми испадна.
    Задоволна сум, само ќе видам колку ќе трае бојата :wasntme: