Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. SSonja

SSonja Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Девојки ми треба помош од вас.Сакам да се фарбам косата темна плава,нешто како карамел или лешник,но притоа сакам да го избегнам и црвениот и жолтиот сјај на косата,напротив сакам да е сивкасто.Многу ми ги пофалија Субрина фарбите.Какво искуство имате,во однос на ваква боја на коса?

2. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    после долго бојадисување со палете прв пат ,ми се оштеи косата ,зошто? се уште не можам да сватам ,уште кога ја развивав бојата мирисаше на многу јак амоњак,а се беше ок рокот на трајност беше до 2013 незнам стварно :worried: :^) не ја развивав со метални прибори се беше пластика ,не можеше од ништо да оксидира |( од што можи да е ?

3. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    :!: субрина се катастрофа мој совет ,можеш само со кент тинта да добијаш убави тонови,нијанси на плава боја и не фаќа на жолто стварно се најдобри ,а со субрина тешко дека ке добиеш таква боја барем јас ги имам прбано сите бои и имам искуство со боење и општо со коса

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Девојки ајде малку помош. Вчера се фарбав со кафена нијанса na Кене, ама за жал бојава ми излезе темно црвена. За една недела планирам пак да се фарбам,која боја би требало да се фарбам сега за да ми осветли, сакам светло кафеава да ми биде??????

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Почекај 1-2 недели, самата боја ќе почне да паѓа со почесто миење.
    Тогаш ќе имаш подобра основа за нанесување на нова фарба.
    А каква стави па да ти излезе темно црвена?

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Јас не би ти препорачала толку брзо да се префарбаш, почекај барем 2 недели. :)
    И обавезно оди на фризер, немој сама да правиш ништо за да не се случи поголема беља. Најверојатно осветлувањето ќе оди постепено.

7. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968

Оваа на Кене, a инаку бојата на косата ми беше 2 3 нијанси потемна од оваа, нешто како мед боја. :(

Прикачени фајлови:

• tinta5.5.jpg
      tinta5.5.jpg
      Големина на фајлот:
      60,4 KB
      Прегледи:
      212
  8. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.329
    Девојки ај препорачајте ми на Кене некоја чоколадна нијанса,испробана.Земав една ама светла ми беше.Сакам баш чоколадна.

9. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    иди во авангард таму работат со кене ке ти кажат најубаво мене ми мешаа 7 бои за да ја добиам чоколадната позз

10. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396

Значи неможев да се поднесам во бојата ваква , ко пченка бев :@ И сеа си ја купив оваа боја http://nypassage.com/images/palette_per ... _blond.jpg .. Вечер ке се исфарбам па ке видам како ке испаднам... :( И уште сеа ако не излезе плава и одам ЦРНА земам :@ :@

11. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    се зависи од твојата боја на коса и од пигментот кој го имаш.. Јас имам природно кафеава коса ама имам црвен пигмент и никако не можам да си добијам боја како што сакам.. Јас пред два месеци се фарбав со иста ваква боја само од syoss и ми испадна жолтаа ич не убава и сеа се фарбав пред 3 дена исто со syoss само со друга фарба како на сликата и ми испадна малку потемна и коренот ми мава на црвенкасто, т.е. на различно светло различна ми е бојата хаха ќе се отрујам веќе не знам што боја да ставам на косава да си добијам некоја убава нијанса како што сакам.. Сега ќе чекам да ми падне бојава со миења па за 1 месец ќе се фарбам пак ама не знам уште која боја.. Инаку јас мислам дека нема да ти излезе таква бојата на коса (се зависи од твојот пигмент) а ваква можеш да добиеш само со бланш што не ти препорачувам пошо имам искуство со него и многуу премногу ќе ја изгориш косата.. А црна немој, после осветлување амин и црна бев одвај ја осветлив си ја испоизгоев косата.. Јас планирам ако не добијам боја како што сакам од следно фарбање црвена да ставам хаха :) Ајде со среќа, дај боже да ти испадне па пиши после да кажеш резултати :)

Прикачени фајлови:

• 68_en.gif
      68_en.gif
      Големина на фајлот:
      63,8 KB
      Прегледи:
      277
  12. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    Ваква боја како на сликата можеш да добиеш само со шатирање со бланш пошо и на типката од сликата и е шатирана.. А со фарба ваква малку потешко од искуство ти кажувам и јас имам кафено не многу темна и неможам да си погодам ниту една бојаа.. Најдобро ќе биде да си се советуваш со фризер сама не експериментирај затоа што нема да можеш да си погодиш.. Како и да е на фризер секако ќе ти кажат дека таква коса со шатирање со бланш :)

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.215

Неможе одма да ти излезе вака плава бојата на коса. Јас можеби едно 10 пати до сега се фарбав со оваа од Палете бојата што ја постави па сега дури ми е плава косата. Ако не ти се чека тогаш само на фризер моат да ти ја направат косата како што сакаш , а дома единствено ако се исфарбаш како мене едно 10-12 пати :)

14. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Епа се исфарбав и не ми дојде како на сликата али плава е... А да имам црвен пигмент и јас ... :/ и сеа уште еднаш следниов месец ке се фарбам плава и јас после планирам црвенкаста да се фарбам ... Се нервирам вака више :@

15. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Темна бринета сум а сега нешто ми текна да си ја фарбам косата во медова боја.Која фарба би ми ја препорачале и дали може од мојата темно-кафена коса да испадне таква боја.Затоа што лани пробав да се исфарбам така и ми испадна нешто како портокалова нијанса,не баш портокалова ама приближно.

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.215

знам , тешко иде. и јас имам црвенкаст пигмент и кога се исфарбав едно 2-3 пати косава портокалова ми излегуваше. но како што се фарбав косава се поплава ми стануваше , само треба да си упорен..
    ај ке поставам слика подоцна да видиш каква ми е сега косата ;)

17. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    Мој совет оди на фризер и нема да згрешиш, јас сама дома си експериментирам со боиве се шлакам секој месец различна фарба.. и јас сакам така нешто светло медова боја и нешто како карамел.. Додуша ни јас сама не знам каква сакам да бидам.. Каква што ќе видам некоја убава боја на интернет сакам таква.. Сепак не испробувај сама дома иди на фризер, а ако не пробај од кене фарбите, гарниер или некои други (само палете немој и од тие евтините пошо тие имаат повеќето црвенкаст пигмент и не се квалитетни) ама избери некоја боја што нема црвен пигмент.. :)

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    А ти сакаш баш така бела да бидеш или не толку светло нешто неодредено? Јас сакам да имам некоја неодредена боја нешто како карамел.. А сега можеш да идеш на фризер да ти направат неколку прамени со бланш ама не многу за да не ја изгориш многу косата, докај 10 прамени за полесно да ти иде следното фарбање ако пак се фарбаш вака.. И мој совет земи некоја друга фарба имаш убави од гарниер (баш она природни нијанси) или од кене, пошо палете јас уште пред 4 години со нив се фарбав ама не е тоа тоа, не се многу квалитетни.. А ако не сакаш многу светла да ти биде земи некоја што е за нијанса потемна, јас така направив и ми испадна иста (кога се фарбав со гарниер 7.1) ама со тек на миења ми падна бојата и сега ептен си ја затемнив и ќе си ја осветлувам постепено со хидроген и после ќе си ставам карамел боја на фарба :)

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.215

еве ја мојата коса по 10 фарбања :D

малку е шарена подоле но треба да одам да ја скратам на фризер ;)

20. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Јас се откажав од плава... Стигнав до негде и неможам више... Се уморив... И не ми испадна ко шо сакав и дома ми рекоа дека на мојот тен не одговарала... И сеа се думам да појдам да земам кафеава фарба ко шо си бев , али се плашам да не ми попадни косата ... :lol: :lol: Ај совет некој .. еве како ми беше..

и дали ако ставам некоја лешник боја ке ми дојде портокалова.. Пошо некни на кафеава ставив лешник и ми дојде портокалова,... ?

Прикачени фајлови:

• eve.JPG
      eve.JPG
      Големина на фајлот:
      29,6 KB
      Прегледи:
      182