Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Девојки ке ми каже ли некоја како може да добијам ваква боја, барав нијанси али не можам точната да ја одберам оваа така повеќе е како што сакам.. инаку имам кафеава коса, нешто измеѓу темна и светла..
    сакам посветла нешто како оваа, накај плава ама да не мава на портокалово..
    ми треба помош оти не се разбирам баш многу :$

Прикачени фајлови:

2. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Mоментално бојата на косата ми е темно црвена.Сакам да ја осветлам плава да ми биде, само да не ми испадне некоја портокалова нијанса. Која нијанса би ми препорачале, неможам да се гледам со оваа боја??!! :@

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Прво-никако немој да експериментираш сама, затоа што многу лесно може да испаднеш портокалова. Оди на фризер.
    Црвената боја доста тешко излегува, најверојатно ќе ти треба деколорант кој ја оштетува косата. :worried:
    Постепено менувај ја бојата кон посветла, не наеднаш. Со среќа!

4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.329
    Дали кај нас сте ги виделе овие фарби на Сајос?

5. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
  6. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    3.625
    Јас имам природно темно кафеава боја на коса а сакам малку да ја осветлам.. Па тие што имаат искуство во врска со фарбањето, ќе ми фати ли посветло кафеава фарба? Прашувам за да знам да пробам или не..

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.556
    Кога ми беше природната боја ставав најслаб хидроген само ја држев некаде 20-30 мин и кога ќе ја измиев беше посветла, како медова,на 2-3 пати имав така направено

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178

Miss666 и јас имав темно кафеава коса, па еве сега имам плава. Можеш да ја осветлиш но битно е кон каква нијанса целиш. Така да постирај слика ако сакаш

9. baja123

baja123 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    jas momentallno imam mnogu ubava boja na mojata kosa PORTOKALOVA, nikogasg ne misllev deska ta boja tollku ubavo ke izgleda, jas sakav da ja vadam cernata boja od kosata a dobiv mnogu ubava portokallova boja.

10. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    ДЕВОЈКИ! Треба да се фарбам после, се офарбав со Аура forever blonde 11s и добро фати, ама ај некоја што ја пробала 11А нека каже доколку има посивкаст ефект, да ја земам таа? Ај споделете искуство патем и за некоја друга фарба што излегува сивкасто .. :D :*

11. barbiegirlll

barbiegirlll Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    19
    Последниот пат се исфарбав со палете а 10 и не излезе ваква што мислите да пробам некоја со бланш што е внатре........Како да ја постигнам оваа боја на коса мене малку ми е потемна и незнам веке каква фарба да земам за ваква ве молам предложете ми некоја.....

Прикачени фајлови:

12. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    ааах и јас сакам да постигнам ваква нијанса ама многу е тешко затоа што е природна боја на коса.. мене на фризер ми кажаа да ме шатираат прво со бланш па после да ми стават фарба за да добијам прилично иста нијанса како оваа, ама јас не сакам да ставам бланш пошо два пати до сега имам ставано и косата ми беше пепел и веќе бланш не ставам.. Можеш да видиш и ти, баш прееска гледав на лореал страната има убавки нијанси слични на оваа па ако ти се свиѓа некоја можеш да си пробаш.. А инаку јас имам природно кафена коса не многу темна ама не ни многу светла и имам црвен пигмент, сега сум фарбана со сајос и ми излезе многу потемна одколку на сликата (се фарбав со дарк блонд, а претходно бев плава фарбана) и ми мава на црвенкасто и многу се нервирам никако да ми испадне некоја фарба асално.. на секое светло различна ми е бојата, ама тоа е.. :) Инаку се ти зависи од пигментот на косата и од фарбата која ќе ја купиш.. Мој совет: оди кај фризерка некоја и види што ќе ти каже :)

13. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    Се зависи од пигментот на твојата природна коса, мој совет не ги користи палете користи некои други, можеш гарниер, кене, сајос.. и ако веќе сакаш да ставаш бланш во фарбата подобро оди на фризер прамени нека ти вадат - така 100 % ќе ја добиеш бојава ама нема од еднаш, подолго ќе ти трае овој процес, ама да си знаеш дека со бланш косата премногуу ќе ја изгориш.. Сепак посоветувај се со фризерка - најсигурно ќе ти биде :)

14. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    3.625

Shoe-Gal ваква е мојата боја на коса а јас сакам нешто слично на ова ili pak vaka
    Ќе можам ли да добијам било која од овие нијанси или слабо?

Прикачени фајлови:

• images (4).jpg
      images (4).jpg
      Големина на фајлот:
      8,2 KB
      Прегледи:
      299
    • images (5).jpg
      images (5).jpg
      Големина на фајлот:
      8,3 KB
      Прегледи:
      299
  15. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178

Мојата коса беше таква кога ја офарбав со к'на :) Ќе ти кажам дека можеби е возможно, но ќе треба да си супер трпелива. Ќе се соочуваш со портокалова боја, неизедначена, и добар период додека стигнеш до ваква нијанса. А и сигурна си дека ќе ти одговара на тенот? Јас би ти препорачала некоја посветла лешник-кафеава нијанса :)

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Како да ја направам бојата на косата како на сликиве?

Прикачени фајлови:

• 01.jpg
      01.jpg
      Големина на фајлот:
      16,5 KB
      Прегледи:
      277
  17. barbiegirlll

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    19
    A-j-a јас ваква боја на коса постигнав со гарниер розово беше кутивчето,а косата на женската беше посмеѓа,ќе најдам линк и ќе ти пуштам.Косата ми беше прекрасна но од две миења ми се изгуби бојата и стана повторно плава каква што ја имав...

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. barbiegirlll

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    19

А штоо бројка на сајос да земам ?

19. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    па не знам што бројка, зависи од тебе.. а денес баш видов во тинекс има сајос нови фарби донесено тие се 253, а другиве 200.. има убави нијанси можеш да си видиш :) :)

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.215
    Конечно ми испадна сива косата како што сакав! :inlove:

помешав малку црна боја со оваа [​IMG] и испадна сивкасто :)

На Shoe-Gal и Blondy.92 им се допаѓа ова.