Се исфарбав вчера јас и многу позитивно се изненадив.Бојава си е супер,многу е природна,со убав сјај. Фарбата си е убава не смрди,има мирис како на цветови.Убаво фаќа,косата ми е супер целата ми е изедначена.И што е важно го нема оној црвенкаст сјај што скоро секоја кафена фарба го има. Задоволна сум,пробај ја супер е.
Која фарба би ми ја препорачале за да ја добијам оваа боја,инаку имам темно-кафеава коса.Ја фарбав со Palette intesive color Honey Blond и испадна приближно мед боја ама пак никако не можам да ја добијам посакуваната боја. Вака нешто.
па како што можев да забележам, девојкава на сликава е шатирана, па единствено можеш да се посоветуваш на фризер за подобар одговор кој ќе ти користи многу повеќе одколку да нагаѓаме која боја би била слична на оваа.. сепак можеш да видиш на лореал фарбите се убави и имаат убави нијанси ама се поскапички малку.. оваа на сликава е нешто слична на таа од лореал е како што можев да запамтам.. 450 ден се, ама многу ги фалат јас следен пат се фарбам со лореал само друга боја, како на сликава:
Едно време бев шатирана и не изгледа баш така.Мислам,се познава плави прамени дека имаш врз твојата коса а јас сакам баш како на девојката што и е подоле косата,нагоре изгледа малку како шатирана. Фала,ќе ја пробам оваа на Лореал па можеби ќе испадне приближно како што сакам.
сакам да ја направам како од овие..сто ме советувате?? како да ја направам?? сакам да сменам малце,па си реков како од овие мн ми се допадна..како да дојдам до ова боја на коса..??.
girl-miri имаш темна природна боја на косата, така што оди си на фризер, таму најдобро ќе те советуваат. Не верувам од едно фарбање да добиеш ваква нијанса, а сигурно ќе треба и шатирање.
да да,...планирам за на фризер ова...но мислејне која е подобра да ја направам?? и како ке биде тоа,боја да и потоа какви бои сатирајнето...
Дали има потемна нијанса кафена, ептен темна да биде? Сакам да ја изедначам фарбаната со мојата (пишав неколку постови претходно) па штом велите дека е убава, сакав да прашам дали има потемна кафена?
За маскембал сакам да се маскирам во Хурем Султан бојата на косата под итно треба да ја сменам немозам да се фарбам мала сум ке си ја оштетам косата а колор шампон не ми фака бидејки косата ми е темна казете некоја идеја како да ја направам портокалова без да ја оштетам
Порано за маскембали јас се прскав со спрејови во боја за коса што после миење паѓаа одма. Ги имаше во Тинекс ама одамна не сум забележала таква работа. Aли и ако најдеш спреј, тие се во вакви бои како на сликава и нема да може да се долови баш Хурем-боја А не е подобро да најдеш перика? Друг начин освен да ја офарбаш косата со боја не ми текнува. А и за само за еден маскенбал не се исплати да менуваш боја на коса, поготово ако си мала за да правиш такви експерименти со косата.
Веќе со години ги користам Carmen фарбите...Сум пробала Палете, Гарниер и ниту една друга фарба не ми траела толку долго и не ми давал таков сјај што останува до наредното фарбање. Топло ви ги препорачувам
Сега ги побарав, Кармен се фактички фарби на Eugene Perma? А од каде ги набавуваш по која цена? За овие станува збор?
Да, да, на Eugene Perma се, е сега не се вакви ко на сликата, мислам дека се бели не црвени. Ги имаш и во Космо, јас таму си ги земам...