Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Сакам да се исфарбан со гарниер, немам досега пробано, па дали се убави овие фарби.. слушам немале портокалов одсјај. :?:

2. crna1

crna1 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    вака првпат се офарбав со гарниер 8.1 пепепељасто плаваа и до сега само таа ја користев али сакам да јас осветлам усте малку мислите дека 9 е добар избор или дане оди мн накај жолто ?

3. viktorija150

viktorija150 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    И уште нешто да прашам ако ставам сперј во боја потоа после еден ден ставам лак за коса ке ми се расипе бојата? :?: :?:

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Каква ти е бојата од 8.1 ако можеш најди некоја слика каква што ти е излезена тебе?

5. crna1

crna1 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    prilicno kako na devojkata na slikata mi posto se farabam strikno samo so taa farba od pocetok.....a sakam da dobijam uste posvetla nijansa taka da nezz dali posvetlata od garnier e prav izbor ili da probam so nekoja dr ?

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.557
    Допаѓања:
    106.281

Од овие новите Гарниер дали ја имате пробано 111 и како ви се допаѓа? Се мислам дали да пробам :wasntme:

7. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Луге мене ми треба совет.

Значи нема месец одкога ја исфарбав косата со Сajос.Се чешлам денес и што да видам.Бојата повеке од доволно ми искарала а премногу ке ми биде брзо да се исфарбам.Сепак и онака премногу е оштетена.
    Побарав од таа пена во боја но ке стигне дур за две недели :o :o А мене не ми се чека толку бидејки ужасно изгледа :doh: Што да ставам на косата за да не се приметува толку?да ја покријам некако бојата.

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Обично гарниер боите што завршуваат на .1 не удираат на жолто, сепак зависи од тоа како тебе ти фаќаат боите така да ако ти е слична како на девојката на сликата тогаш мислам дека нема да згрешиш ако пробаш нијанса посветла т.е. 9.1.

9. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Земи колор шампон,има во козметичките продавници.Јас не сум го имала тој проблем,оти не ми расне брзо косата,таман на месец се фарбам.Можеби колор шампонот ќе послужи,а ако не стави некое пролетно капче или врзи ја некако да не ти се гледа коренот.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Дали некоја фарбана плавуша ја неутрализирала бојата на косата со ехотон? И како се користи? Ве моооолам за помош :))

11. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    девојки сдп ,бојата на косата ми е светло плава,сакам да ја затемнам малце,пошто почна многу да ми се кини на врвовите,зедов од гарниер нешто слично на оваа ,но се двоумам дали да ја ставам,или предложете нешто што да ставам,некој што има искуство во затемнување на плава боја на коса

Прикачени фајлови:

• title_wjtbt.jpg
      title_wjtbt.jpg
      Големина на фајлот:
      54,4 KB
      Прегледи:
      187
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.557
    Допаѓања:
    106.281

презадоволна од оваа фарба. и не ја земав скапо. исто како на сликата ми излезе :) + преубаво мириса на цвеќиња :D

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ Добри ли се овие бои? Прочитав некаде ми се чини, имаат помалку амонијак, а мојава глава е ептен осетлива, па незнам дали да ги пробам. И нека каже некој дали траат, мојов фризер ме заеба претходниот пат, ми шитна една фарба 200 ден, ја испофали, испофали, а еве втора недела и шарена сум во косата :devil:

14. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Многу се добри,и ја се фарбав со нив само со кафена нијанса.И мене ми е главата осетлива,ама од нив не ме печеше.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Имам кафеава коса, но многу сакам да се фарбам плава. Но ми е страв да не ми се оштети многу косата. :)
    Некој совет? Што мислите вие? :)

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Шатирај се прво, и тоа ти е доволна промена.
    Но ако толку сакаш цела плава, пробај но секако на фризер. Многу зависи и од тоа каква нијанса на кафеава коса имаш, ако ти е потемна кафеава ќе ти треба повеќе време за да ја добиеш нијансата што ја сакаш.

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    И јас сум задоволна од новите фарби на Гарниер.
    154 ден. во Веро, ја дружев оваа теткица, и убаво испадна бојата.
    Не бев фарбана 2 месеци, рамномерно покри се', и убаво мириса.
    Многу природна нијанса и убав сјај.
    Би пробала и друга, малку поинтензивна боја.
    :)

18. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Да, секако планирам да одам на фризер ако се одлучам да се фарбам плава. :) Косата не ми е ни многу темно кафеава а ни многу светла. Средно. :) Одеднаш нема да добијам плава коса, па ми е страв да ни ми излезе жолта. Не дај боже, несакам така. :(

19. crna1

crna1 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    мозе да ми казес ако веке имас предходно искуство ...дали ако се фабам сега со 9.1 а коренот малку ми е подраснат ке ми искоци сарено илии....подобро е пак да се исгармбам со 8.1 па после за кратоок период да ја ставам посветлата нијанса ??фала позз

20. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Kaj мeне не се случило такво нешто да излезам шарена ако ми е подраснат коренот и се префарбам во друга нијанса целосно. Стално ми излегувало до сега барем рамномерно по цела коса, како што ќе ми излезе по првото фарбање таква ми е и по секое наредно. Не ми осветлува повеќе ако користам иста боја туку само се освежува без шаренила. И да јас имам користено 8.1, па после 9.1 ама резултатот не беше ни приближно боја како на сликите бидејќи имам темна основа и црвен пигмент, очекувано добив нешто што не можам да го категоризирам како плава боја на коса меѓутоа сепак изгледаше интересно, убаво и природно. Затоа и прашав како ти излегува тебе. Јас многу се плашам од жолтило затоа што мојата коса е склона заради пигментот и пазам доста да не добијам таква боја сто удира на жолто.