Hi! Совет ако можи Имам смеѓа коса .. некако светла .. незнам да ја објаснам бојата .. но тоа не е важно .. вчера ставив црн колор шампон.. ми испадна .. костенлива .. темна .. но не и црна .. вечерва ја измив косата .. убаво .. да падне поголемиот дел од колор шампонот .. сега сакам да ставам црна кна .. но некои ми велат дека доколку не е измиен целосно колор шампонот .. можно е кога ќе ставам црна кна да ми падне колор шампонот со се кната.. сакам да прашам .. дали некоја има искуство со ова .. и дали е ок да ставам уште вечерва кна .. фала однапред
Каде ги има фарбите на Evolution? Овие се тие? http://www.alfaparf.com/index.php?method=section&id=95
Пред 2 години ја имаше таа колекција и кај нас ама прекинаа да ја носат, не била наменета за наш пазар. Само тогаш малку поинаква беше амбалажата http://parfummania.hu/elements/products ... or-300.jpg и внатре си ги имаше бојата и растворувачот како другите гарниер бои, а сега гледам сменета е новата колекција ама џабе кога ја нема.
Се опседнав со бојава. Знаете која фирма има ваква нијанса, се фарбала некоја со ваква или барем слична нијанса? Тие што знаете како изгледам мислите ќе ми стои? Имам премногу бели влакна. Не сакам да се фарбам, презадоволна сум со мојата боја на коса ама морам.
^ Ај може ќе ти помогнам нешто Вчера баш се фарбав,со гарниер новите фарби Color Sensation,оваа нијанса : Е сега ја мислев дека ќе ми биде убаво црвена како што си сакам секогаш да ми биде,ама ми испадна иста како на сликава(кај тебе). И прилично сум темна,иако има малце црвен сјај. Не ја гледај бојава на кутијава,воопшто не се совпаѓа барем со тоа што мене ми испадна. Малце на сликава што си ја постирала,има и розевки прамени некои,веројатно шатирана е за тие..незнам. Можеш со оваа да пробаш,сакаш повеќе црвен сјај? Ете ме мене подоле како ми излезе,првата слика ми е без блиц на дневно светло,втората со блиц,па ако сакаш нешто вака пробај ја,мене ми е лично многу темна Или пак оваа нијанса повеќе ако одговара?
Втората нијанса некако повеќе ми фаќа окце. Немам светол тен, па црвена не знам колку ќе ми стои, повеќе на виолетово сакам да мава.
Eпа втората тогаш Побарај ни маркетиве поубаво,и на другите фирми да им видиш нијанси. Вака само на оваа ми текна,еве им ги сите нијанси на новиве фарби на гарниер. Спојлер
Девојки, може ли честото менување на марки на фарби да ја оштети косата? На пример овој месец Garnier, другиот Palette, па некоја трета... Затоа што мене ми е тешко да си ја најдам идеалната фарба, па сум сменила повеќе?
Спојлер Пак јас .. hock: ^ Кај секој различно делува.Али јас како што знам штетно било.. Јас исто правев така еден период,секој месец различна,не ми се оштети косата воопшто.. И мене ми е многу тешко да си ја најдам идеалната фарба ,и менувам често али до сега ништо не ми било на косава.
Земи на Субрина боја Махагони потемна вакав ќе ти излезе скроз иста , една другарка ја фарбав пред 2 дена иста ваква и излезе
првите денови бев задоволна ,а потоа мн. бргу ми падна бојава да му се сневиди никако да најдам некоја асална боја. сега ја земав од Еcho па да видиме како ке испадне
Ги имаше пред некоја година, ама ретко се наоѓаа. Јас ги користев и бев презадоволна. Бојата ми траеше дури 2 месеца. Како ќе се исфарбав, така стоеше. Ама за жал веќе никаде ги нема Да ми препорачате некоја фарба на гарниер за мед боја? Инаку бојата на косата ми е светло кафена.
Да да,порано коа ќе ми текне какви беа фарбите.и беа поскапи и поквалитетни.Овие сеа што ги продаваат 2фарби 100 ден.и што треба да очекуваш од тоа?!