некоја од девојките тука која знае повеке за боја на коса.. како одговара?која боја е најдобра(марка):?? и уште мн прашајна...да и пишам лп-поз
Јас каква се боја на коса не сменив.. фарбање, шатирање се пробав .. сега се малтретирам да си ја вратам природната боја.. тие што не сте пробале воопшто нека не ви паѓа на памет да ставите бланш или фарба на коса.. посебно ако ја пеглате од лично искуство ..
Јас не би препорачала бојадисување, ставав колор шампон за привремена боја и испаднав како паун во сите бои и не се миеше и затоа ставив црна фарба..дека сум бледа во фаца не ми стоеше ја носев 2 години, сега се шишав до под уши бланшови ставав само да ја тргнам црната боја, и сега ми е како метла изгорена целата... од природната боја нема поубава
Може ли со колор шампон да се постигне ваква боја на коса, жал ми е да ја фарбам уште од сега а и страв ми е да не не ми стои убаво бидејќи имам темен тен ,а разбрав дека портокалова боја одела со светол тен п.с имам темно кафена боја на коса http://data.whicdn.com/images/29007236/tumblr_m4ctbehoxL1rtff84o1_500_large.jpg
http://www.beautyofwoman.com/wp-content ... -ideas.jpg Сакам да ми дадете совет која фарба би одговарала на оваа боја сакам ваква да добијам позз
Dirtyqueen - Ако имаш темен тен, може и да не стои убаво таква боја. А, бидејќи имаш природна темна коса, мислам дека неможе да се фати. Пробај нешто посветло кафеаво да ставиш, па потоа таа црвената.
Elenika, боите на Палете Делукс се многу интензивни, даваат сјај и не ја оштетуваат косата за разлика од обичните Палете. Цената им е околу 200 ден, мислам дека најмногу ќе ти одговараат овие за нијансата која сакаш да ја добиеш. 800 Dark Brown Евентуално нијанса посветла - 700 Soft Mid Brown
Elenika, боите на Палете Делукс се многу интензивни, даваат сјај и не ја оштетуваат косата за разлика од обичните Палете. Цената им е околу 200 ден, мислам дека најмногу ќе ти одговараат овие за нијансата која сакаш да ја добиеш. 800 Dark Brown Евентуално нијанса посветла - 700 Soft Mid Brown [/quote] паааааа најверојатно првата подобро би било дека одговара на мојата природна боја па и да подникни нема да се познава сепак фала за советот позз
Сакам да се исфарбам во ваква боја како на сликата . Можете да ми кажете некој добра фарба за убаво да ми излезе инаку јас имам светло кафеава коса . Позз
Извини што ке те изначам , но можеш да ми пратиш линк или слика од оваа боја јас што ја сакам да ми дадеш од Гарниер бројка па да знам која да си ја купам Благодарам однапред
Не сум баш по фарбите, јас користам црвена, ама оди по маркетите, има каталози со боите сигурно ќе најдиш