PinkGirl значи јас користам палете но ги мешам две бои на фарбање односно две нијанси, ќе најдиш плава боја и ке ја измешаш со светло кафеава и ке ја добиеш посакуваната нијанса прашај ја фризерката ке видиш само ензнам точно со бројчиња утре ке одам ке видам
Девојки косата ми е темно кафеава со црвенкаст сјај. сакам да ја осветлам да ми биде светло кафеава, нешто како мед, сакам да земам фарба и малку да дотурам бланш, можно е да ми стане плава или не? само да не испаднам плавуша на крај- уште тоа ми треба?
тоа што ти е темно кафеава со црвенкаст сјај не е црвен пигмент на влакното? слушам тешко фаќале светли бои,нека кажат тие што знаат и мене ме интересира ова
Денес ја земав оваа на гарниер и дотурив бланш и ми испадна темно портокалова. леле ке се убијам веке неможам.
од бланшот е инаку новиве на гарниер немаат црвен пигмент јас плавата ја користам и баш излегува сиво значи не е до пигментот до бланшот е не се препорачува вланш да се дотура така
Девојки бојата на косата ми е моментално ваква, сега морам под итно да ја потемнам сакам кафеава да ми фати, ко на втората слика, ПОМООООШШШ?????
па јас не гледам толку голема разлика тука само што ти испаднала посветла,па исфарбај се со бројчето од втората слика
Истата е. Јас... незадоволна. Добиената боја ни оддалеку не личи на оваа на сликата, а и таа што се добиваше бргу паѓаше. За да ја осветлиш косата, добра е, зашто не е агресивна и можеш едно по друго да ја исфарбаш косата без страв дека ќе ја оштетиш многу.