Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.556
    Мене ми е супер како колекција на фарби и преубаво мириса :inlove:

2. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Женски, може некоја да ми каже кои се тие фарби без амонијак? Од која фирма се, ги користел некој, впечатоци, сугестии....

П.С. Прочитав поназад за фарбите на Гарниер, ама никаде не можам да најдам таква фарба :(

3. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    абе за убаво дека мириса сигурно убаво мириса како цветот ,мене ме интересира како фаќа јас имам црна коса природна порано ми факаше бела ако се фарбав со бела сеа не ми фака така зошто сум доилка а сакам барем приближно плавка нијанса да имам инаку имам некоја си темно плава па прашувам дали убаво ќе ми ја осветли :)

4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Убава е бојата, нијансите се исти како и на постарите Гарниер што се, конкретно оваа е иста со Гарниерот кај што е на слика девојката со пегите :) Значи, сосема исти, и трајноста е иста, со таа разлика што мене страшно ме печеше главата од оваа, што со другата 111-ка од Гарниер во живот не ми се случило :!: Оваа е поскапа, па со тоа нели треба да е и поквалитетна, ама ете мене таа со пегите совршено ми одговара и не е јака воопшто. Но сепак, не е исто кај сите, можеби некому ептен ќе му се погоди :) А за да не ви паѓа плавата боја, ќе си земете сребрен шампон на Eugene Perma (silver shampoo) од Космо и косата ќе ви биде бела, нема да има ни Ж од жолтило. Тоа е мојата комбинација - Гарниер 111, шампон против опаѓање на бојата и на крај Eugene Perma и ќе имате убава бебешко плава коса :) Инаку, сребрениот шампон не се држи на коса повеќе од минута-две ;)
    A, заборавив да кажам, мене ми фати бела накај сивкаста оваа, исто како и таа со пегите што ми фаќа :D

На heart.stealer, Cloee и sunfemina им се допаѓа ова.
  5. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    леле фала ти многу најдобар одговор :) а шампонот колку е??? и слика од шампонот ако може? фала однапред :)овој ли е?[​IMG] или овој ?[​IMG]и каков регенератор или шампон користиш за против опагање на бојата?

6. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    и усште нешто заборавив а тој шампонот ја оштетува ли косата?

7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Првиот е, белиот :) Е сега цената мислам дека беше околу 450 ден, ама не ме фаќај за збор. Шампон користев од Нивеа тој што е за плава коса или било кој шампон што е за фарбана коса, ама во последно време Нивеата за плава коса го нема, па сега го користам Нивеа против перут за фарбана коса (иако немам перут, убав е шампонот). Регенератор имам на Keune (за плава коса) и супер ми врши работа. Ставам и маска повремено (моментално имам една на Gliss). Инаку, сребрениот шампон не ја оштетува косата ако се користи како што треба. Јас го користам некаде недела ипол откако ќе се офарбам, т.е. откако ќе забележам дека бојата почнува да паѓа, значи НЕ на секое миење. Ова не е шампон за секојдневно и постојано миење, ако се претера може да ја уништи косата. Ако е пожолта косата, може да се употреби 2-3 миења едноподруго за да ја обели, но не повеќе. Инаку, доволно е да се користи преку 2-3 миења. Се става малку (помалку од обичен шампон) и да знаете, темно виолетов е, индиго боја. Јас се исплашив кога го видов, ми беше страв да го користам, ама нема гајле :D Се трие додека не се направи пена на косата (јас повеќе се концентрирам на коренот) и се остава да постои минута-две, не повеќе, зошто тогаш може да направи сиви/виолетови прамени. И да направи, ќе обелат со наредното миење, без гајле. Шампонов е одлична превенција од пожолтување на плавата боја, ама мора да се користи умерено ако не сакате да станете лилјакови :) Си има упатство на него. И никако миење по неколку пати со него на едно бањање, само еднаш :!: Прво обичен шампон, па овој, па регенератор :) Уф, се уморив :rofl:

На Cloee и heart.stealer им се допаѓа ова.
  8. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    девојки сакам да сменам боја на коса...на плаво нешто..
    имам темно кавеав па да сменам...
    гледам повекето девојки имата така нешто убаво светла боја..
    како да си ја направам косава???

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Не знам која е разликата меѓу овие два шампони, ама еве јас да си кажам искуство бидејќи долго време го користев вториот шампон. Ме чинеше 450 денари, го набавував од кај фризерката моја, ама сега колку што знам се поскапени. Јас 3 години се шатирав, прамените ми испаѓаа бели, ама со шампонов добиваа уште поубава нијанса накај плаво (како на Тања бумбар косата :wasntme: ).
    Отпрвин ми беше страв да го користам затоа што косата не ми беше фарбана, туку ми беа вадени прамени со фолии, па имав и природна боја на коса. Ама природната воопшто не ми се измени.
    Го користев на 2 недели отприлика, и ми траеше 2 години, затоа што се става многу малку. А ако го подзаборавиш, може косата да ти мава и на виолетово :wasntme:

10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Баш така, значи има влијание само на фарбана/шатирана коса, природната боја не ја менува. Знам по мајка ми, шатирана е и она го користи шампонов. Инаку мислам дека исти се шампониве, само амбалажата е сменета на овој сивиот. Баш како што кажа, малку се става, нагласив и во мојот пост, и тоа преку неколку миења. А за трајноста, да, долго време ми трае и мене, можеби 9-10 месеци го имам и полн е повеќе од пола (а со мајка ми и двете го користиме). Се држи само 1-2 мин. на глава за да се добие убава платинеста боја. :)

11. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    А ако го подзаборавиш, може косата да ти мава и на виолетово :wasntme:[/quote]
    како на виолетово?? па значи ако почнеш да го користиш ќе неможе да се прекине после тоа? или ако јаа подзаборавиш повеќе од 2 мин?

12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    На самиот шампон позади пишува колку минути треба да го држиш во зависност од тоа каква нијанса сакаш да добиеш. Ако го оставиш подолго, бланшот ќе ти мава на тегет или во краен случај - виолетово.
    А ако сакаш да прекинеш да го користиш - можеш слободно.

На heart.stealer и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  13. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    сум ги користела и двете ,и двете имаат многу јак сив сјај ,ако имаш бели прамени ке ти изгледаат како миш :lol: ,и мегу другото ја пресушуваат косата, пепел се прави ,според мене најдобри резултати за плава коса имаат оние на кен тинта

Прикачени фајлови:

14. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    презадоволна сум јас...и сега ми текна ке се фарабам пак и ке си вадам кафеави прамени на плавото.... :)

15. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    а ги има ли кај нас овие фарби од WELLA [​IMG]

16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Во една парфимерија во Струга ја има, само по нарачка, чини 630 денари само фарба. Хидроген дополнително, значи комплет 800 денари.
    Инаку е професионална, не сум ја нашла на друго место, и се наоѓа кај фризерите кои работат со овој бренд.

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Noname7

Noname7 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Decki jas bi sakala da znam imam crna kosa prirodna ne sum ja farbala do sega, kako da posttignam kosenliva boja moze i malku posvetla. So kakva farba bi me posovetuvale da go postignal sakaniot rezultat ? :)

18. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    девојки каде можам да најдам ваква фарба или нешто слично како оваа?? :) :)

Прикачени фајлови:

19. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    ќе си побараш прелив за коса во некоја од парфимериите има таква боја мислам :D

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.432
    Допаѓања:
    91.604
    Фарбава ми падна за неполни 10 дена. Белите влакна речиси не ги ни покри ама имав убав сјај.
    Сега купив костенлива ама фрлив опаковката не знам што фирма беше, црна ми фати. Јас и така имам речиси црна ама ова е за нијанса потемна од мојата. Сакам да добијам нешто костенливо дајте ми предлог каква боја да ставам?