Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    како сте задоволни од палете деликс јас земав блу блек па сакам да се исфарбам а сеа ми е светло кафеава немој да испаднам како недоносена :D

2. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    не, супер ќе испаднеш убави се тие фарби од светло на темно нема од што да се плашиш секогаш испаѓа посакуваната нијанса а невозможно е да се направи од темна кон светла немај гајле ти гарантирам дека супер ќе испаднеш :)

На Elenika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    дали некој има користено Syoss фарба за коса,и какви се резултатите?

4. someone2

someone2 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    58
    Јас имам користено кна :)
    Тоа е нешто слично на фарба и ти дава сјај на косата.
    Мајка ми сакаше да ми зема безбојна но немаше па земавме темно кафеава како мојата природна коса. :)

5. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Да ве прашам нешто,ја бев темно кафеава и сеа стигнав до светло кафеава, а сакам и до плава,но веѓите ми се темна боја,дали да ги фарбам?

6. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    НЕ! :)

7. hunny20

hunny20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    83
    Се шатирав па се фарбав и косата доби некоја чудна златна боја со бели прамени и едноставно не ми се допаѓа, а природна ми е не многу темна кафеава, дали ако ставам кна ќе ми паѓа или ќе ми се изедначи со мојата боја? Очајно барам совет :(

8. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Одамна размислувам дали да ја фарбам или не :D Ме фаќа некој страв дека нема да ми стои дека ќе ми се уништи ама од друга страна па многу сакам dark blonde смеѓо со прамени нешто како на сликите . Имам кафена коса т.е знаете каква ми е на видета сте виделе и се мислам дали да се фарбам вака ... Што мислите вие?? Any advice :?:

9. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    хаха и јас сакам да се фарбам ваква боја.Се исфарбав со палете но не ми се допадна , скоро и не ми се познава дека сум ставила фарба.Сега планирам да се фарбам одново со лореал парис.Според мене пробај.Можеби многу поубава ке бидеш.Ризикувај!Или ке добиеш или изгубиш!

10. LetsTalkFashion

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879

Ej pa si trebala da napravis kombinacija od poveke farbi , mislam da ja isfarbas so edna pa da vadis prameni zasto ova ne e samo edna boja kako sto mi izgleda mene :worried: Aj koga ke se isgarbas so loreal pisi kako ispadnala :)

11. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Јас мислам дека бојадисувањето е зараза! А, кај мене стана и потреба. Кога ми нема спас од монотонијата ставам нова фарба, кога сакам промена, ставам нова фарба. :lol:

Четири години редовно ја фарбам косата, сум била шатирана, кафеава, црвена ( најголема глупост во мојов живот ) и руса ( моја омилена ).

Но, дали препорачувам фарбање, па искрено не, иако за мене е една од поомилените активности . :) Чувајте си ги природни бои. Потоа тешко се враќаат.

12. LetsTalkFashion

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879

Така викаш дека се фарбаш постојано ама за некој како мене што не сака некои необични фризури промена голема е фарбањето :D Ќе почекам малку и во август ќе се офарбам па ако не ми испадне ќе се префарбам со некоја кафеава слична на мојата :D

13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Девојки помош :(
    Косата ми имаше некоја златна нијанса со посветли прамени.. веќе ми имаше израснато коренот и така требаше да се фарбам, па земав послетла нијанса на кафеава, средно кафеава негде.. е сега ефектот испадна мноооогу поинтензивен незнам зашто :worried: негде ми е темно кафеава негде дури црна.. незнам што да и правам.. слушнав имало средство за отстранување на фарба, ама не сум доволно информирана.. има ли некој некакво искуство со вакво средство? :worried: а вака темна коса воопшто не ми стои, бел тен дека имам, ептен ме прави бледа, воопшто не се бендисам :(

14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Па си направила грешка.Јас имам исто таква нијанса како златна и само таква ми стои.Кога ќе ми порасне коренот се фарбам со златно-плава фарба НИКАКО со кафеава,оти веднаш ќе ти фати потемен.
    Средството за отстранување боја се вика деколоратор,меѓутоа јас мислам да земиш уште еднаш да се исфарбаш со златно-плава нијанса и веднаш ќе ти осветли,па потоа со текот на миењето и од сонцето ќе ја добиеш посакуваната нијанса.
    Инаку и јас се имам вака зезнато неколку пати затоа мој совет тие доколку сакаш златна нијасна не ја фарбај со КАФЕАВА фарба затоа што логички нема да ти излези на златно.
    Поздрав и се надевам дека ти помогнав.
    П.С. за да ти осветли земи хидроген 6 или 9 .
    Поздрав.

15. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    знам дека беше грешка ама оваа кафеава што ја земав беше многу светла, ко смеѓа.. незнам како вака претемна ми излезе.. :( ако земам сега пак некоја посветла нијанса незнам па дали ќе ми фати.. дека ми е темна косата.. мислиш ќе фати фарбата и ќе ми ја осветли косата? :worried:

16. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Ве читам и се чудам на оние кои никогаш не се офарбале и толку се мислат да или не :?: Што толку се плашите да се офарбате?

Се плашите дека ќе ја изгорите? - Косата не се уништува со едно фарбање! Јас се фарбам 15 години секој месец, сум ги пробала сите бои и сум се бланширала повеќе пати. И пак имам поздрава коса од мои другарки кои што никогаш не се офарбале. Ако ја негувате како што треба косата нема да ви се уништи.

Се плашите дека нема да ви искочи како на сликата? - Помирете се дека ретко бојата испаѓа 100% како на сликата од пакувањето. Ако мислите дека ќе ја утнете бојата-ништо страшно, понекогаш тоа може пријатно да ве изненади :D Боите не стојат вечно, паѓаат со секое миење или може да се префарбате.

Познато дека жените кога сакаат да промени во својот живот прво почнуваат од бојата на косата :)
    Не се плашете да направите промена на својот изглед. Неможам да го опишам чувството кога ќе смените боја на коса :inlove: не се менува само бојата него и расположението :) тие кои правеле поголеми промени ќе ме разберат за што зборувам :)

Поздрав :)

На Pretty Woman, Cloee, Rose96 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки јас конечно решив да се фарбам! :D
    Сум се фарбала и порано, но некоја нијанса слична на мојата природна коса.
    Е сега, мојата боја на косата е ваква, баш иста дури и праменчиња посветли имам: :D

А јас сакам ваква да се фарбам:

Со која фарба можам да ја постигнам оваа боја и дали мислите дека би фатило пошто нели мојава коса е потемна? :wasntme:

18. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    а да си отидеш на фризер и да си им ја покажеш сликата и тие фино лепо да те средат да не се замараш многу ,за домашна употреба не верувам дека ќе ти испадне вака косата има мешано 2 фарби и плус бланш отиди во најефтината фризерница и нема шанси да те утнат, незнам твојата коса каква е зошто првата слика не се гледа, најубаво ти давам совет така да си направиш зошто јас ќе ти ставам некоја боја на фарба и ќе ми биде гајле а ти после ќе се жалиш помаранџеста ми испадна помош,најзадоволна ќе бидеш на фризер, ајде поздрав :)

19. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Истото го мислам.

20. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    И после толку размислување дали да продложам со шатирање на косава или да си ја вратам својата боја на коса ,решив дека неможам да чекам да ми падне шатираното и земав се офарбав со Гарниер колор сензејшн темно кафена демек најслична со мојата природна боја на коса ,меѓутоа крајниот резултат феминки беше хаос ми се плечеше кога се видов :( Наместо кафена мене бојата на косата ми излезе црна :worried: