Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Подобар е млечниот.Можно е некоја мала разлика да има во тоа како ке фати бојата,али ептен мала,а повеќе ја гори косата.
    Инаку ај ако можеш појасни ми како иде тоа со чичково масло да се става пред фарбање.Дали се става на цела коса,колку треба да стои...?И ако добро разбрав врз него се става фарбата,така? :?: И за што се става?Дали помалце да ти се оштети косата,поубаво фарбата фаќа или што?
    АУРА ЕXSPLICID 11а [​IMG]

И оваа фарбата со 9% хидроген дали фаќа од прв пат?А ако не ако можеш препорачај ми некоја фарба што добро ти фатила.Инаку имам кафена коса.

Прикачени фајлови:

• add-can.jpg
      add-can.jpg
      Големина на фајлот:
      79,6 KB
      Прегледи:
      221
  2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Чичково масло се става за да ја заштити косата од оштетување од фарбањето, нема врска со фаќањето на фарбата. Се става на цела коса, јас ставам минимум 1 час пред фарбањето и колку подолго се држи толку подобро.

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    па незнам Cloee мене порано убаво ми фаќаше боја откако останав бремена па се до ден денес помина скоро година ипол неможам да си опоравам косава значи :envy: пигментот ми се сменил и никако не ми фаќа боја се фарбав со аура 11 а и за една недела ми пожолте коренот па сеа сакам да пробам со силвер шампонот ма да се двоумам и на него џабе ќе ги фрлам парите ако и со него не ми се осветли бојата па незнам што да правам а мој совет ти е да не си зимаш на твоја рака може да се упропастиш зошто од кај знаеш дали косата ќе ти фати така, најубаво оди си на фризер тие ќе ти ја направат од костенлива на плава без проблем јас бев црна и пола коса ми ја бланшираа и после ми ја фарбаа и многу убаво ми фати плава а и не ми ни беше изгорена ,за такви драстични промени од фризер поубаво нема

4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Да не има некој заприметено каде можам да најдам ваква нијанса?
    Никаде не можам да ги најдам боите кои не се стандардни. Каде веќе немам барано :/

http://www.haircolorsideas.com/wp-conte ... rstyle.jpg

Темно сина.

5. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    98
    ај сега јас да си прашам како да успеам да сменам бојата на косата оти од ко се паметам сум вечно црна ама на човек му здосадува вистинска монотонија,е сега имам темна коса да речам и природно црна имам пробано само со фарба црвена,кафеава и успех никаков напразно фрлени пари се имам и шатирано со бланш и тоа без успех кога ми дојде портокалова никаква како пролив ем изгорена пепел ми беше ај не жалам горењето да имаше некој ефект и сега земам боја каква сакам и редам над бланшот и тоа за никаде не ми фати иц па се изнервирав и пак траснав црна и си тапкам во место ако имате некое решение ќе ве молам за помош.

6. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Осветлување на коса, особено црна е комплицирана постапка која бара стручна помош, а богами и подолг период.
    Мој совет- немој да експериментираш сама.Побарај искусен фризер.Во спротивно ќе изгубиш нерви, време, пари (за фарби, бланш и сл.) и на крај резултатот ќе биде изгорена коса , како што и веќе ти се случило...
    Поздрав

7. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    За почеток, бланшот ти била лоша одлука.

Има средство за симнување на боја (врска немам како се вика, ама мислам дека ако побараш во аптека ќе можат да ти помогнат). Со тоа требало да се обидеш.
    Како и да е, штетата е направена и откако тоа е залудно, обиди се да издржиш и да ја чуваш косата. Тоа е најлогичното и најуспешното решение кое нема да биде залудно. Или барем почекај извесен период и стигне до неколку cm од твојата коса со што ќе можеш да почнеш со измени. Башка што и црната боја ќе ослабне и (во значајност од тоа која фарба ја имаш последна користено) ќе избледи.

P.S. Веќе ако имаш почнато со бланш и косата ти е толку оштетена, можеби треба да обрнеш внимание и на зачувување на неа, пред да гледаш опции за ново горење. За тоа време, секогаш кога ќе земаш фарба имај на ум дека кога имаш бланш на тебе, нијансата е тому онаа која е дадена од сликичката или дури и посветла па земај нијанса потемна боја доколку сакаш да ја постигнеш онаа што ти се допаѓа.

Со среќа :)

8. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    98
    фала за советите ги прифаќам и више не ни размислувам да менам боја ова ми се деси пред две години и ми требаше многу шишање 3 4 пати затоа што иако се офарбав на крајот црна знаеше за една недела да се појави бланшот над црната катастрофа сега е се во ред со косава но бојата си е црна и никако не помислувам да експериментирам незнам како ми падна оваа идеа да не ме преубедевте можеби ке се изглупирав и ке ја повторев истата грешка уште утре

9. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Убава си е промената. Ама и јас одлучувам од денес за утре (или полошо - од сега за попосле) па затоа и така те советував. Исчувај си ја твојата и тогаш почни пак со експерименти. Колку и да си брзоплета (како мене :D ) oбиди се да се воздржиш :)

На aleks26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Ги има ли некој пробано фарбите од AVON? Велат дека биле ептен добри :) :) :) :hai:

11. Kozeta

Kozeta Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    И јас имам сличен проблем со осветлувањето на косата. Долго време ми беше црвена се до пред неколку месеци кога решив да ја осветлам и да свртам на плаво-кафеави нијанси. Успеав да ги покријам црвените пигменти, ама никако да ми се осветли косата. Последните два пати ставив Palette Natural Colors 750 (златно смеѓа) http://www.exclusive-team.com/alban...tent/products/480182_palette_br_750_noneu.jpg, ама косата ми испаѓа темно кафеава накај црна (нијансата после фарбањето ми е потемна од таа пред фарбањето :worried: ). Дали некој има искуство со осветлување на косата без употреба на хемикалии како бланшот и слично? Не знам колку светла боја за коса да купам а да бидам сигурна дека ќе ми фати :?:

12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602

Дали некоја ги пробала новите фарби на Сајос, овие што се без амонијак, природните?
    Имаат фини нијанси, ме интересира дали убаво излегува бојата, за трајноста не се потресувам баш, ништо не стои повеќе од 2 недели реално на коса.

Одлични, многу убава пигментација и покривност, лесно се нанесуваат и шират убав мирис на главата.
    Само додека ја порачам, па ми стигне, губам нерви. Инаку фарбите се супер.
    :up:

13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Трендафилка, баш прееска во Веро ги разгледував, ќе земам утре, да видам црвената како фаќа. На мисла сум и да менувам боја на коса накај мојата природна, ама сепак нема пред одмор да експериментирам, здравје следниот месец. :) Не очекувам да стои којзнае колку време, ама барем да покрива убаво. :?:

Ми се допаѓа какви нијанси имаат, за природни (кафени/смеѓи) нијанси има многу избор.
    http://www.syoss.net/syoss/en/en/home/H ... ature.html

На crazylady и Trendafilka им се допаѓа ова.
  14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    ^Мене фарби без амонијак воопшто не ми фаќат, a многу се убави нијансиве. :devil: :?:

15. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ^ И јас од тоа се плашам. Имам ставено неколку пати до сега, ама многу брзо ми паѓаше бојата, мислам дека тогаш Garnier ставив. :?: Фаќаше добро бојата, ама како брзо паѓаше фарбата..... :worried: Сега и ми одговара брзо да падне, зашто планирам да менувам боја, а ќе се фарбам да не плашам луѓе на одмор со патентов на сред глава што ми се гледа :)

Ќе ви пишам утре резултати и импресии од безамонијачните фарби на Ѕуоѕѕ :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Од бринета плавуша сум сега.
    И ме густа мучо!

Бринета бев ваква [​IMG]
    а сега веќе неколку месеци сум ваква [​IMG]

На green.eyes, Cloee, kate21 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    ^^ Постепено ја доби бојава или ...??

Јас се исфарбав со сивкасто-бела боја, и добив некој си блед лешник или темно плава.Следнаата недела планирам да ја шатирам на сивкасто па ке видам што ќе добијам :)

18. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    anuskaNESTLE Ај ако може повеќе информации,со која фарба се правеше,колкав хидроген или пак со бланш?После колку фарбања ја доби ваква плава?

19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Јас ветив дека ќе пишам импресии од Ѕуоѕѕ безамонијачните фарби, па да си пишам :)

Јас ја ставив оваа боја http://www.syoss.net/syoss/en/en/home/H ... brown.html

Не знам како би изгледала ако се стави на природна боја на коса. Јас 10 месеци се фарбам со Intense Red на Ѕуоѕѕ обичните фарби. Значи, имав црвена подлога, само имав поголем корен на мојата природна боја (некаде меѓу смеѓа и кафеава). Бојава убаво фаќа, но не е црвена :!: Испадна кафеаво-црвенкаста. Додуше, така и си пишува на фарбата-warm red brown. Очекував дека повеќе ќе мава накај црвена, зашто имам таква основа, ама слабо со црвеното :worried: Инаку, убаво фаќа, рамномерно, не ми е шарена косата, не ми е коренот посветол како претходно со некои други фарби. Значи, ок е покривноста, но нијансата како за почеток не ми се допаѓа баш. Олеснителна околност ми е што сабајле одам на одмор, па знам дека со секојдневно миење на косата и изложување на сонце и тоа како ќе падне брзо, освен тоа сама со себе уште не сум се договорила дали ќе останам црвена или ќе терам накај друга боја :D Добра ми е како привремено решение пред одмор дур не се одлучам што сакам да правам со бојата на косата.

Инаку, за информација, фарбата чини 253 денари, од Космо ја земав. Мислам дека и во Веро беше иста цена.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Овај, како да почнам...

Фарбана сум црвенкаста, махагони, па 2-3 пати со кафеава, чоколадна нијанса и сега косата ми е океј, само ми прдна некоја идеја да ја осветлам.

Ваква сакам:

Дајте чаре, другарка ми вика пепеласто плава да земам трте-мрте...

Ај некоја поискусна. :)