Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Бојата без жолти/портокалови нијанси стана поскле 3тото фарбање.
    Фарбата е Еволушн и одам на фризер да ме фарбат, пошо не би сакала да се утнам, прво со Сајос пробав и утка невидена напраив.
    Прво ставав фарба со сивкаст сјај, за да се избегне жолтото, и после 3тото фарбање немав жолто, и ставив нијанса 8 мислам беше, бебешко плаво, без сив сјај, ете ја на сликата.
    Бојата не трае повеќе од две недели, после се губи сјајот, ама јас си купив шампон еден, за да немам жолти нијанси, т.е сјајот да трае подолго, и искрено го бива доста ногу.
    Сега сум на гости, ама кога ќе бидам дома, ќе постирам слика од него, и за сите кои сакаат да се плави, фарбата да не им бледнее накај жолти нијанси, овој шампон е прекрасен.

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crna1

crna1 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    девојки дојде ред и јас да станам плавуша хехе ...сега малку совет иод васа стана ако мозе ..постепено ја осветлував косата и стигнав со фарбање со гарниер 9.1 али на одмор косата ми осветлува секат така да сега ми е поплава ,па овој пат ресив да се фарбам усте посветло планирам со 111 од гарниер али знам дека има излезени и нови фарби али не сум бас инф какви се и која би одговарало највеке ...ако некоја од вас ги користи мозе да сподели искуство позз

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Истиот процес го имав и јас на крај 111 ставив од оваа http://www.jatrgovac.com/usdocs/garnier ... ls-111.jpg и не сум задоволна зошто брзо падна и сега сум жолта каква што не сакам.

4. theluckycharmms

theluckycharmms Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    8
    конкретно за Гарниер 111 ти кажувам од искуство жолта ќе ти испадне ама овие новите фарби сите многу ги фалат такада пробај зошто да не.. и јас планирам да се офарбам за некоја недела па ќе споделиме искуства :D а кажи ми со таа фарба што веќе се фарбаш 9.1 убава испаѓа бојата или фаќа на жолто?

5. theluckycharmms

theluckycharmms Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    8
    мојот совет е ист како на другарка ти земи некоја темно плава пепеласта нијанса зашто имаш чоколадо кафеава боја нема да ти фати на плаво туку ќе ти испадне баш светло кафеава нешто како на сликава.

6. crna1

crna1 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    да да убаво ми фати мене и не не ми удира на жолто ...али сакам промена веке

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Многу зависи од основата на косата, јас не би можела да кажам дека не удира на жолто посебно после неколку миења...сепак е индивидуално, ако не пробате нема да знаете!

8. havaana

havaana Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Извинете вака што се убацувам овде ама се регистрирав само да ве прашам а незнам каде да прашам :$
    Си ја уништив косата :( !
    Имам премногу глупа природна боја на коса, сакав да се фарбам, бидна се исфарбав. Прво се фарбав чоколадно кафеаво, па нешто како карамела, па се фарбав морков боја, па потоа се фарбав кестен кафеаво и ја затмнив многу и црна ми стана на крајот :D . Едвај го извадив црното ми стана кафеава се фарбав црвено, после црвеното се исфарбав виолетово и пак ми се затмни косата, сега ми е црна а надвор кога сум ми е виолетова. Сакам да ја извадам таа боја и сакам да станам плавуша сега :) .
    Читав тука на форумов дека на овие начини може да се осветли косата:
    -бланширање
    -со к'на
    -со исцеден лимон
    -со деколорант
    -со прашок за алишта
    -осветлување со хидроген
    -со гарниер е0
    -осветлување со маска од мед, банана и масло
    -осветлување со цимет
    и други.. ги заборавив..
    Со бланш нема шанси да ја правам, се мислам да не ја фарбам некое време и да ја осветлувам некако и после да се фарбам..
    Што ќе ми препорачате вие..?

9. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Дали сама експериментираше со толку фарбање? Мислам дека ти е доволно "измачувана" косата така да најдобро е да ти ја осветли добар фризер зошто не е едноставен процес посебно ако имаш црна боја. Обрни внимание и на негата на косата поради честата употреба на бои. Сигурно ако ги читаше мислењата низ форумов налета на мислења за употреба на чичково масло пред фарбање за да не се оштетува косата и многу поубаво изгледа.

10. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    јас сеа вака да ја фарбав косата како што ми е тенко влакното ќелава ќе станев до сеа :D како косата ти издржала по толку фарбања?блазе си ти што не ти се уништила

11. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    -со гарниер е0
    има и кај другите фарби прелив знам видов кај еволушн а да ве прашам околу ова треба да се нанесе со фарба за да осветли или само со хидроген и дали стварно помага за да се осветли косата и дали ја оштетува косата како бланшот ?

12. crna1

crna1 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    девојки ај плс која е најдобвра од новите фарби на гарниер оние со најсветла плава нијанса ?кое бројце е најдобро ?

13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Аххххх бојавааа како би ја имала на моја коса :inlove: :inlove: :inlove: Ја има некоја феминка?

14. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Сакам да се исфрабам плава онака убава плава а не портокалова како некој што им е имам темно кафеава коса да пробам со бланш прво па после со светло плава боја ? ќе ми фати ли ? еве ваква ми е бојата

Прикачени фајлови:

• zocii.jpg
      zocii.jpg
      Големина на фајлот:
      14,1 KB
      Прегледи:
      175
  15. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Jaс се ишишав и сега конечно поефтино ќе ми биде за фарбање. Сега ја разгледав темава и ме заинтересираа фарбите на Syoss - 2-28 DARK MAHOGANY и 3-82 WARM RED BROWN (ама некако повеќе сум за вторава)
    [​IMG] [​IMG]

Таман летово сонцето ми ја осветли косата (кафеава имам), се надевам дека убаво ќе изгледаат црвеникавите нијанси на есен :)

Пред и потоа за 1 месец :lol:

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.577

сте ги пробале ли овие фарби , добри ли се? јас планирам да земам црно-плава боја па да видиме инаку обичните палете не ми се допаѓаат воопшто

17. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    98
    Девојки јас сакам да се фарбам лилјава боја,темно лилјава е сега колку ке фати незнам пошто косата ми е фарбана црна е сега моето конкретно прашање до вас е која фарба и бројка да ја земам.

18. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    чим ти е фарбана црна ќе добиеш само на светло малце лила одсјај нема да ти ипадне темно лила мораш да земеш некоја посветла за така да ти испадне ама нема мислам таква фарба ,добро барем ќе имаш лила сјај ако не за друго :)

19. Miss20

Miss20 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    Девојки, дали некој ја пробал фарбата на САЈОС Rusty brown Или Dark Violet да сподели искуство ???

20. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Имам темно кафеава боја на косата сакам да се исфарбам до совршена плава боја како до плава боја ?? :)