Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Моментално ми е некоја лешник боја или така нешто,ама размислувам дали да се фарбам темно кафена и полека да си ја вратам мојата природна боја. :?:

2. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    ги немам пробано овие две боии но воопшто ги имам пробано фарбите на сајос и многу ми се убави еве веќе 9месеци се фарбам со нив

3. Miss20

Miss20 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26

Фалаа, ќе ги испробам и јас сега тие фарби прв пат ми е да користам сајос :*

4. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас имам претерано жолто искуство со 111-ката.
    Со Аура си добив платинесто руса коса, фарбата не е агресивно оштетувачка (како русите на Кене и Палете), а бојата е мерак.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    А кој број на аура го користиш?

6. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    11А

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crna1

crna1 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    девојки дали сте се фарбеле во периодот на мен циклус ?јас до петок мора да се исфарбам но проблемот е сто денеска добив ..па сега незз сто е најпаметно да се исфарбам денес на првиов ден или во петок на предпоследниот ден ...планирав да ја осветлувам бојата али незз боле е да не ризикувам да си останам и овој пат на истата фарба сто ја користев последниов пат

8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Јас сум во дилема. Сакам да се фарбам црвена, многу убаво ми стое. До сега се фарбав со колор шампон. Но, не ми испаѓала таква боја каква што сакам и каква што е на паковката. Сакам да ми биде темноцрвена, керамидеста. Што фарба и боја би ми препорачале? Природната ми е смеѓа. Или да продолжам со колор шампон да се фарбам? :?:

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Земи ја амор колор број 28 руби ред. Многу добра фарба јас се фарбав црвена ама сменив сега сум темно кафено. Ти ја препорачувам, не мора да е некоја скапа фарба но мене ми е убава, фарба како фарба си е иста но различна фирма ги пакува. Така да оваа и не е скапа 60-70 денари е ја има во сите поголеми маркети.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Нема врска тоа со менструацијата , јас имав кога се фарбав па што .Ми излезе бојата.Не верувај на се што ке чуеш!

11. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    се фарбам плава боја бидејки после бременоста ми се смени пигментот не ми излага веке плава туку златникава некоја си боја |( пробав со аура 11 а ми ја осветли ама не до толку како што сакам па ајде да не одам на фризер да ја сатирам сто мислите да ја купам ли од ревлон фарбите? какви се убаво ли испага осветлува ли многу?

12. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    ваква сакам да се направам и плус вака шишана да бидам

Прикачени фајлови:

• DSC00004.jpg
      DSC00004.jpg
      Големина на фајлот:
      144,9 KB
      Прегледи:
      158
  13. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664

Ќе сакаш да ми постираш слика од фарбата, не можам да најдам на гугл каква е. Од каде ја купи? Прв пат слушам за оваа.

14. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Другарка ми се фарба црвена со оние на Гарниер без амонијак фарбите и убава боја добива, а за сјајот да не зборам. Мнооогу убав сјај има косата! Е сега мислам и дека побрзо паѓа бојата затоа што е без амонијак, ама стварно не ја оштетува. Еднаш и мајка ми си зема смеѓа таква исто и беше мека и сјајна косата после. Мислам дека се најмногу до 150 денари негде.

15. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    За да ја осветлиш, пробај со 11Ѕ. 11А е повеќе за да добиеш платинест сјај на веќе добиената руса боја.
    Држи ја 50-ина минути, затворена со ќеса.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Првин да ти се извинам не е амор колор туку арома колор :) Еве ти сликичка од фарбата и бојата која ја користев. Ептен добро излага.

Прикачени фајлови:

17. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    ај ќе те послушам баш нареден пат ќе ја купам таа фарба

18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Зависи кај кого :!: ;) Јас еднаш се „фарбав“ т.е. се oбидов да се фарбам за време на циклус, и тоа црна-значи каква и да е фарбата не може да не фати. Епа исто како да не сум ставила, како обичен шампон. Од тогаш наваму за памет, ни под разно не се фарбам за време на циклус. :shake:

Инаку, имам примери и во најблиска фамилија на кои не им фатила фарбата за време на циклус-на 3 први братучетки им се случи исто како и мене. А на сестра ми и фаќа. Така да, нема правило, различно е кај секого.

19. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    ^^ Исто и јас се приклучувам во клубот на тие што не им фаќа фарбата за време на циклус.Еднаш се зафркнав и доста е,ако е за фајде. ;) Кој сака да пробува нека проба,јас завршив со тоа прашање. :)

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Јас прв пат кога се исфарбав црвена, се фарбав баш со некоја ваква, бугарска, поефтина. И одма ми фати убава боја. Сега користам Гарниер без амонијак, демек ај косата да не ми се оштети со поефтиниве, ама за прва употреба и фаќање на боја, стварно ми заврши работа