Дома се прави, се вари од салото ко ќе заколат прасе и му стават вода и сода за сапун и после го стават во калапи и се здрвува. Баба ми прават на село _сапун самварен_ го викат, мн неубо мириса ама и за перење е мн убав се вади(валкано) од алиштата
а мора ли со домашен селски неможе ли со купечки на пример ? и само хидроген и сапун друго не се става ? и еве пример сакам да се фарбам со оваа процедура како да почнам треба пена на косата со сапунот да и направам или да изрендам во хидрогенот заедно да измешам кој ти знае како треба освен некој што го правел ова
Тогаш јас тој сапун го знам како свински сапун и сум слушнала дека е добар за други работи, но не сум знаела дека служи за фарбање во комбинација со хидроген. Ако знае некој поточно како оди таа процедура нека пише, баш ме интересира.
Оооо народе, овој сапун е толку општочистителен, што поверојатно фарбата од косата ќе ви ја извади и ќе ви ја остави природната во најдобро светло. Имам рецепт: сало од маторица, сода и вода. И црнец ќе обели од ова. Свински сапун, па стандарден шампон. Друго поврзано со коса не сум сретнала во неговите екстравагантни карактеристики.
Ама пази.. во случајов се спомнува комбинација со хидроген 6% Не само сапун, или сапун па обичен шампон..
Да изгори салото. Шала настрана, соберете информации и донесете, баш ме заинтересира ова чудо на денешницата.
прасиња немаат сало туку свињите. Се прави од свинска маст, сода бикарбона и вода (не да вади флеки овој сапун, закон е). Сооднос не знам, туку јас онака лаички што сум слушала бабиња. И не се здрвува сапунот туку се суши. Селскиот сапун се ренда и се меша со хидроген и се фарба косата - така се правеле порано плавуши бабињата наши
Да не испадне после хидрогенот е добар за топење на сало т.е. за слабеење па да почнеме да го пиеме Спојлер Искрено ве молам ова да не го земете здраво за готово и да правите такви експерименти! И точно дека ваква работа постоела, еве најдов доказ во еден извадок Спојлер Извадокот е од тука
Како може да се исфарбам плава на почетокт без да ми биде портокалова ваква ми е бојата исто како на сликата што да користам ???
Женски да ве прашам сакам да се фарбам бордо нијанса на лила да има,па ако може некоја да ми каже со каква фарба да се фарбам и бројка.Ако има некоја информации за ваква боја нека помага поздрав.
само на фризер девојче нема да ти испадне портокалова јас се фарбав плава дома , ама за да добијам плава бисерна боја се исфарбав 14 пати и првите 5-6 пати фарбање го имав тој портокалов отсјај така да фризер ти препорачувам
Од се што имам пробано како фарба, Лонда до сега ми остави најдобар впечаток. Бидејќи имав нестандардна боја на коса која бараше премногу средување, со Лонда го добив ефектот што ми требаше и ако одлучувам пак да почнам да се фарбам, тоа ќе биде со Лонда. Трајна е (зависи од тоа на колку време ја миеш косата), не ја оштетуваат косата бидејќи се повеќе како крем-фарба. Али, за секој е различно. Обиди се па ќе раскажеш Ај и јас да си прашам. Некој има користено вакво нешто? Вчера ги забележав во една аптека ама ја немаа бојата што ми треба. Да знам дали да им кажам да порачуваат.. А и цена заборавив да прашам... Вака што разгледав по нетот, има задоволни ама имаше само за црвената, а мене не ми треба црвена... http://serumdiario.com.br/wp-content/up ... color.jpeg
A oва е баш фарба за коса, бидејќи не изгледа така? Или како колор шампон, дека меѓу боиве има зелена, портокалова, сина....? Ваљда прво треба да излезе плава како таа на виолетовото картонче па после да се стави некоја од другиве бои.
Не е колор шампон. Фарба за коса е. Само е на природна база. Туку прашањето ми беше дали има некој користено, а не што е. Веќе знам што е, се испопрочитав по нетов за неа....