Jaс прашав што е, затоа што немам сретнато до сега фарби за коса со таква палета, освен колор шампони. Ме интересира како се употребува, па може и ќе пробам. Ти која од овие бои ја бараше?
Пардон, мислев за Mерлин - Монрое Епа не е колор шампон туку на природна база е. Јас барав тегетна или евентуално (океан) сина И сега барајки подобра слика, забележав дека всушност потекнуваат од мноогу добра фирма што јас одамна барав да си земам од нив ама ги немаше никаде во Македонија. Е баш си се израдував. Бидејќи не се гледаат на претходната слика, еве како изгледаа на каталогот јас што го разгледував http://www.pinkcat.com.br/revista/image ... talogo.jpg Од што гледав по нетот, се нанесува на намокрена коса, се чека 10-20 мин (зависи од влакното) и се измива. Имала трајност до 2 недели (зависи од тоа на колку време се мие косата). Уште една сликичка (ама веројатно ова е на бланширана коса) http://www.rosehair.jp/professional/826 ... 250-ml.jpg So far, so good. Уште да и јас да ја пробам и ќе видиме
Фирмата е истиот производител на Evolution фарбите. Сум користела како дете од овие Jean's Color, тогаш беа во пакување како Bon Bons Malizia, и се колор шампони, согласно со нанесувањето и траењето на бојата кои претходно ги наведе. Тогаш бев розова, бојата испадна посакувано, но не се одми како очекуваното; на прамените на кои остана, додека не ја шишнав косата, бојата варираше до бордо ’рѓосана. Инаку сите колор шампони се наводно без амонијак и слични кобни додатоци.
Јас би пробала,се распрашав убаво што како,и во моја фамилија имало некои што се правеле порано со сеслки сапун и се презадоволни(Се ренда и се меша со 6ка хидроген).Само проблем ми е сега каде да го најдам.Сигурно има некаде да се продава,ќе побарам деновиве,во меѓувреме некој ако дознае каде се продава обавезно нека ми пише.
Не сум видела досега во продавница.Ако имаш видено кажи некоја во скопје ако знаеш.Се мислев да одам по пазари негде да барам.Или можно е во Шутка да продаваат.Ќе барам сега викендов.
пред повеке од 3 год си ја шатирав косата,ми ја оштетија малце при шатирањето со бланш,а пред 2год последен пат си ја бојадисав како мојата природна боја,е сега колку и да ја стрижам врвовите ми се пак жолти,а инаку не ми е расцветена,а имам светло кафена природна боја
Девојки, мене косата ми е фарбана црна само еднаш со фарба и после се со кна. Е сега ме интересира дали ако го направам тоа со сапунот и хидрогенот ке ми падне бојата и ке ми дојде мојата природна светло кафена боја ? Сакам да се офарбам црвена ама нема да ми фати од црнава боја.. :/
Девојки размислувам да си ја исфарбам косата ваква, само не знам каде да најдам некој добар фризер во Битола оти неќам да ја зафркнам што мислите вие? Само сакам да оди накај по плаво не портокалово баш како на првата слика... досега не сум ја фарбала и не сум толку уходана па ако знае некој каде има добар фризер нека ми помогне
Не знам од каде дојде оваа мода, ама воопшто не ми се допаѓа. Ко 10 месеци нефарбани изгледаат девојките. Имав порано таква комшивка-така шеташе пола пола (горе црно а долниот дел плав) цела година нефарбана и ми делуваше толку гнасно и несредено, никогаш не помислив дека еден ден тоа ќе биде модерно.
Го делиме истото мислење Сесилија патем, оваа мода е добра за некои девојки кои сакаат да си ја пораснат природната коса, а претходно биле фарбани со различна нијанса од нивната природна боја. Јас никогаш не би се фарбала вака.
девојкии дај препорачајте ми која е најдобра тегет црна фарба од лореал или немора да е од нив само да е убава,
овие две ми се најубави и најдолготрајни , се прелива бојата на сонце предобри се барем за мене , а првата фарба воопшто не смрди , туку мириса на овошје и многу е лесна за употреба , само ја нема во супермаркетите , побарај низ космо и др парфимерии
јас искрено незнам што да правам со мојата коса освен да ја ишатирам и ифарбам а не сакам да ја шатирам еве се фарбав со аура и на 2рото миење одма ми падна бојата жолта ми стана а да пробам со палете DELUXE оваа марка ми се покажала како најтрајна до сеа ама ја гори косава вие што мислите ?