денес нешто влегов во јуник да видам што фарби држат и налетав на грчки фарби само иминјата никако да ми текнат ја имал ли некој користено оваа марка на фарба споделете искуство?
Инаку денеска баш прашав,може многу пати од еден сапун да се исфарбаш,по многу малце се ставало за едно фарбање.Треба да ми донесат сеа таков сапун,кај и да е ако не ми најдат сеа околу нова година негде сигурно ке биде,па ќе пишам како испаѓа.
стварно дали ги има уште тие фарби колестон, мајками порано се фарбала со нив и многу ама многу ги фали,многу биле убави и не паѓала бојата,ги бараше пред некое време, дали постојат уште и ако ги има каде можам да ги најдам
не, за колестон убаво разгледав немаше нешто на н буквата беше ама не обврнав многу внимание на името и затоа го заборавив а ни на цената не припазив а што мислите добри се грчкиве фарби?ако убаво фаќаат боја одма зимам
девојки може имате видено вакви фарби некаде по Мк http://garnierhaircolor.buyforlover.com ... CVZCE.jpeg http://media-cache0.pinterest.com/uploa ... Xp6I_b.jpg
da mozes da ja ofrbas no nemora so farba mozes da probas so step moite drugarki site se napravija crveni!!!!!!!! ke ja zovries vodata ke stavis nekolku stepcinja keja stavis kosata i po 10 min ke bide kako nova.
Да не мислиш на овие Рилкен? Јас многу одамна се имам фарбано,може едно 5-6 години има.Знам дека едно време бев задоволна,ама после или нешто сменија или ги поскапеа,стварно не можам точно да се сетам на причината поради која морав да ги баталам и да преминам на друго.
[quote="renata77Да не мислиш на овие Рилкен? Јас многу одамна се имам фарбано,може едно 5-6 години има.Знам дека едно време бев задоволна,ама после или нешто сменија или ги поскапеа,стварно не можам точно да се сетам на причината поради која морав да ги баталам и да преминам на друго. [/quote] леле да ме утепаш незнам да ти кажам се заинатив ке идам од понеделник да проверам баш какви се и цена ќе им запамтам
добро и за да ми испадне бојата бисерно плава каква боја да користам????одговор немааа ако сакам да бидам жолта како пајче од лимон да си одберам ,тоа со степот се чисти хемикалии зошто во нив нема никакви состојки за косата што ќе ја заштитат и затоа не служат за тоа нели а фарбите служат за фарбање и мора да има некакви состојќи за заштита на косата а степот со тек на времето по честата употреба ќе си го каже своето eпа после ќе се жалите
Ајде помогнете ми јас сакам многу да се исфарбам плава а имам 17 год не е малку рано уште сега да се фарбам вие на колку години се исфарбавте прв пат ? незнаев каде да постирам па морав овде
И јас имам 17 и планирам сега за месец два да се фарбам плава.Не е воопшто рано,па сега се фарбаат на 13-14 години.
Ајде и тука ке прашам, Сега ми е палва косата, ама сакам период црна да ја поносам, односно ако не ми стои црна пак да ја вратам плава. Мислев со колор шампон неколку пати да ставам, дали ке ми фати црна, и дали после тоа ке се измие црното и ке ми се варти бојата како што ми била, или пак да ставам фарба црна, дали ке ми фати и дали после и фарбата се измива и ке ми дојде плава како што ми била, зашто ми кажувале дека на плава коса црна фарба не стоело долго, се измивала и дека ке си дојде истата боја а јас така сакам. Ама колку е вистина Совет?
да ти кажам одма дека ваква нагла промена тешко од црна ќе ти биде плавата што ти била или од плавата црна не е ова влшебно стапче и оп плава и оп црна ,ова се тешки процеси од кои колорот шампон ќе ти падне па ќе ти остави црвен сјај па дали ќе ти фати плаво како што сакаш или пак ќе ти фати темно морков од црвеното незнам ова треба да си прашаш на фризер не овде зошто тука само може да ти нагаѓаме и ако имал некој вакво искуство што пробал сепак секоја коса не е иста ,а ти да си пробаш во некоја продавница што продаваат надградби или ако има некоја твоја другарка па да пробаш да се видиш всушност каква ти стои ? ова е најубав начин без да ја чепнеш косата твоја ова и е секундарно мислење а вака од нагли промени за да успееш да ја вратиш бојата може и да се замислиш вакава сум поубава или додека бев со другата боја мислам ако убаво ти стојат и двете бои тогаш ќе се запрашаш која е поубава го имав ваквото искуство и верувај ќе те извади од памет мислејќи се разбира ако ти стојат и двете бои а ако не тогаш мислам нема да имаш проблем ,пробај со мојот совет со vештачка коса
Ај девојки убави да ми препорачате некоја фарба,сакам да се фарбам мед нијанса,ама да не биде со Палете и Гарниер. Бацки до сите.
Ке прашам најдобро на фризер, и ке ставам некоја црна коса да видам како би ми стоело, и на крај ако ми се свиѓа и црна и плава Сепак фала ти