Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. bakiii

bakiii Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    plavi oci....koja boja na kosa odgovara?

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Бирај боја :D
    [​IMG][​IMG][​IMG]

3. bakiii

bakiii Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
  4. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    некоја светла боја што ке те отвори и ке ти ги истакне плавите очи, јас мислам некоја посветла од лешник сепак ти си знаеш :)

5. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Нема теоретски шанси од црна потоа пак да ја добиеш истата нијанса.
    Јас се имам зезнато така.
    Подобро не експерементирај.

6. angelina1

angelina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Сакам да прашам ако некој знае дали има влијание фарбата врз опаѓањето на косата,сакам да се фарам,инаку редовно се фарбам,меѓутоа овој период многу ми паѓа,па се плашам да не ми паѓа повеќе од фарбата,и да ми препорачате некоја марка

7. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Па различно влијание има врз секоја коса. Ама фарбањето секако дека и штети на косата на било кој начин. А сега за опаѓање конкретно не знам.

Јас се имам фарбано многу пати ама сега решив да си ја оставам природната кафеава коса. И мислев дека не се оштетува колку и пати да ја фарбам ама некако почнав да приметувам последици. Како наектрализирана ми е секогаш кога ќе ја измијам. И последниот период ми паѓа многу ама тоа велат до период било. Ама којзнае можеби е од фарбањето.

На angelina1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    ако на 2 недели или месец се фарбаш цела коса, ќе ти паѓа и тоа како и плус е овој период август ноември сите имаме проблеми со опаѓањето на косата и плус ако користиш светли нијанси тие мора да бидат појаки од останатите зошто мора да го осветли влакното и ако не користиш нега на косата сигурно ќе ти паѓа ќе ти се изретчи цела коса и понекогаш е убаво и природни маски да се прават за косата или на пример третман некој на косата за витаминизирање :)

На angelina1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. angelina1

angelina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Се фарбам еднаш во месецот со кафеава нијанса,чоколадна,значи не многу често,ама сепак редовно,веројатно е до периодот тоа што ми паѓа повеќе,пијам едни апчиња биотин,ама треба време за да има резултати,ќе се фарбам овие денови па ќе видиме,ќе пишам дали паѓа повеќе или исто,фала ви за советите.

10. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Се фарбам иста боја како природната и да не се исфарбам не ми се познава, а се фарбам зошто имам по некое бело влакно и ме нервира. Да немав бели влакна никогаш не би се фарбала.

11. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    792
    Се фарбам црвена долго време и сега сакам да променам со тоа што врвовите сакам да ги направам црни. Имате некоја предлог идеја за таа промена, дали ќе може сама да си ја направам или да идам на фризер, пошо јас и онака сама си се фарбам :)

12. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па убаво би изгледало,само не знам дали ќе можеш тоа сама да го направиш.Најубаво на фризер да одиш,не би требало многу пари да ти земат за тоа.Инаку вака тешко да го погодиш секој прамен исто. :)

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    се продаваат ли кај нас италијански фарби ?

14. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    792
    http://www.alfaparf.com/index.php?method=section&id=94

Јас колку што знам овие Alfaparf Milano се италијански. Ги има во VERO и по парфимерииве.

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    каде можам да си најдам ваква фарба на коса? :D

Прикачени фајлови:

16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Секаде каде што продаваат бои за коса, маркети, дрогерии, парфимерии...имаш таква нијанса од различни прозиводители и по различни цени. Треба само да ја погодиш, а зависи и од твојата основна боја на косата.

17. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    Поточно тоа ми беше и прашањето :D Пр од кои производителни дека еднаш гледав во тинекс и не најдов ваква нијанса :(

18. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Реков ќе се откажам од фарбањето.
    Ама ми здосадува моменталната боја на косата.
    Сакам да ја сменам.

Ми беше костенлива, па ја сменив накај лешник, пак ја затемнив за да стигнам до мојата природна темно кафена. Сега сакав да извадам прамени со бланш, кога една другарка гледам и таа се бланширала/шатирала.
    Да направам така ќе рече еве ја по мене (а си нема врска, ми текна на тоа уште одамна, ама ете гледате некад како излага :( да се бланширав уште тогаш ќе бев пред неа). Предлогче некое да направам промена? Инаку долга ми е косата можда накај 50цм степенаста, брановидна.

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Види во големите Веро маркети, Рамстор, ДМ, Космо..сега барем има многу продавници во кои има голем избор на бои. Не знам точно кој производител ја има нијансата што ја бараш, ама скоро сите производители имаат ваква црвена нијанса во своите палети и најдобро е на лице место да си видиш.

20. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    првин види како ќе ја шатира другарка ти ако ја шатира со плави прамени ти можеш да измешаш една фарба и да искомбинираш 2 бланша карамел и медова боја на пример а основата нека ти биде лешник ова ти го кажав за пример можеш и други бои да си искомбинираш јас мислам дека ќе испаднеш и поубава од другарка ти ;) еве ти примери [​IMG] можеш и вака и основата да ти биде плава со такви прамени

На soncicko, Cence и Emma89 им се допаѓа ова.