Бојадисување на косата

Discussion in 'Коса' started by magic, Dec 23, 2009.

1. Emma89

Emma89 Популарен член

Интересен предлог. Ме просветли да ти кажам :* ;) Фала ти од се срце, да видам што/како, па предлогов ќе го ставам во реализација.
    Сакам различно од другите, а и не сум особа што копира, секогаш ако ми се допаѓа нешто го реализирам со доза на мала промена по моја желба. Само имав мал недостаток на идеи, ете не би ми текнало да направам вака.

2. lindalove

lindalove Активен член

Леле heart.stealer браво! :clap: Ептен ми се допаѓа ова фризурчево и како е бојадисана, и како е истрижана, а богами и девојката е убава :lol: Е многу сакам вака исто да се направам, но немам храброст да си ја скратам ова косава на ништо што не ми личи :( . Многу ми е изгорена. Еве скоро 2 години се фарбам плава, со гарниер, како медова боја, но ми се здосади, не знам што да правам. Едно време си мислев да ја направам светло кафена, но сега се двоумам. :?:

heart.stealer likes this.
  3. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

мило ми е што ти помогнав ;) уште одма ми беше јасно кога ти го прочитав постот што сакаш ,зошто истата сум :) не сакам да копирам и секогаш наоѓам начин да направам што покреативно и поубаво за разлика од другиот, за првиот предлог неможев да најдам слики и сум видела таква фризура една фарба со комбинација 2 бланша со тие бои карамел ,лешник и медова боја а можеш и со други бои да си искомбинираш најдобро ќе ти каже фризер па среќно :)

4. heart.stealer

епа ако ја скратиш вака ќе ти се тргне изгореното и ќе имаш убава здрава коса откако ќе ја скратиш лесно после за одржавање со масла, маски итн еве уште една фризура а и оваа е убава плава и врз плавата бланш светол

Attached Files:

soncicko and Emma89 like this.
  5. heart.stealer

[​IMG] од palette ти се добри барај го ова бројче по дрогериите или големите маркети има уште една нијанса ама неможам да ја најдам

Kathlin likes this.
  6. eva11

eva11 Популарен член

може прашањево не ми е баш на место али јас пак ке си пишам
    значи пред една недела се шатирав на флизер убаво ми испадна самоа на предниот дел на корењата не ми е бело од бланшот туку малку накај жолто е имав дома пепеласта фарба и си ставив на тиа прамени и сега они ми идат сиви а овие другиве бели за колку миења ке падни тоа сивото или некој начин побргу да се отарасам од сивото да остане само белата подлога од бланшот

7. soncicko

soncicko Истакнат член

Ова ти сина првата слика?ако си ти кажи со што се фарбаш или каде се фарбаш?

8. soncicko

soncicko Истакнат член

Ова ти сина првата слика?ако си ти кажи со што се фарбаш или каде се фарбаш?

9. heart.stealer

нема начин освен секој ден да си ја миеш косата :)

10. heart.stealer

не женска оваа слика е превземена од интернет :)

11. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

абе феминки :) јас бев плауша долго време али со тек на времето ја затемнив оти ми здосади. Сега се фарбам со Гарниер 7.1 и косата ми е иста ко на сликата
    http://www.ladiesproject.ru/sites/defau ... at-7,1.jpg
    а сега сакам да ми биде ваква

http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290298 ... sation.jpg

ако обрнам од 7.1 до 9.1, колку фарбања би ми требале од прилика за да стигнам до бојава, што мислите

12. Leona.L

Leona.L Активен член

кажете ми некоја квалитетна фарба за коса што не ја оштетува косата а ги покрива седите влакна..се фарбам руса светло руса..

13. Boomgirl

Boomgirl Активен член

сакав да прашам дали го подржувате бојадисувањето со кнаа?
    Мислам дека постојат црна,црвена и кафена боја на кнаа ..не сум сигурна.. :^)
    Смеѓа личност сум и никако не знам која боја најмногу би ми одговарало..
    инаку минатиот пак кога се исшатирав со фарба, косата многу ми се оштети...
    Ве молам за ваше мислење и совет .. :angel:

14. Blue.Ivy

Blue.Ivy Активен член

Јас сум моментално плавуша и многу ми се допаѓа како ми стои во склад со очите и тенот, но имам еден проблем, не можам да ја изедначам бојата на цела коса. Пред да свртам на плаво бев црна, па извадив прамени со бланш и по 2 месеци повторно ја избланширав, овојпат цела коса. Сега се фарбам со Evolution 11 11 и корените ми излегуваат убави а ова надоле кога ќе се исфарбам е таман, а потоа како паѓа бојата станува портокалово :| . Косава ми стана опсесија, почнав често да се фарбам и тоа цела коса, зашто инаку па ќе ми биде многу шарена... Па би ве прашала на колку време мислите дека е здраво да се фарба косата и дали да продолжам да ја фарбам цела?

15. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Јас до пред некое време бев поборник за природната боја на коса,но толку од борбата откако се исфарбав со Explicit презадоволна сум од изгледот нијанса ми е потемна од мојата природна боја костенлива и баш супер е оваа боја

16. bubi26

bubi26 Истакнат член

Feminki a kade se prodava farbata od Aura mnogu mi ja falat za plavi ubavo fakala pa da se proba :)

17. NoU-NoLove

NoU-NoLove Истакнат член

Јас ја гледам во Зегин,а сигурно и во Веро,Тедико ги има.

18. sweet-star

sweet-star Популарен член

Со фарбањето се добива посакуваната боја на косата.Но кога видов каква оштетена коса има мајка ми од фарбањето,не размислувам дека некогаш ќе ја офарбам косата.Можеби ќе се премислам,ама не би сакала. :)

19. heart.stealer

женска ке си идеш во космо и ќе си земеш шампон од еугене перма силвер шампон за осветлување на бојата и ќе ти ги осветли деловите доле а цела да ја фарбаш ќе остабеш без коса затоа најубаво на месец фарбај се и користи го шапмонот мене ми кажаа за шампонот и задоволна сум само немој да го користиш често зошто ја гори косата не како фарбата ама ќе ја осетиш малку сувка еднаш во месецот би било доволно или 2 пати ако има потреба да се отстрани жолтилото толку се надевам дека ти помогнав :)

20. Blue.Ivy

Blue.Ivy Активен член

Fala mnogu, ke go probam obavezno! :) :)