1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас си стресувам во фарбата чичково масло, ја зголемува количината на фарбата, за да не арчам две за миди-долгово косе, па полесно се нанесува и како посјајна да е косата (ништо чудно последново и сугестивно да делува :D ).

2. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    нешто ми светна во глава црвена да се фарбам :lol: мм обожава црвена коса па јас сакам да му ја исполнам желбата :)имам плава коса и на краевите ми е шатирана мислите дека ќе ја постигнам оваа нијанса?

Прикачени фајлови:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    Jас сум фризерка и да ако косата ти е светло плава и сатирана многу лесно ке ја постигнес посакуваната боја ;) а плус ако си бела во тенот прекрасно ке ти стои :)

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  4. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    да тенот ми е бајаги бел:lol: и имам купни зелени очи малку и накај плавко ми се преливаат сигурно би ми стоело црвена на тој тен и очи ама незнам дали дека сум плава, потемно црвена дали би ми излегла како на сликата што е темно црвена со светли прамени зошто сакам темно црвена не светло црвена пиши ако можеш, нели дека плава има шанси да ми се направи темна или тешко ? и сакам на фризер да одам не сакам да експриментирам дома :)

5. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    да да бел тен и зелени очи одлицно одговара црвена боја ;) а на твојата коса одлицно ке ти фати било која нијанса на црвена само секако подобри резултати ке имас на фризер одколку дома ;)

6. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    и ако се фарбас дома пробај ја casting creme gloss dava odlicen sjaj :)

7. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Значи чичковото не делува негативно врз трајноста на бојата?

8. MariaS

MariaS Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Јас сум црвена официјално пола година овој месец. Ама црвена сум она не темно, не поркоткалово, она баш ред-хед :D После мене уште неколку познанички се офарбаа црвени, ама не им испадна темно, скоро незабележливо :lol: Иначе имам темно кафеава коса, за да добијам ваква црвена бев на фризер, прво ми ја бланшираше потоа фарба. Првиот пат фарбанје не испадна како што сакав но фризерката ми рече дека со следното фарбанје ке ја добијам бојата што ја сакам, и така и бидна :D првите 2 пати ме фарбасе фризерката со некој италијански фарби, а сега се фарбам со Палете и не ми ја оштетува косата, како некој што викаат :) се фарбам на месец - месец и пол и искрено ја мијам косата најбрзо што можам и гледам да не ја мокрам бидејки црвената навистина мнооогу брзо паѓа! :worried: Многу девојки ми имаат рецено дека за фарбана коса ми е многу здрава :D имам природно виткана коса, но ја пеглам цесто и обавезно пред да ја пеглам ставам спреј за застита! незнам што би правела без него :inlove: :D епа тоа е тоа, за крај не би препорачала да се фарбате црвени ако не планирате сериозно да си земете обврска и не планирате да потрошите многу пари на неа! :D :*

На koritsaki, MissPagane и heart.stealer им се допаѓа ова.
  9. MissPagane

MissPagane Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Ајде и овде ке пишам, :)
    Препорачајте ми фарба како природна црвена коса, како со бакарен сјај, или така црвено - кафенкаста. Да изгледа што е можно по природно, не како вино боја или пак накај розево
    Имам темнокафеава коса,и мн светол тен, не знам дали воопто ке фати, ама пусти мерак

вака нешто :

10. NoU-NoLove

NoU-NoLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    151
    Од палете делукс има многу убави нијанси,баш во ДМ маркет има попуст,и ти даваат гратис ташничка ако купиш ваква фарба.

На MissPagane му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не, нема влијание на трајноста на бојата.

12. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    А кна да и ставам ,како што ми е нијансирана ,ќе фати рамномерно?

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.280
    Допаѓања:
    260.880
    Алал да ви е за чичковото масло!
    Јас после 15тина години не сум повеќе црвенокоса, ми здосади |(
    Се офарбав со Субрина фарба во која додадов пола шишенце чичково масло и косата не ми се исуши како што обично бива после фарбање. Мислам дека си ја погодив мојата природна нијанса на коса па малку ќе одморам од фарбите.

14. bubi26

bubi26 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
    E vaka ja sum plavusa sega ne mi bese kojznae kolku plava se farbam so 15 17 keune ama si izvadiv i prameni so blansh deka vo posledno vreme nekako mie smeneta keuneto i si rekov ajde da smenam i zedov od loreal prefernce Z2 10.21 ne mi go pokri korenot ubavo poso ne e jaka farbava ama pramenite kaj sto mi bese blansot nemam zborovi cel zivot sum plavusam ama takva boja na plava nemmam videno sega mie misija cela da ja napravam kosata takva ama posto mie do polovina skoro dolga premnogu si ja pazam povise pari na nea trosam otkolku na mene hahahahahahaha:) vaka ako nekomu mue cela blansirana ili ima prameni moze da ja koristi farbava kako preliv pre pre ubava e i plus ima edno kako kondicioner sto se stava na sekoe mienje jas i vo koren go stavam ni se mrsi kosata ni nisto ama koga ke stavis mislam deka nidena maska ne mu e ramna kosava bleska i plus toa pisuva deka e za sjaj i da ja odrzuva kosta 6 nedeli do naredno farbanje eve edna info i od mene :)

15. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    а колку пари се фарбиве ? отприлика 400 или 500 беа мислам не ги запазив убаво a слика ќе може од фарбата ?

16. bubi26

bubi26 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
  17. bubi26

bubi26 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
  18. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Јас дома сама се фарбам, ама никако не можам да си ја погодам бојава како што сакам... Сакам костенлива боја, ама дали е до фарбите што ги користев, дали е до мене не знам, ама никако не можам да си ја направам така како што сакам! :worried:
    Пред 1 год. имав отидено на фризер ама ни тогаш не ми се фати фарбата убаво... Што е проблемов? :wasntme:
    Инаку имам ептен црна,темна коса :)

19. bubi26

bubi26 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
    Jas mislam ako tie premnogu temna kosata samo blansh te spasuva pa posle na blansot sekakva boja faka samo problemot e mnogu se ostetuva kosata od bansot ama stisni zabi ednash pa posle samo korenot ke si go farbas jas mislam taka neznam na frizer dali probale da ti napravat taka?

20. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    сликата не ти ја отвара за жал :(